Ολυμπιακός: Μουρμούρα φαίνεται ότι υπάρχει στον Ολυμπιακό για τον Όλα Σολμπάκεν, καθώς ο διεθνής Νορβηγός άσος δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί στο Λιμάνι και να βρει τη φόρμα του, κάτι που φάνηκε και στην χθεσινή παρουσία του κόντρα στον ΟΦΗ.

Για να θυμίσουμε, εν τάχει, την ιστορία του στο Λιμάνι ο 25χρονος άσος ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Ρόμα στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τη μορφή δανεισμού από τον ιταλικό σύλλογο, καθώς οι δύο ομάδες ήδη από το καλοκαίρι τού 2022 με τον Μαντί Καμαρά έχουν αναθερμάνει τον διαυλο επικοινωνίας τους - Που είχε ανοίξει με τη μεταγραφή τού Βασίλη Τοροσίδη (2013, 400.000 ευρώ το κόστος της μεταγραφής) και διευρύνθηκε με την πώληση του Κώστα Μανωλά (καλοκαίρι 2014, 15 εκατ. ευρώ).

Η έλευση του Σολμπάκεν, πάντως, δεν ήταν ανέξοδη για τους Πειραιώτες, καθώς είχαν δώσει 1,5 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του παίκτη, άρα δεν είναι σε κανέναν αδιάφορη η παρουσία του στο Λιμάνι, γιατί κόστισε ακριβά. Για αυτό και το sportdog έψαξε λίγο την περίπτωσή του, να δούμε τι ισχύει. Γιατί ενώ από του Ρέντη έβγαινε το προηγούμενο διάστημα ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον προετοίμαζε για το βασικό σχήμα και ότι ήταν πλέον έτοιμος να βοηθήσει, απέναντι στον ΟΦΗ παρότι αγωνίστηκε για 65 λεπτά, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που γνωρίζει πολύ καλά το ιταλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να δούμε τι έκανε πέρσι στην Ιταλία ο Νορβηγός άσος, με τη φανέλα της Ρόμα, κι αν κάνει κάποιο λάθος με την περίπτωσή του ο Ολυμπιακός και δεν μπορεί να αντλήσει από εκείνον το 100%.

"Για αυτό δεν έπαιξε στη Ρόμα ο Σολμπάκεν - Αριστερός εξτρέμ και επιθετικός - Έμεινε πίσω στις επιλογές του Μουρίνιο"

Γιάννη, πες μου δύο λόγια για την περίπτωση του Σολμπάκεν στη Ρόμα.

"Γενάρη τον είχαν πάρει, Γενάρη του 2023, μετά την 6άρα που είχε ρίξει στη Ρόμα η Μπόντο Γκλιμτ. Τους είχε γυαλίσει, έληγε και το συμβόλαιό του με την Μπόντο Γκλιμτ, και τον είχαν αποκτήσει. Είχε βάλει ένα σωρό γκολ στην Νορβηγία αλλά είχε βάλει και στην Ευρώπη κάμποσα. Αλλά στη Ρόμα θα ήταν δύσκολο να παίξει Γενάρη με τη μια".

Σε ποια θέση τον αξιοποιούσε ο Μουρίνιο;

Στη Ρόμα πέρσι έπαιξε ως εξτρέμ, αριστερά, και σε ένα-δύο ματς τον είχε βάλει φορ ο Μουρίνιο - Είχε κρίνει και μια νίκη επί της Βερόνα με ένα γκολ του. Αλλά σιγά-σιγά έμεινε πίσω στις επιλογές τού Μουρίνιο και δεν πολυέπαιζε. Δεν άφησε στίγμα".

"Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια - Πληθώρα επιλογών ο Μαρτίνεθ - Έχει κατασταλάξει"

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντλήσει από εκείνον πράγματα;

"Δεν ξέρω γιατί δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό, αν και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Και στην Ιταλία όμως έλεγαν καλά λόγια, αλλά δεν στέριωσε".

Πιστεύεις ότι μπορούμε μέσα στο επόμενο διάστημα να τον δούμε περισσότερο στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ο Ολυμπιακός έχει πληθώρα παικτών μπροστά και δεν ξέρω μήπως δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Μαρτίνεθ. Χρόνο συμμετοχής δεν μπορεί ακόμα και ο Σκάρπα, ο Μπιέλ και άλλοι. Είναι πολλοί παίκτες που δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής μεσοεπιθετικά, ο Μαρτίνεθ έχει κατασταλάξει με Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε και Ελ Κααμπί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρινάκης έφερε Ποντένσε για το πρωτάθλημα - Τον... παρεξηγήσαμε τον Γιόβετιτς - Απογοήτευση Σολμπάκεν

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr