Ο Ανδαλουσιανός επιθετικός μπορεί να ανέβηκε στα... σύννεφα με το γκολ που σημείωσε στη Μαγιόρκα (2-2) για τη LaLiga, αλλά κατέβηκε γρήγορα στη γη καθώς την επόμενη μέρα παρακολούθησε ένα μάθημα για το Πτυχίο Φυσικής Δραστηριότητας και Επιστήμες Αθλητισμού.

Η κανονικότητα ενός αγοριού στην ηλικία του θα ήταν να παρακολουθεί τα μαθήματα του. Ομως, για τον Φέρμιν Λόπεθ ήταν μια ξεχωριστή μέρα η Τρίτη.  O 20χρονος φορ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Μπαρτσελόνα στη LaLiga στην αναμέτρηση με την Μαγιόρκα.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ το πρώτο του γκολ και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο ο Αντρές Ινιέστα έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Κατηγορία. Την επόμενη μέρα το νεαρό ταλέντο από την Ουέλβα  έκανε προπόνηση το πρωί στο Sant Joan Despí και του πήρε μόνο λίγο χρόνο για να επιστρέψει στο σπίτι, σε απόσταση αναπνοής από τη Ciutat Esportiva της Μπάρτσα όπου ζει μόνος από αυτή τη σεζόν.

Το απόγευμα, ο Φέρμιν Λόπεθ πήρε το φάκελο και το σακίδιό του και πήγε στο πανεπιστήμιο Ramon Llull για να παρακολουθήσει το μάθημα του πτυχίου στη Φυσική Δραστηριότητα και τις Επιστήμες Αθλητισμού. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στις επιλογές του Τσάβι, δεν έχει αφήσει τις σπουδές του στην άκρη.

Μπορεί την ημέρα του αγώνα να πήρε απουσία από το μάθημα, αλλά την επόμενη εμφανίστηκε κανονικά στην αίθουσα για να συνεχίσει τον στόχο του και να περάσει τα πέντε μαθήματα που εκκρεμούν από την πρώτη χρονιά.