UEFA: Η Αργεντινή κυριαρχεί στον «πλανήτη» του ποδοσφαίρου. Μετά το Μουντιάλ του Κατάρ  το κάνει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έως και 14 παίκτες από αυτή τη χώρα θα είναι παρόντες στους τελικούς Champions League, Europa League και Conference League. Οι έξι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτές τις μονομαχίες έχουν τουλάχιστον έναν παίκτη γεννημένο στην Αργεντινή στο δυναμικό τους.

Αυτοί είναι οι παίκτες από την χώρα του τανγκό που θα βρεθούν στους τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς 2022/23, όπως τους παρουσιάζει η εφημερίδα της Βαρκελώνης "Mundo Deportivo": 

Champions League: Πέντε μεταξύ Σίτι και Ίντερ

Ο Χούλιαν Αλβαρες και ο Μάξιμο Περόνε θα είναι στον τελικό στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη φορώντας τη γαλάζια φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Απέναντί τους, ως αντίπαλοι, θα είναι τρεις συμπατριώτες τους που ανήκουν στην Ίντερ: τους Λαουτάρο Μαρτίνες, Τούκου Κορέα και Βαλεντίν Καρμπόνι. Τουλάχιστον ένας παγκόσμιος πρωταθλητής θα είναι επίσης Πρωταθλητής του Champions League.

Europa League: Σεβίλη, η πιο... «Αργεντινή»

Με έως και πέντε Αργεντινούς παίκτες, η Σεβίλη είναι η πιο... «albiceleste» ευρωπαϊκή φιναλίστ: οι Έρικ Λαμέλα, Μάρκος Ακούνια, Λούκας Οκάμπος, Γκονσάλο Μοντιέλ και Πάπου Γκόμες θα βρεθούν στη Βουδαπέστη στις 31 Μαΐου για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη Ρόμα του Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος ανεβάζει στους έξι τους Αργεντινούς στον τελικό. Εξασφαλισμένος ο...πανηγυρισμός για κάποιον Αργεντινό.

Conference League : Τρεις μεταξύ Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ

Στις 7 Μαΐου η Πράγα θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League, της τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μεταξύ της αγγλικής Γουέστ Χαμ και της ιταλικής Φιορεντίνα. Στα «σφυριά» θα είναι ο Μανού Λαντσίνι και στη Φιορεντίνα οι Νίκολας Γκονσάλες και Λούκας Μαρτίνες. Ένας Αργεντινός, σίγουρα, θα είναι πρωταθλητής αυτής της διοργάνωσης.