Ολυμπιακός: To όνομα του διεθνή Πορτογάλου επιθετικού Αντρέ Σίλβα έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ζορζε Μέντες έχει ρίξει ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας με τους Πειραιώτες και θεωρεί ότι ο πελάτης του μπορεί στο Λιμάνι να δώσει ξανά ανοδική τροχιά στην καριέρα του.

Ο 28χρονος επιθετικός είναι παίκτης για το "κουτί", φουνταριστός, με μεγάλη θητεία μέχρι στιγμής σε Πορτογαλία (-Πόρτο), Ιταλία (-Μίλαν), Ισπανία (-Σεβίλλη), Γερμανία (Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λειψία), και τώρα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Για την ακρίβεια δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό, καθώς έχει 3 ολιγόλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα συν μία στο Copa del Ray που έχει πιστωθεί και ένα γκολ. Το market value τού παίκτη ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, αν και τον Ιούνιο του 2021 είχε φτάσει στα 45 εκατ. ευρώ.

Τι μεσολάβησε στην καριέρα του; Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, στο πρωτάθλημα της οποίας αγωνίζεται από το 2019 και έκανε το μεγάλο "μπαμ" στην καριέρα του, για να μάθουμε περισσότερα.

 

Διαβάστε τι μας είπε για την καριέρα του στη Bundesliga, τα γκολ που πέτυχε με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη μεγάλη μεταγραφή στη Λειψία αλλά και τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

"Για αυτό δεν παίζει ο Αντρέ Σίλβα - Όλη η λειτουργία της Άιντραχτ γύρω από εκείνον - Εκτός πλάνων"

"Δεν παίζει καθόλου και έχει πρόβλημα τραυματισμών, με μυϊκά θέματα. Την καλή του σεζόν την είχε κάνει το 2021 με 28 γκολ και ήταν ο παίκτης που οδήγησε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην 5η θέση. Αλλά όλη η ομάδα έπαιζε για εκείνον τότε, τον τροφοδοτούσαν διαρκώς, εκτελούσε όλα τα πέναλτι, όλη η λειτουργία της ομάδας ήταν γύρω από εκείνον", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Τι συνέβη στη συνέχεια;

"Αυτή η σεζόν ήταν το διαβατήριο για να πάρει τη μεταγραφή στη Λειψία, αλλά δεν κατάφερε να αποδείξει ότι είναι για το επίπεδο των Big4-Big3 ομάδων της Γερμανίας. Την πρώτη σεζόν με τη Λειψία τα είχε πάει σχετικά καλά, την επόμενη σεζόν είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα στην επιθετική γραμμή και το καλοκαίρι του 2023 τον έδωσαν με τη μορφή δανεισμού στη Ρεάλ Σοσιεδάδ γιατί είχε μείνει εκτός πλάνων".

"Δεν υπάρχει σύγκριση με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού - Δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα - 23 εκατ. ευρώ"

Ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Σίλβα;

"Βρίσκεται σε καλή ηλικία, δεν υπάρχει σύγκριση στην ποιότητά του με τους επιθετικούς που έχει τώρα στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Αλλά έχει να παίξει καιρό σε καλό επίπεδο. Στα 28 του χρόνια εν ενεργεία διεθνής Πορτογάλος επιθετικός δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα με άλλον τρόπο. Προφανώς είναι παίκτης που ξεχωρίζει αλλά δεν ξέρω τα ιατρικά του πώς είναι".

Μπορεί να βρεθεί φόρμουλα για να έρθει στην Ελλάδα;

"Λογικά θα θέλουν να τον πουλήσουν, έστω να τον δώσουν δανεικό τώρα με οψιόν για το ερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να γλιτώσουν ένα μέρος από τα 23 εκατ. ευρώ που είχαν πληρώσει για να τον πάρουν από την Άιντραχτ. Έχει καλές επαφές, κάνει καλές κινήσεις στο γήπεδο, μυρίζεται το γκολ και είναι σίγουρα καλύτερος από όλους όσους έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Πρώτη φορά... μόνος του ο Μαρινάκης - Όλα τούμπα σε λίγους μήνες, τι άλλαξε με Καρυπίδη, Αλαφούζο και ΑΕΚ