Ολυμπιακός: Μπορεί το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ να βρίσκεται στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού, όπως και το εκτός έδρας ματς με τον Βόλο για τη Σούπερ Λιγκ, παρόλα αυτά είναι σαφές ότι οι Πειραιώτες έχουν στη λίστα τους και τον χειμερινό μεταγραφικό σχεδιασμό του συλλόγου.

Γιατί μια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να χτυπάει το σφυρί μόνο σε μια πλευρά, αν θέλει να συνεχίσει σε υψηλούς ρυθμούς. Η έλευση του Πέδρο Άλβες, άλλωστε, σε συνδυασμό με την παραμονή του Ιγνάσιο Ναβάρο (που ήταν δεξί χέρι του Αντόνιο Κορδόν) στον σύλλογο, έχει φέρει ενθουσιασμό και προοπτική για τις εξελίξεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ας δούμε ορισμένα θέματα από αυτά που θα απασχολήσουν τους Ερυθρόλευκους μέσα στο επόμενο διάστημα, λόγω της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

ΣΚΑΡΠΑ: Ολόκληρο θέμα είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τον Βραζιλιάνο και το μέλλον του στον Ολυμπιακό, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο κλαμπ στη Βραζιλία που να μην τον θέλει στο ρόστερ του αυτό το διάστημα. Ο πεπειραμένος άσος, διεθνής με την εθνική του ομάδα, δεν είχε καταφέρει να βρει ρυθμό πέρσι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε το καλοκαίρι του 2023 να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί.

Μόνο που είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν εξαιρετικό Φορτούνη, με αποτέλεσμα να μην έχει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και να φουντώσουν τα σενάρια για το μέλλον του. Από την Παλμέιρας, τη Φλουμινένσε και την Φλαμένγκο, μέχρι τη Σάο Πάολο και την Ατλέτικο Μινέιρο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μάλιστα υπήρχε και ρεπορτάζ περί προσφοράς ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, αν και η πλευρά τού Βαγγέλη Μαρινάκη (είτε ως Ολυμπιακός είτε ως Νότιγχαμ Φόρεστ, που είχε δώσει πολλαπλάσια χρήματα για την απόκτησή του!) δεν συζήτησε ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Σκάρπα μένει στο Λιμάνι και στηρίζεται από τον οργανισμό τού Ολυμπιακού, που περιμένει να τον δει να κάνει σούπερ δεύτερο γύρο, ώστε να επιστρέψει το καλοκαίρι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει κίνηση για πώλησή του στη Βραζιλία το προσεχές καλοκαίρι...

ΕΣΤΟΡΙΛ: Άριστες σχέσεις διατηρεί με την πορτογαλική ομάδα ο Πέδρο Άλβες, νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, παρότι στο τέλος τής περασμένης σεζόν είχε αποχωρήσει από την ομάδα. Για αυτό και έχουν διακινηθεί στην Πορτογαλία διάφορα σενάρια για τους παίκτες που μπορεί να απασχολήσουν τους Πειραιώτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και δεν έχουν άδικο.

Σημειώστε ονόματα: Στόπερ - Μπερνάντο Βιτάλ και Πέντρο Αλβάρο / Χαφ - Κομπά Κοϊντρέτι (καψούρα τού Κριστιάν Καρεμπέ για τον Ολυμπιακό, που είχε απασχολήσει έντονα την Άνοιξη του 2022 για να έρθει δανεικός από τη Βαλένθια).

Μέσοι - Ματέους Φερνάντες (δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Εστορίλ), Ζοάο Μάρκες και, κυρίως, ο Ροντρίγκο Γκόμες (φωτό).

ΠΟΝΤΕΝΣΕ/1: Κάτοικος Πειραιά έγινε μετά από 3,5 χρόνια ξανά ο Πορτογάλος άσος, ο Ολυμπιακός και η Γουλβς τα βρήκαν για τον δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του Ποντένσε με την αγγλική ομάδα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2024. Έτσι, ο Ποντένσε υπέγραψε επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία με τους Ερυθρόλευκους. Άνοιξε ο δρόμος για να έρθει στην Ελλάδα, μέσα από το νέο συμβόλαιο με τη Γουλβς.

Η αγγλική ομάδα έλαβε ένα σεβαστό ποσό (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ) για το δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο. Από εκεί και πέρα προβλέπεται ρήτρα που θα επιτρέψει στους ερυθρόλευκους να κάνουν τον Ποντένσε μόνιμα δικό τους. Αυτή ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα ποσό περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ και ο Ολυμπιακός θα έχει δικαίωμα να την ενεργοποιήσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ/2: Το ζήτημα είναι ότι ο Ποντένσε δεν έχει πιάσει, ακόμα, τα πολύ υψηλά στάνταρ της απόδοσης που μας έχει συνηθίσει - Για την ακρίβεια εδώ και κάμποσο καιρό έχουν αρχίσει και πέφτουν οι στροφές του. Για αυτό και υπάρχει σχετική μουρμούρα. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ενεργοποιήσει το την οψιόν; Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμυριο! 

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ποντένσε πρόσφατα, αγοράζοντας μάλιστα και σπίτι στα νότια προάστια - Δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει να μείνει στους Πειραιώτες. Άλλωστε μέσω των Ερυθρόλευκων μπορεί να βρεθεί ξανά κάποια στιγμή στην Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, καθώς το δίκτυο των ομάδων που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να εξυπηρετήσει μια τέτοια προοπτική κάποια στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώην… γκολεαδόρ των Ατλέτικο και Βαλένθια για Ολυμπιακό - Ετοιμάζει κίνηση για Γκούγκα - Πίκρα για Μίτσελ!