Ο Ολυμπιακός άργησε να ξεκινήσει, αλλά από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε στις μεταγραφές το μπάσιμο του ήταν δυνατό, έως και σαρωτικό. Οι σπουδαίες κινήσεις με Γιόβετιτς και Ποντένσε θεωρήθηκαν ως το «κερασάκι» στην τούρτα, αφού οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι Πειραιώτες δεν θα προχωρήσουν σε άλλες μεταγραφές, μιάς και όποιος αποκτηθεί από εδώ και πέρα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Είναι όμως έτσι;

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι κανείς δεν μπορεί να είναι… σίγουρος για το πώς θα κινηθούν έως και την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Αρκεί να θυμήσουμε ότι πέρυσι ανακοίνωσαν τον Χάμες Ροντρίγκες, άσχετα αν δεν μπορούσαν να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα. Κάτι που σημαίνει ότι αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση, δεν είναι καθόλου απίθανο ο Ολυμπιακός να επιδιώξει ακόμα μία μεταγραφή «εκτός προγράμματος». Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου (11 Σεπτεμβρίου), υπάρχει και το «παράθυρο» για τους ελεύθερους παίκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί διακριτικά την αγορά, εστιάζοντας περισσότερες σε περιπτώσεις κεντρικών μέσων και κεντρικών αμυντικών, ή ενός παίκτη που μπορεί να βοηθήσει και στους δύο αυτούς ρόλους όπως έκανε ο Εμβιλά μέχρι πέρυσι. Αυτές είναι οι μοναδικές θέσεις, στις οποίες υπάρχει -μικρή- πιθανότητα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αναζητήσει κάτι έξτρα, πάντα σε περίπτωση που βρεθεί κάτι το εξαιρετικό. Διότι κατά τα άλλα, ο Ισπανός τεχνικός είναι απόλυτα ευχαριστημένος με το ρόστερ που έχει στα χέρια του και δεν έχει ζητήσει την απόκτηση επιπλέον παικτών.

Ανοικτό το μέτωπο των αποχωρήσεων

Όπως προαναφέραμε, δεν μοιάζει πολύ πιθανό να γίνει άλλη προσθήκη, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τις αποχωρήσεις. Στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ έχουν ξεμείνει ακόμα παίκτες που δεν υπολογίζονται, συνεπώς ενδεχόμενη παραχώρησή τους θα «έλυνε» τα χέρια σε Κορδόν και διοίκηση.

Αναφερόμαστε στους Πάπε Σισέ, Πιέρ Κούντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, που μπορεί οι περισσότεροι να τους έχουν… ξεχάσει, αλλά ανήκουν ακόμα στον Ολυμπιακό.

Οι εν λόγω παίκτες μπορούν να πουληθούν ή να δοθούν δανεικοί σε ομάδες, οι μεταγραφικές αγορές των οποίων παραμένουν ανοικτές. Η Τουρκία (15/9), η Ρωσία (15/9),  η Σαουδική Αραβία (20/9), το Βέλγιο (6/9), η Ελβετία (7/9), η Κροατία (8/9), η Σερβία (15/9) και η Κύπρος (15/9) είναι οι χώρες που δύνανται να δώσουν λύση στο θέμα των «κομμένων».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποσό-ρεκόρ για loan fee Ποντένσε - Οι 2 λόγοι που έφυγε από Γουλβς - Τι θα γίνει με Μπιέλ, Φορτούνη, Σκάρπα