Ίσως η επιστήμη μπορέσει κάποια μέρα να εξηγήσει το πώς ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία από τη Ρεν. Όχι μόνο γιατί έχασε παίζοντας με παίκτη παραπάνω, αφού αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά κυρίως επειδή η ομάδα του Γιοβάνοβιτς... κατάφερε να παρουσιάσει πολύ χειρότερο πρόσωπο όταν εξασφάλισε το αριθμητικό πλεονέκτημα, σε σχέση με την απόδοσή του έως εκείνο το σημείο!
Μετά το 1-0 των Γάλλων, που ήρθε από το... πουθενά, οι Πράσινοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι και επέβαλαν πλήρως την κυριαρχία τους στο γήπεδο. Η Ρεν προσπάθησε να δώσει στον Παναθηναϊκό την μπάλα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όμως το σχέδιό της δεν απέφερε καρπούς. Οι Πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, την κυκλοφορούσαν με υπομονή και έψαχναν τη στιγμή, δίχως να κινδυνεύουν καθόλου, καθώς δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους ούτε μία επικίνδυνη αντεπίθεση. Το γκολ "ψηνόταν" και ήρθε τελικά μέσω της παρέμβασης του VAR. Όχι μόνο το γκολ, αλλά και η αποβολή του Μπελοσιάν, που θεωρητικά θα έπρεπε να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του Τριφυλλιού.
Ποιος να περίμενε ωστόσο ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο; Ο Παναθηναϊκός φάνηκε περισσότερο να μπερδεύεται παρά να ευεργετείται από το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μετά την ισοφάριση στο 34', άρχισε παραδόξως να κρατά λιγότερο την μπάλα, να κάνει εύκολα λάθη και να επιτρέpει στη Ρεν δύο ευκαιρίες για γκολ (39', 44'), περισσότερες δηλαδή από όσες έκαναν οι Γάλλοι στο "11 vs 11". Στο δεύτερο μέρος οι Πράσινοι ξαναπήραν την μπάλα στα πόδια τους, όμως ήταν... εκνευριστικά φλύαροι!
Η μπάλα κυκλοφορούσε χωρίς ταχύτητα, χωρίς συνδυασμούς και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μένουν στατικοί, αδυνατώντας να διασπάσουν το τείχος των 10 παικτών πίσω από την μπάλα, που είχαν στήσει οι Γάλλοι. Παρά την είσοδο του Τζούρισιτς αντί του Τσέριν, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδειχνε να μην έχει την παραμικρή φαντασία στο παιχνίδι της και με τον τρόπο που επιτιθόταν ουσιαστικά επέτρεπε στο σύνολο του Ζενεσιό να μηδενίσει το αριθμητικό μειονέκτημα. Μετά το 60' ήρθαν οι αλλαγές-ματ του Γάλλου τεχνικού, που φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή, τα δύο λάθη του Βιλένα και τα δύο γκολ των Γάλλων που "έσβησαν" το ματς.
Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την χαρακτηριστική αδυναμία του να διασπάσει μία κλειστή άμυνα και φυσικά τα σοβαρά ατομικά του λάθη. Για το πρώτο κομμάτι έχει ευθύνη ο Γιοβάνοβιτς, μιάς και από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, δουλεύει ένα στυλ παιχνιδιού εστιασμένο στο πώς θα επιτίθεται ο Παναθηναϊκός κόντρα σε αντιπάλους που κλείνονται, κάτι που είναι σύνηθες φαινόμενο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Για τα λάθη, από την άλλη, δεν μπορεί να κάνει και πολλά ο προπονητής του Τριφυλλιού. Ο Μπρινιόλι χάρισε το 1-0 με μία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του γκάφα. Μία κακή στιγμή, πάντως, δεν ακυρώνει τη μεγάλη προσφορά του Ιταλού γκολκίπερ και ο κόσμος πρέπει να είναι επιεικής στην κρίση για τον Μπρινιόλι.
Σαφώς μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί ο Βιλένα, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Δεν πατάει καλά ο Ολλανδός και δεν κάνει τη διαφορά που υποσχόταν η απόκτησή του. Ο πρόσφατος τραυματισμός που υπέστη δεν είναι δικαιολογία, αφού ένας παίκτης με την εμπειρία και την κλάση του δεν επιτρέπεται να κάνει τα... παιδικά λάθη που οδήγησαν στο 2ο και στο 3ο γκολ της Ρεν. Ο Βιλένα φαινόταν πως είναι έξω από τα νερά του ήδη από το πρώτο ημίχρονο και έτσι "γέννησε" απορίες η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να μην βγάλει αυτόν αλλαγή στο ημίχρονο και να αποσύρει τον Τσέριν για χάρη του Τζούρισιτς.