Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι έμοιαζε και ήταν βαριά ασθενής. Μέσα σε μόλις μια χρονιά είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, είχε απορρυθμιστεί ο σωστός τρόπος λειτουργίας, είχε εγκαταλειφθεί κάθε ποδοσφαρική λογική και το σημαντικότερο όλων, είχε χαθεί η εγχώρια κυριαρχία! Ο Μαρινάκης πήρε πάνω του την ευθύνη και έκρινε σκόπιμο να βρει τον ιδανικό άνθρωπο, για να βάλει τον Ολυμπιακό και πάλι στις ράγες της κανονικότητας. Μετά από μπόλικη έρευνα κατέληξε στον Αντόνιο Κορδόν, με τον πολύπειρο ποδοσφαιράνθρωπο να γίνεται ο Αθλητικός Διευθυντής του συλλόγου.
Ο Ισπανός μόνο εύκολη δουλειά δεν είχε. Για την ακρίβεια έπρεπε να βάλει πολλά... καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Έπρεπε να επιλέξει τον κατάλληλο προπονητή για το τιμόνι των ερυθρόλευκων, όφειλε να εδραιώσει την ηγεσία του στου Ρέντη και να είναι αυτός το απόλυτο αφεντικό εντός ομάδας και έπρεπε να βάλει τάξη στο χάος του υπέρογκου ρόστερ. Σχεδόν μισό χρόνο μετά την ανακοίνωσή του, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι και στα τρία κρίσιμα πεδία έχει πετύχει και με το παραπάνω! Ο Μαρτίνεθ μοιάζει ο τέλειος κόουτς για τον Ολυμπιακό, ο κόσμος και η διοίκηση του κλαμπ πιστεύουν 100% τον Κορδόν και οι υπερβολές με ρόστερ των 40+ παικτών κόπηκαν.
Ξένισε όταν ήρθε και δεν έχει διαψεύσει ακόμα τους επικριτές του
Ο Αντόνιο Κορδόν έθεσε έναν μεγάλο στόχο: να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας, ρίχνοντας ταυτόχρονα το μέσο όρο ηλικίας. Το πρώτο είναι άγνωστο αν θα συμβεί, το δεύτερο πάντως έγινε και μπαμ - μπαμ μάλιστα. Για να συμβεί αυτό οι Πειραιώτες θα έπρεπε να ''σημαδέψουν'' περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι σε νεαρή ηλικία και έχουν προοπτική. Φρανσίσκο Ορτέγκα και Σαντιάγο Έσε είναι τα παραδείγματα αυτής της στρατηγικής, που μπορεί να δώσει αγωνιστικό και οικονομικό κέρδος για το σύλλογο.
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, για τον Κορδόν αυτό δεν ισχύει. Ο λόγος; Η πρώτη του μεταγραφή δεν ήταν κάποιος μικρός, αλλά ένας πολύπειρος χαφ από την Ισπανία στο ναδίρ της καριέρας του. Περί του Βιθέντε Ιμπόρα, το σχόλιο. Ο 35χρονος επιλέχθηκε για τα γαλόνια του από τη La Liga και γιατί θα μπορούσε να αποτελέσει το υπόδειγμα εντός των αποδυτηρίων. Στο άκουσμα της απόκτησής του οι φίλοι του Ολυμπιακού ξαφνιάστηκαν και φοβήθηκαν μήπως η μεταγραφική πολιτική είναι παρόμοια με αυτή της περασμένης σεζόν. Ο Κορδόν τους διέψευσε, ο Ιμπόρα όχι για την ώρα.
Ο ''Πέρεθ'' του Ολυμπιακού δεν έχει βρει το χώρο του
Μπαρουτοκαπνισμένος και αποφασισμένος να ηγηθεί των ερυθρόλευκων έμοιαζε με την έλευσή του ο Ιμπόρα, όμως έπεσε πάνω στο ''τείχος'' Έσε. Ο Αργεντινός έχει αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, έχει δέσει πλήρως με τον Καμαρά και αποτελεί εγγύηση ότι οι Πειραιώτες δε θα απειλούνται σε φάση αντεπίθεσης. Τα στοιχεία του Ισπανού μέσου είναι διαφορετικά: είναι παίκτης που ελέγχει την κυκλοφορία της μπάλας, καθορίζει το ρυθμό και έχει ως ''όπλο'' του τις τοποθετήσεις. Κάτι σαν τον Ρούμπεν Πέρεθ του Παναθηναϊκού, δηλαδή.
Αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ακολουθεί την τακτική προσέγγιση της υπομονετικής κατοχής α λα Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θέλει πιο υψηλό τέμπο και πολύ εντονότερη πίεση από τους χαφ του. Εκεί είναι που ως τώρα ''κλωτσάει'' η μεταγραφή του Ιμπόρα. Στο ότι δεν κουμπώνει με τα καθήκοντα που του ζητάει ο Ισπανός κόουτς. Αν ο Μαρτίνεθ δεν κάνει αναπροσαρμογή των πλάνων του, ώστε να χωράει και ο 35χρονος μέσος κάπου σε αυτά θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχουν εξελίξεις. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτές να έρθουν και συντομότερα με τον Ιανουάριο να είναι κοντά και τους ερυθρόλευκους να μην έχουν ''ψηθεί'' ακόμα για τον Ιμπόρα.