ΠΑΟΚ - Λαμία: Χωρίς να ζοριστεί αλλά και χωρίς να νικήσει κιόλας, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία στην Τούμπα, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και επίσημα πλέον ο μεγάλος τελικός του θεσμού.

Το ματς

Δίχως ιδιαίτερη ένταση ξεκίνησε το παιχνίδι στην Τούμπα, αφού το 5-1 του πρώτου ημιτελικού στη Λαμία είχε καταστήσει τη ρεβάνς ουσιαστικά τυπική διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ παρ' όλα αυτά είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, αναζητώντας χώρους για να βρει ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Σβαμπ πάσαρε στον Νάρεϊ, ο τελευταίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Στο 24' ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε πέναλτι, όταν ο Τάισον έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σλίβκα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ένα λεπτό μετά ο Σβάμπ, κάνοντας το 1-0 με όμορφη εκτέλεση!

Η Λαμία είχε τη στιγμή της με τη διπλή ευκαιρία του 34ου λεπτού. Το σουτ αρχικά του Μαρτίνεθ έδιωξε ο Ζίβκοβιτς, ενώ στη συνέχεια ο Ασκόφσκι πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε ξανά, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να του λέει όμως και πάλι "όχι"! Το ημίχρονο δεν είχε περαιτέρω συγκινήσεις, με το 1-0 να παραμένει το σκορ της ανάπαυλας.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Λαμία ξαναμπήκε στο ματς, καθώς ο Ασκόφσκι έκανε τη σέντρα στον Μανούσο και εκείνος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1 στην Τούμπα! Μάλιστα στο 51' η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε μια ανάσα από το 1-2, όταν ο Μεδίνα έκανε τη σέντρα, ο Μανούσος πάλι πήρε την κεφαλιά, αυτή τη φορά ωστόσο η μπάλα πέρασε έξω.

Παρά την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάποιο λόγο να φουλάρει, με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης μέχρι τη λήξη. Στο 59' και στο 61' οι γηπεδούχοι απείλησαν πάντως με σουτ του Κάργα και κεφαλιά του Κουλιεράκη αντίστοιχα, χωρίς όμως κανείς τους να βρει εστία. Στο 71ο λεπτό οι Ασπρόμαυροι άγγιξαν το 2-1, όταν το πολύ ωραίο σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε ξυστά από την εστία. Το 1-1 δεν μεταβλήθηκε ποτέ μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει έτσι σβηστά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 6-2.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης. Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (Ράφα Σοάρες 68'), Σβαμπ, Ντάντας (Φιλίπε Σοάρες 78'), Νάρεϊ (Μπίσεσβαρ 46'), Κωνσταντέλιας, Τάισον (Αντρίγια , Μπράντον (Ολιβέιρα 67')

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλαβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Σλίβκα (Μπεχαράνο 68'), Στάνκο, Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι (Σιμόν 68'), Μεδίνα (Κοντονίκος 82΄), Μανούσος (Βέργος 68')