Ολυμπιακός - Σαντιάγκο Έζε: Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του 23χρονου διεθνή Αργεντινού αμυντικού χαφ, που παρά το νεαρό τής ηλικίας του (είναι γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου του 2001) έχει ξεχωρίσει στη Λατινική Αμερική για την αξία του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι με την Ουρακάν, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται από τον Γενάρη του 2020, έχει ήδη 121 παιχνίδια, 9 γκολ και 8 ασίστ. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του με την αργεντίνικη ομάδα λήγει τον Δεκέμβριο του 2024.

Προφανώς και η περίπτωση είναι λαβράκι χωρίς να είναι λαχείο - Δηλαδή μιλάμε για έναν  παίκτη με πολλές εμπειρίες για την ηλικία του, δοκιμασμένο σε υψηλό επίπεδο, που το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είχε προταθεί και σε ισπανικούς συλλόγους για να συνεχίσει την καριέρα του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίεςγια τον Έζε και την παρουσία του στην Αργεντινή, αφού πλέον ο παίκτης βρίσκεται μία... ανάσα από τον Ολυμπιακό, όπως σας μεταφέραμε και στην εκπομπή "Μεταγραφικό Ραντάρ by Novibet"!

"Τον ήθελε και παλιότερα ο Ολυμπιακός - Περίμεναν ότι θα τον πουλήσει φέτος - Για αυτό δεν είχε φύγει από την Ουρακάν"

"Από τους βασικούς στην 11άδα της Ουρακάν τα τελευταία χρόνια, με πολλές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε ακουστεί και παλαιότερα για τον Ολυμπιακό. Στην Αργεντινή θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους και περίμεναν ότι η Ουρακάν θα τον πουλήσει φέτος ή την επόμενη σεζόν", σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση, στο παρελθόν τον ήθελαν και στην Ισπανία αλλά δεν είχε κάποια καλή πρόταση για την παραχώρησή του η Ουρακάν".

"Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του - Εργαλείο στην 11άδα - Με Μαντί και Χουάνγκ στην 11άδα"

Σε ποιες θέσεις παίζει;

"Μπορεί να καλύψει τη μεσαία γραμμή με άνεση και βρίσκεται στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Φυσικά έχει και μεταπωλητική αξία, γιατί είναι μόλις 22 ετών".

Μπορεί να "κουμπώσει" στον Ολυμπιακό;

"Θα δώσει λύσεις, είναι εργαλείο, βοηθάει και αμυντικά και επιθετικά. Με Μαντί Καμαρά μπορεί να ταιριάξει".

"Παίζει όπως ο Μακ Άλιστερ - Δεν γεμίζει πολύ το μάτι - Εκεί τον έμαθε ο Κορδόν"

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Έχει περισσότερο αθόρυβη δουλειά στο κέντρο, δεν θα φανεί πολύ με γκολ και ασίστ, αλλά κάνει αθόρυβη δουλειά. Όπως ο Μακ Άλιστερ όπως έπαιζε στην Μπράιτον και την εθνική Αργεντινής, που δεν γεμίζει πολύ το μάτι αλλά τρέχει και βοηθάει. Θα κάνει και  το επαγγελματικό φάουλ του".

Τι είναι πιο σημαντικό στην περίπτωση του Έζε;

"Έχει γεμάτες χρονιές στην Ουρακάν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ηλικία του - έχει πάνω από 30 παιχνίδια κάθε σεζόν τα τελευταία τρία χρόνια. Στην Αργεντινή περίμεναν ότι θα συνεχίσει για λίγο ακόμα στην Ουρακάν και έπειτα θα πήγαινε στην Ισπανία. Αλλά ο Κορδόν ήξερε την περίπτωσή του από όταν είχε προταθεί στις ισπανικές ομάδες και τώρα ασχολήθηκε μαζί του".   


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφώνησε κρυφά με μεγάλη ομάδα ο Χουάνγκ - Έξαλλοι με τον Τούρκο στο Λιμάνι - Έλληνας ο αντικαταστάτης!