Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισπανία προπονητής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών, ο οποίος φέρεται να είχε εξαιρετικά προσβλητική συμπεριφορά προς τις παίκτριές του.

Ο λόγος για τον Ράντρι Γκαρθία της Αλάμα, ο οποίος φέρεται να έκανε σχόλια για την εμφάνιση των παικτριών, αποκαλώντας κάποιες χοντρές, για τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, αλλά και για τις αγωνιστικές επιδόσεις τους.

Η ομάδα, μάλιστα, συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία στην Ισπανία και το σκάνδαλο στην χώρα της Ιβηρικής έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η σταγόνα που φέρεται να ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τις παίκτριες ήταν η αποστολή μιας φωτογραφίας, με σεξουαλικό περιεχόμενο όπως λέγεται, στην οποία ήταν μέλη του τεχνικού επιτελείο της ομάδας. Πρόκειται, μάλιστα, για μια φωτογραφία την οποία έλαβε μέσω του Whatsapp και μια ανήλικη παίκτρια, που είναι μέλος της ομάδας.

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως ο προπονητής συνήθιζε να μιλά ιδιαίτερα απαξιωτικά για τις παίκτριές τους αποκαλώντας τις άλλοτε χοντρές και άλλοτε λεσβίες, ενώ σε πολλούς έλεγε ότι δεν αξίζουν να παίζουν την πρώτη κατηγορία.

Η Αλάμα είναι ένας σύλλογος... οικογενειακός, με έδρα σε μια πόλη 20.000 κατοίκων στην Μούρθια, με τον πατέρα του προπονητή να είναι πρόεδρος και τη γυναίκα του πρώην αρχηγός της ομάδας.