Facebook Pixel ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Μαγικός Κωνσταντέλιας οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη - "Φωτιά" στον τίτλο - Φωνές ΑΕΚ για διαιτησία
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-19 22:31:00

Μαγικός Κωνσταντέλιας οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη - "Φωτιά" στον τίτλο - Φωνές ΑΕΚ για διαιτησία

Sportdog Team
Μαγικός Κωνσταντέλιας οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη - "Φωτιά" στον τίτλο - Φωνές ΑΕΚ για διαιτησία

Μπορεί η Ένωση να ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στην μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε και πήρε μια τεράστια νίκη βάζοντας νέα... φωτιά στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Δικέφαλος του Βορρά που έχοντας σκόρερ τους Νάρεϊ και Κουλιεράκη, αλλά και τον Κωνσταντέλια να κάνει… μαγικά, που επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι κόντρα στην Ένωση και έδειξε αντίδραση μετά την ισοπαλία – σοκ με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή το σύνολο του Αλμέιδα, που έχει παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή Εσκάς και ήταν κυρίαρχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στην Τούμπα, γνωρίζει την ήττα για πρώτη φορά μετά τις 3 Ιανουαρίου και με το αποτέλεσμα αυτό βλέπει τον Παναθηναϊκό και την πρώτη θέση να απομακρύνονται στους 4 βαθμούς, έχοντας πάντως ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το ματς:

Το ντέρμπι της Τούμπας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θέλουν να πιέσουν ψηλά τους αντιπάλους τους, ώστε να μπορούν να πάρουν την κατοχή της μπάλας, με την Ένωση να είναι η πρώτη που θα έχει μια καλή στιγμή, όταν στο 4’, μετά από βαθιά μπαλιά ο Λιβάι Γκαρσία θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως την μπάλα να καταλήγει άουτ. Όσο η αναμέτρηση προχωρούσε ήταν φανερό ότι οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να «παγώσουν» τον ρυθμό, σε αντίθεση με τους παίκτες του Λουτσέσκου που ήθελαν να παίξουν σε γρήγορο τέμπο, κάτι που άλλωστε γίνεται πάντα στα πρώτα λεπτά των αγώνων στη Θεσσαλονίκη. Η Τούμπα θα πάρει… φωτιά μόλις στο 14’ όταν ο Κωνσταντέλιας θα βρεθεί πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, όμως θα κάνει μαγική ενέργεια, κάνοντας καθιστός γκελάκια με την μπάλα και μετά από τρεις επαφές θα βρει τρόπο να πασάρει στο Νάρεϊ που θα σουτάρει έξω από την περιοχή, με την προσπάθειά του να κοντράρει στον Βίντα και να νικάει τον Αθανασιάδη κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ η Ένωση θα προσπαθήσει να πάρει την πρωτοβουλία στις κινήσεις στον αγώνα και θα κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της προσπαθώντας να βρει τρόπους να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς φιλοξενούμενων θα έρθει στο 22’ όταν ο Πινέδα  θα σουτάρει από πλάγια θέση, μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι όμως να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι παίκτες του Αλμέιδα θα συνεχίσουν να πιέζουν την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά ψάχνοντας τον τρόπο να δημιουργήσουν την κατάλληλη ευκαιρία για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμα μια καλή στιγμή θα έρθει, για την ΑΕΚ, που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο,  στο 41’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στον Αραούχο που θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η προσπάθειά του θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι.

Με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βρει και πάλι δίχτυα, όμως θα ακυρωθεί ως οφσάιντ. Μετά από μεγάλη μπαλιά, ο Νάρεϊ θα βγει μόνος του από πλάγια θέση, θα γυρίσει παράλληλα στον Κωνσταντέλια που θα πλασάρει σωστά σε κενή εστία, όμως μετά και από χρήση VAR η φάση δεν θα μετρήσει αφού θα φανεί πως ο στην αρχή της ο Ολιβέιρα θα ακουμπήσει την μπάλα βγάζοντας εκτεθειμένο τον Γερμανό. Στο 50’ ήταν η στιγμή της Ένωσης να απειλήσει όταν ο Λιβάι θα μπει στην μεγάλη περιοχή, από πλάγια θέση, και θα κάνει σουτ, όμως θα περάσει πάνω από την εστία του Κοτάρσκι. Ο αγώνας στο δεύτερο μέρος είχε αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό, με την ΑΕΚ να είναι αυτή που συνέχισε να πιέζει και να κυριαρχεί, ενώ τους γηπεδούχους να θέλουν να επωφεληθούν σε κάποιες κόντρα επιθέσεις.

Τελικά αυτός που θα βρει ξανά δίχτυα θα είναι ο ΠΑΟΚ και μάλιστα στην πρώτη του τελική στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 61’ μετά από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Νάρεϊ θα βγάλει την σέντρα, με τον Αθανασιάδη να κάνει λάθος και τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να κάνει από κοντά το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να τα παίξουν όλα για… όλα με τον Αλμέιδα να βάζει παίκτες που θα μπορούσαν να του δώσουν λύσεις επιθετικά και μάλιστα στο 70’ ο Γκατσίνοβιτς θα κάνει μια φοβερή ατομική προσπάθεια και θα σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Κοτάρσκι και πάλι να αποκρούει. Τρία λεπτά μετά και ύστερα από λάθος διώξιμο του Βίντα ο Κωνσταντέλιας θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει στον Σιμάνσκι και τον Αθανασιάδη να αποκρούει πολύ δύσκολα, στέλνοντάς την σε κόρνερ.

Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ θα έρθει στο 82' όταν μετά από σέντρα του Σιμάνσκι, ο Βίντα θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Κροάτης τερματοφύλακας των γηπέδουχων θα δηλώσει... παρών δύο ακόμα φορές, στο 89' και το 90', όταν θα αποκρούσει εντυπωσιακά τα σουτ των Τσούμπερ και Σιτιμπέ αντίστοιχα κρατώντας το μηδέν στην άμυνά του. Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν μέχρι το φινάλε του ντέρμπι να πιέζουν, όμως η άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά είχε σφίξει με αποτέλεσμα το 2-0 να είναι το τελικό σκορ και πλέον να έχουμε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Σκόρερ: 14’ Νάρεϊ, 61’ Κουλίεράκης

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντάντας (81' Σβαμπ), Αουγκούστο, Νάρεϊ (88 Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (90+2' Φελίπε Σοάρες), Ολιβέιρα

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (80' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (62’ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (71’ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (80' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (80' Φαν Βέερτ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags