Ολυμπιακός: Εξαιρετική είναι η παρουσία τού Αλγκασίμ Μπα στη δεύτερη ομάδα των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα η πληροφορία που υπάρχει από του Ρέντη να αναφέρει ότι οι Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν έχουν αξιολογήσει την περίπτωσή του ως πρώτη στη λίστα τους για να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, καθώς τις τελευταίες ημέρες κάνει προπονήσεις μαζί τους.

Ο 20χρονος άσος βρίσκεται στο Λιμάνι από το καλοκαίρι του 2021 και όλοι αναγνωρίζουν την αξία του - Ειδικά στη β΄ ομάδα που πέρσι τα πήγε εξαιρετικά με 9 γκολ και 1 ασίστ. Απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει τόσο στα πλάγια της επίθεσης όσο και στην κορυφή τής γραμμής κρούσης. Για αυτό και οι Μαρτίνεθ-Κορδόν ήθελαν να τον δουν μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα Κ23 της Γουινέας, στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Παρόλα αυτά τα επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός μέσα στο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την έλευση ποδοσφαιριστών που μπορούσαν να δώσουν λύσεις τόσο στα πλάγια της επίθεσης όσο και στην κορυφή (Σκάρπα, Μπρνιτς, Σολμπάκεν, Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς, Ποντένσε), άφησαν πίσω την περίπτωσή του. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Μαρτίνεθ δεν έχει ξεχάσει την περίπτωσή του και θα του δώσει τις ευκαιρίες που αξίζει.

"Τον απελευθέρωσε ο Ιμπαγάσα - Ταχύτητα, διεμβολιστής, καλή κίνηση με και χωρίς την μπάλα - Θυμίζει Μιραλάς στα καλά του"

"Τον έβαζε ο Οκκάς ως εξτρέμ, αλλά ο Ιμπαγάσα τον έχει τοποθετήσει σέντερ φορ κάτι που τον έχει απελευθερώσει πολύ στο παιχνίδι του. Δείχνει μέρος του ταλέντου του το τελευταίο διάστημα. Ψηλό παιδί είναι, μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, επιθετικός ή πίσω από τον επιθετικό. Έχει ταχύτητα, είναι διεμβολιστής, με πολύ καλή κίνηση και χωρίς την μπάλα και με την μπάλα. Είναι 20 ετών, σκοράρει γενικά και με το κεφάλι και με κάτω την μπάλα. Σπουδαίο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό και πρέπει να τον προσέξουν", ανέφερε μέσω του sportdog ο Γεράσιμος Λυμπέρης, δημοσιογράφος που ασχολείται με τη Super League 2 και γνωρίζει άριστα την περίπτωσή του, για την περσινή του παρουσία. 

Μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα; Εδώ ο καλός συνάδελφος ήταν κάθετος με αφορμή όσα έχει δει μέχρι στιγμής από τον Μπα στα παιχνίδια της β΄ ομάδας: "Θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό στο μέλλον για τρίτος επιθετικός, γιατί όχι και για δεύτερος και για πρώτος. Για αυτόν τον έχουν αποκτήσει άλλωστε. Στην πρώτη ομάδα θα πάει για να πάρει ευκαιρία. Τον Μιραλάς στα καλά του θυμίζει, που έπαιζε και επιθετικός και εξτρέμ".

Υπογράφουν 10άρι και 8άρι που είναι άνετα 11αδάτοι

Από του Ρέντη δεν προκύπτει μόνο η πληροφορία που θέλει τον Μπα να πηγαίνει στην πρώτη ομάδα, αλλά και εκείνη που θέλει τους Κώστα Φορτούνη και Μαντί Καμαρά να καλούνται άμεσα από τη διοίκηση για να υπογράψουν νέα συμβόλαια.

Αμφότεροι μπαίνουν στην τελευταία σεζόν τους με τα ερυθρόλευκα αν και δεν είναι δεδομένη η παραμονή κανενός από τους δύο στην ομάδα: Για τον Φορτούνη υπάρχει (ακόμα και τώρα!) ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Μαντί σαφώς και θεωρεί ότι αν δεν έχει ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα για το μέλλον του.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός θα τους καλέσει για ανανέωση, άμεσα, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφαίο όνομα της Ευρώπης για Ολυμπιακό - Συμβόλαιο 350.000 ευρώ την εβδομάδα - "Χτυπάει" και στόπερ!