Ζάκυνθος: Στο 71΄ του αγώνα της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζάκυνθου, μεταξύ της Δόξας Πηγαδακίων και του Έσπερου, ο τερματοφύλακας του Έσπερου Τίμος Μόρφης μετά από μια μονομαχία κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και έμεινε λιπόθυμος για αρκετή ώρα.

Όλοι πάγωσαν το γήπεδο, αμέσως βρέθηκε δίπλα του ο/η γιατρός του αγώνα που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Την ίδια ώρα το ασθενοφόρο ήταν καθ΄ οδον από το νοσοκομείο προς το γήπεδο.

Ο παίκτης συνέχισε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, τα ζωτικά του όργανα λειτουργούσαν σωστά όπως και το οξυγόνο στο αίμα. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου εκεί η διάγνωση που έγινε ήταν ότι ο παίκτης είχε υποστεί επιληπτική κρίση! Λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο και αποχώρησε.

Αυτό το σοβαρό συμβάν κάνει επιτακτική την ανάγκη η ΕΠΣ Ζακύνθου να διοργανώσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε παίκτες και παράγοντες όλων των ομάδων, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να εφαρμόζουν σωστά το πρωτόκολλο πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς χώρους. 

Πηγή: ioniansports

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ήρθα στον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα και τη φανέλα - Είπα όχι στα περισσότερα χρήματα του Ολυμπιακού"! (Vid)