Ο ΠΑΟΚ απέτυχε! Απέτυχε διότι είχε αρκετό καιρό για να κάνει το τέλειο πλάνο ο προπονητής του ενόψει του ματς με την ΑΕΚ. Απέτυχε διότι ευτύχησε να δει μόλις στο 6΄ τον Ρότα να υποπέπτει σε μια ανόητη αποβολή και με το σκορ στο 0-0. Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν ήταν η ομάδα που προηγήθηκε, αλλά κατόρθωσε να δεχθεί γκολ λίγο αργότερα και παρότι είχε ένα γεμάτο 60΄, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει!

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε πλήρως φέτος δίοτι σίγουρα ο αρχικός του στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός και διότι στη συνέχεια οι στόχοι του ήταν η τρίτη θέση και το κύπελλο! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε δύο... διαδοχικούς τελικούς με Ολυμπιακό για την 3η θέση και ΑΕΚ για το κύπελλο. Παρότι το πρώτο ματς ήταν στην έδρα του και το 2ο σε ένα αγώνα που είχε πλεονέκτημα για 85΄+ αγωνιστικά λεπτά!

Εάν θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει μια... σημαντική αιτία που ο ΠΑΟΚ έφτασε σε αυτό το σημείο ήταν αναμφίβολα η εμμονή του Λουτσέσκου στον Ολιβέιρα, από το περασμένο καλοκαίρι και για αρκετό καιρό, μιας και ο Πορτογάλος φορ έκανε ένα τραγικό δεύτερο μισό για τη χρονιά, πέρα από το γεγονός ότι... κλασικά αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών.

Η ουσία για τον ΠΑΟΚ είναι πως θα πρέπει όλοι να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουν  πως θα κινηθούν το προσεχές καλοκαίρι, ειδικά στις περιπτώσεις των Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια. Από τη μία είναι δεδομένο πως θα είχαν να προσφέρουν πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά εάν έρθουν συγκεκριμένες προτάσεις θα είναι αρκετά δύσκολο να μείνουν, τουλάχιστον και οι 2 στον σύλλογο!

Από εκεί και πέρα φαντάζει αυτονόητο το τέλος εποχής για Ολιβέιρα και πως ο ΠΑΟΚ θέλει έναν βαρβάτο φορ ενόψει της νεάς σεζόν. Το... σίγουρα θετικό πάντως είναι ότι έχει έναν εξαιρετικό κίπερ, τον Κοτάρσκι, για πολλά χρόνια, ενώ ίσως ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κινηθεί για τους Πέλκα και Γιαννούλη, ειδικά εάν φύγουν οι 2 νεαροί άσοι της ομάδας του Λουτσέσκου!

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να κάνει αρκετές αλλαγές για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά, ειδικά όσο δεν φαίνεται πως θα κάνει μεγάλα ανοίγματα ο Ιβάν Σαββίδης. Οι Θεσσαλονικείς είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο για να μπορέσουν να κοντράρουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ρίξει και πάλι πολλά χρήματα. Θα το κάνει;

Πρώτη φορά σε τόσο δύσκολη θέση ο Λουτσέσκου

Το περίεργο της βραδιάς είναι πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια, υπάρχει ένα ξεκάθαρο μέτωπο εντός του ΠΑΟΚ κατά του Ρουμάνου προπονητή. Είναι χαρακτηριστικό πως στα social media της ΠΑΕ υπάρχουν ακραίοι έως και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τον κόουτς, ο οποίος όπως συνηθίζει θα ενημερωθεί σίγουρα για όλα και θα αντιδράσει αναλόγως. Το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν. Όπως σίγουρα περιμένουμε την απάντησή του και για τα πρώτα κείμενα δημοσιογράφων πολύ κοντά στην διοίκηση, οι οποίοι τον βγάζουν… στη σέντρα!

Ο Λουτσέσκου πάντως απέτυχε και το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Οι δηλώσεις του μετά τον χαμένο τελικό με κάτω τα χέρια αφορούσαν την κακή ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του και όχι τη διαφορά ποιότητας. Άρα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ δική του ευθύνη. Η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο ζορισμένος, με την πλάτη στον τοίχο και σίγουρα… χαλασμένος ψυχολογικά με όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Δεν είναι ικανοποιημένος με τη στάση της διοίκησης, το μπάτζετ και την προστασία που δεν έχει. Γι’ αυτό δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε. Τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν στον Βόλο και κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ξέρει πώς και πότε θα τελειώσουν…

ΥΓ. Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε ευθέως και απάντησε.

Αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι χαζές ιστορίες αυτές, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριο κράξιμο δημοσιογράφου της ΑΕΚ σε Βιεϊρίναι - "Το τέλος που του άξιζε - Νο πέναλτι, Νο πάρτι" (ΦΩΤΟ)