Ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε ενάντια στην Λαμία και την κέρδισε με 3-0 χάρη στα γκολ των Σαμασέκου, Μπακαμπού και Μπιέλ, ενώ είχε και τρία δοκάρια και μια απίθανη τριπλή ευκαιρία που δεν κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη! Το μόνο που ουσιαστικά κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν ένα δοκάρι με τον Τζανδάρη στο 4΄, ωστόσο μετά το 15΄ υπέκυψαν στην ανωτερότητα των ερυθρόλευκων στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου για χάρη της ομάδας από την Φθιώτιδα.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό, και στο -1 από την ΑΕΚ, η οποία ωστόσο έχει 2 λιγότερα ματς, ενώ ξέφυγε στο +5 από τον ΠΑΟΚ που έχει ένα λιγότερο ματς. Από την άλλη η Λαμία παρέμεινε τελευταία στο -3 από την 12η θέση, έχοντας 4 σερί ήττες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερο σερί ματς οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά παραγωγικοί, μιας και είχε προηγηθεί και η αναμέτρηση που είχαν κερδίσει με 6-1 τον Παναιτωλικό εντός έδρας, την ώρα που η Λαμία έχει δεχθεί 7 γκολ στις δύο τελευταίες της αναμετρήσεις!

Την ερχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το ντεμαράζ του κόντρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

 

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά για τον Ολυμπιακό! Για την ακρίβεια η Λαμία μπήκε δυνατά και μόλις στο 4΄ είχε δοκάρι! Οι γηπεδούχοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Τσιλούλη να κάνει τρομερή κούρσα, δίνοντας την μπάλα στον Βέργο, ο οποίος με την σειρά του την έσπασε στον Τζανδάρη, ο οποίος την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Μάλιστα, ο Μίτσελ είδε μόλις στο 6΄ τον Γκάρι να αποχωρεί με τραυματισμό, βάζοντας νωρίς τον Μπιέλ.

Ο Μπιέλ με το που μπήκε στο ματς έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό και το πρώτο σουτ που έπιασε κατέληξε άουτ. Στο 11΄ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά με τον Κανός να μην μπορεί να σκοράρει σε καλό σημείο. Ο Φορτούνης έπιασε στο 15΄ ένα σουτ που δεν απείλησε τον Γκαραβέλη, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κανός στο 18΄. Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και μόλις στο 22΄έχασε τεράστια τετραπλή ευκαιρία! Ο Μπακαμπού πάτησε περιοχή, την έδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος δεν βρήκε δίχτυα, χάρη σε  τρομερή επέμβαση του Κορνέζου, ενώ είπε όχι ο Γκαραβέλης σε σουτ του Μπιέλ και ο Κορνέζος ξανά σε προβολή του Μπακαμπού. Τελικός αποδέκτης ο Κάνος, ωστόσο ο Γκαραβέλης μπλόκαρε την κεφαλιά του.

Η πίεση του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στο δοκάρι ένα σουτ του Χουάνγκ στο 35΄, ενώ είχε δκάρι και στο 43΄ με σουτ του Κανός! Η ερυθρόλευκη πίεση απέδωσε καρπούς στο 44΄ όταν ο Ραμόν έστωσε στον Σαμασέκου για να κάνει το 1-0 και να σφραγίσει την ερυθρόλευκη κυριαρχία στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά, μέχρι να χάσει τεράστια ευκαιρία στο 58΄ για το 2-0 ο Μπακαμπού. Έκανε κάθετη κίνησε, ωστόσο ο Κορνέζος έκανε σωτήρια προβολή. Ότι δεν κατάφερε ο φορ από το Κονγκό στο 58΄, το κατάφερε στο 60΄. όταν ο Κανός τον έβγαλε σε θέση βολής και εκείνος δεν λάθεψε για να κάνει το 2-0. Οι Πειραιώτες έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό και στο 77΄ έχασαν και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μπακαμπού.

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 87΄. Σε εκείνο το σημείο ο Ελ Αραμπί έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μπιέλ που βρέθηκε φάτσα με τον Γκαραβέλη, τον οποίο πλάσαρε ο Ισπανός για το 3-0!