Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Κίνηση-ματ Μίτσελ για ΠΑΟ - Το πρόσωπο έκπληξη που θα αιφνιδιάσει τον Γιοβάνοβιτς - Μεγάλο ρίσκο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-22 21:58:00

Κίνηση-ματ Μίτσελ για ΠΑΟ - Το πρόσωπο έκπληξη που θα αιφνιδιάσει τον Γιοβάνοβιτς - Μεγάλο ρίσκο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κίνηση-ματ Μίτσελ για ΠΑΟ - Το πρόσωπο έκπληξη που θα αιφνιδιάσει τον Γιοβάνοβιτς - Μεγάλο ρίσκο!

Ο... νέος στο αρχικό σχήμα και ο κίνδυνος λόγω Παλάσιος. Στο Λιμάνι ετοιμάζονται για το πολύ μεγάλο παιχνίδι με τους Πράσινους, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη φετινή χρονιά και η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Ποιοι είναι οι "σίγουροι" στο αρχικό σχήμα, ποιος θα παίξει στο κέντρο και που θα... χτυπήσουν οι Πειραιώτες. Στην άμυνα πάντως το πρόβλημα παραμένει...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να αποτελέσει το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη οι Ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να νικήσουν και να βρεθούν στο -2 από την κορυφή. Αντιθέτως, σε περίπτωση ήττας το -8 θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί στη συνέχεια.

Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από δύο νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία και δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Οι περισσότεροι προπονητές θα κατέβαιναν στο ντέρμπι με την κλασική πετυχημένη συνταγή, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μίτσελ αμφιταλαντεύεται για το αν θα αλλάξει πράγματα στην ενδεκάδα με στόχο να αιφνιδιάσει τους Πράσινους.

Από τα ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Ισπανός τεχνικός εξετάζει το ενδεχόμενο να κατεβάσει την ομάδα του με τον Σαμασέκου ως έξτρα χαφ αντί του Φορτούνη. Να παίξει δηλαδή με τριάδα Εμβιλά-Σαμασέκου-Χουάνγκ (σε σχηματισμό είτε 4-3-3 είτε 4-2-3-1 αναλόγως με το αν ο Χουάνγκ θα είναι πιο προωθημένος ή όχι) με σκοπό να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Από εκεί και πέρα, οι Χάμες Ροντρίγκες και Κανός θα πλαισιώσουν τον Μπακαμπού, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να ξεκινήσει ο Μπιέλ αντί για κάποιον από τους δύο προαναφερθέντες.

Εννοείται πως δεν αποκλείεται οι Ερυθρόλευκοι να παραταχθούν τελικά με το κλασικό 4-2-3-1 και να επιχειρήσουν να «πνίξουν» τον αντίπαλό τους από το ξεκίνημα. Το τεχνικό τιμ έχει εντοπίσει αδυναμίες του Τριφυλλιού στα άκρα της άμυνας, αφού οι Χουάνκαρ και Βαγιαννίδης είναι ιδιαιτέρως επιθετικά μπακ που περνούν μεγάλα διαστήματα των αγώνων κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χτυπήσει στα άκρα εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ποιότητα που διαθέτει στις θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή και τον χώρο που λογικά θα βρουν από τις προωθήσεις των αντιπάλων μπακ.

Στο μυαλό του Μίτσελ ωστόσο υπάρχει το σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ επειδή ο Παναθηναϊκός έδειξε κόντρα στον Βόλο ότι μπορεί να γίνει καταιγιστικός αν ο αντίπαλος δεν περιορίσει το κέντρο του. Οι Πράσινοι έπαιξαν σε πολύ υψηλό τέμπο για περίπου 65 λεπτά κόντρα στους Βολιώτες, με την τριάδα των Κουρμπέλη-Πέρεθ-Μπερνάρ να μην αφήνει τους κεντρώους του Βόλου να… πάρουν ανάσα, να κλέβει μπάλες και να τροφοδοτεί συνεχώς τους Ιωαννίδη-Μαντσίνι-Παλάσιος, οι οποίοι βρήκαν χώρους και δημιούργησαν σωρεία κλασικών ευκαιριών. Η μάχη του άξονα θα είναι καθοριστική και γι’ αυτό ίσως ένας χαφ «καμικάζι» όπως ο Σαμασέκου αποδειχθεί σημαντικότερος για τον Ολυμπιακό από έναν τρίτο μεσοεπιθετικό σε αυτό το ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων.

 

Το ερωτηματικό με Παπασταθόπουλο και ο Μπα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η επιθετική τριάδα του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, καθώς οι Ιωαννίδης, Παλάσιος και Μαντσίνι μοιάζουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού αναμένεται να δοκιμαστεί ιδιαιτέρως και είναι ζητούμενο το να ανταποκριθεί αναλόγως.

Ο Παπασταθόπουλος είναι τραυματίας και δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει το παιχνίδι, συνεπώς οι Μπα και Ντόι είναι πολύ πιθανό να πάρουν θέση στο κέντρο της άμυνας.

Το ντέρμπι θα είναι ένα σημαντικό «τεστ» για τον Ουσεϊνού Μπα ώστε να αποδείξει ότι έχει… επιστρέψει για τα καλά. Ο Σενεγαλέζος στόπερ πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από μήνες κόντρα στον Παναιτωλικός και έπειτα έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο απέναντι στη Λαμία. Σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι δεν δέχθηκαν γκολ αλλά άφησαν την ομάδα της Φθιώτιδας να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε κεντρικός αμυντικός τον Ιανουάριο, ο Μπα έχει μία «χρυσή» ευκαιρία να καθιερωθεί εκ νέου στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Η πορεία του με την ερυθρόλευκη φανέλα χαρακτηρίζεται από συνεχή «σκαμπανεβάσματα» και ψάχνει -επιτέλους- τη σταθερότητα που μπορεί να του ανοίξει πόρτες για μία καλή μεταγραφή στη συνέχεια. Έχει πατήσει πλέον τα 27 του χρόνια και οι ευκαιρίες για να λάμψει αρχίζουν να λιγοστεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος… Μαρσέλο στον Ολυμπιακό - Φεύγει και δεύτερο όνομα τα επόμενα 24ωρα - Πάει Αμερική!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags