Τις επίμαχες φάσεις του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ συζήτησαν οι άνθρωποι της ΚΕΔ, απαντώντας ουσιαστικά σε όλα τα παράπονα που εξέφρασε η Ένωση.

Οι Κιτρινόμαυροι ζήτησαν δύο κόκκινες κάρτες στη φάση με το πάτημα του Ολιβέιρα στον Αραούχο και στο μαρκάρισμα του Ίνγκασον στον Λιβάι Γκαρσία, όμως από την ΚΕΔ αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση αποβολής κάποιου παίκτη των "ασπρόμαυρων".

Η πρώτη περίπτωση αφορά στο 26ο λεπτό και τη μονομαχία Ίνγκασον και Λιβάι. Η άποψη που επικράτησε στην ΚΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι δεν υπήρξε καν φάουλ από τον Ισλανδό αμυντικό του ΠΑΟΚ στο "τζαρτζάρισμα" με τον αντίπαλό του κι ως εκ τούτου σωστά ο Νορβηγός ρέφερι, Έσπεν Έσκας, έδειξε “παίζετε”. 

Όσο για τη φάση με πρωταγωνιστές τους Αραούχο και Ολιβέιρα, όπου ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Πορτογάλο φορ, η εκτίμηση της ΚΕΔ είναι ότι θα μπορούσε να δοθεί κίτρινη κάρτα και στον παίκτη του ΠΑΟΚ -πέρα από αυτή που αντίκρισε ο αρχηγός της ΑΕΚ- ο οποίος στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Αραούχο, τον πάτησε άθελά του.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να αποβληθεί ο ΠΑΟΚ που τόλμησε να νικήσει - Παραλογισμός από ΑΕΚ - Γυρίζουν σε "σκοτεινές εποχές"