Πέντε δεδομένα που καλύπτουν πλήρως την υπόθεση Μπακασέτα - Παναθηναϊκού και ένα υστερόγραφο για τις ... μεταγραφικές αλλαγές στο τριφύλλι λόγω Τερίμ.

Πρώτον, ο Μπακασέτας έχει αρνηθεί 3 διαδοχικές προσφορές της Τράμπζονσπορ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Με την τουρκική ομάδα να του προσφέρει ένα πραγματικά ηγεμονικό συμβόλαιο αφού η τελική της πρόταση ήταν στα δύο εκατομμύρια ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές, χωρίς πάντως να συγκινήσουν τον Τάσο.

Δεύτερον, η Τράμπζονσπορ για να τον παραχωρήσει τον Γενάρη, στιγμή που δεν ανανεώνει και σε 6 μήνες θα τον χάσει τσάμπα σίγουρα θα ζητήσει ένα 7ψήφιο ποσό ως transfer fee. Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ήδη γράψει για τις απαιτήσεις του κλαμπ της Τραπεζούντας, δηλαδή πως με 1.000.000 ευρώ θα παραχωρούσε τον Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό. Στις αρχές του μήνα πάντως, σε σχετική βολιδοσκόπηση που είχε γίνει στην Τράμπζονσπορ, από Ιταλό μεγαλο-ατζέντη για λογαριασμό ομάδας της Serie A, για το τι λεφτά θα ήθελε για να πουλήσει στη στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι τον Έλληνα διεθνή μεσεπιθετικό, το ποσό που ... άκουσε ήταν 2.200.000 ευρώ!

Τρίτον, διαχρονικός στόχος και όνειρο μεγάλο του "Μπάκα" είναι μετακίνησή του σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Προκειμένου μάλιστα να το πετύχει άλλαξε ατζέντη, ποντάρει στο ότι το καλοκαίρι είναι ελεύθερος ενώ εμφανίζεται διατεθειμένος για να τα καταφέρει να βάλει ακόμη κα σε δεύτερο πλάνο το οικονομικό σκέλος. Αν η προτεραιότητά του ήταν τα λεφτά του επόμενου συμβολαίου του θα μπορούσε να είχε ή αποδεχτεί την σούπερ προσφορά της Τράμπζονσπορ ή ακόμη... καλύτερα για αυτόν να εμφανιζόταν θετικός στη μετακίνησή του στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, από όπου δεδομένα μπορεί να βρει εύκολα πρόταση...

Τέταρτον, με βάση λοιπόν τα παραπάνω ο επαναπατρισμός του στο δεδομένο timing ακόμα και με ορίζοντα καλοκαιριού, δεν συγκαταλεγόταν στις προτεραιότητές του. Αυτό άλλωστε πρέπει να το είχαν καταλάβει στην ΑΕΚ, η οποία ήταν η πρώτη Bigφοράτη ελληνική ομάδα που τον πλησίασε και του άνοιξε με θέρμη και μεγάλες υποσχέσεις την πόρτα της επιστροφής το ερχόμενο καλοκαίρι! Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Μπακασέτας ήταν διστακτικός και επιφυλακτικός, πριν από περίπου ένα μήνα, στην πρόταση της αγαπημένης του ελληνικής ομάδας (θυμίζω πώς είχε προτιμήσει τους "κιτρινόμαυρους" από τον Ολυμπιακό όταν έφυγε από τον Πανιώνιο), θα αλλάξει τώρα γνώμη για τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ και του Γιάννη Αλαφούζου, όπως προεξοφλούν στην Τουρκία λόγω του... "Αυτοκράτορα"; Σε εκείνους πάντως που γνωρίζουν τον Μπακασέτα τους ακούγεται... χλωμό αλλά ποτέ μη λες ποτέ στα μεταγραφικά.

Πέμπτο, ο Φατίχ Τερίμ όντως γουστάρει τον Τάσο Μπακασέτα και τον θέλει μαζί του σε αυτό το ξεκινημά του στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε όλα αυτά που γράφονται στην Τουρκία για ΠΑΟ/Μπακασέτα ξεκινάνε από αυτή την βάση, της επιθυμίας του Τερίμ και διαρρέουν από το περιβάλλον του κορυφαίου Τούρκου προπονητή! Ντεφάκτο αυτό. Γιατί ο Τερίμ έχει τέτοια κάψα με τον Μπακασέτα; Επειδή είναι Έλληνας, αρχηγός της Εθνικής αλλά μετά από τόσα χρόνια στην Τουρκία θα μπορούν να συνεννοηθούν και να τον βοηθήσει στην δική του πιο γρήγορη ... ελληνική προσαρμογή. Γιατί τον θεωρεί ηγέτη/προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει το γκρουπ των συμπαικτών του. Επειδή είναι παίκτης που τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο, για την ομάδα και τον προπονητή του. Για την δυναμική του και τα γκολ που βάζει. Και γιατί ξέρει από πρωταθλητισμό, έχοντας πάρει τίτλους με ΑΕΚ αλλά και Τράμπζονσπορ!!! Νομίζω πως οι λόγοι είναι αρκετοί για να εξηγήσουν γιατί ο Τερίμ, προκειμένου να πείσει τον Τάσο, έχει ζητήσει από τον Αλαφούζο να του κάνει προσφορά αντίστοιχη με της Τράμπζονσπορ, που θα τον καθιστά μέσα στους δυο πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες όλου του ελληνικού πρωταθλήματος!!

ΥΓ. Για τον Γενάρη στα μεταγραφικά του Παναθηναικού τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα τον έχει πλέον ο Φατιχ Τερίμ και το επιτελείο του. Κάτι που σημαίνει πως, σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, πιθανότατα να ακυρωθεί και η όποια μεταγραφική προεργασία είχε γίνει μέχρι την απόλυση Γιοβάνοβιτς. Με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για... πρόσωπα και καταστάσεις. Από εκεί και πέρα ο Τερίμ πάει για 3 δικές του προσθήκες στο ρόστερ του ΠΑΟ!!!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" Τερίμ στον ΠΑΟ - Οι 2+1 που φεύγουν σίγουρα - "Χουνέρι" σε Σπόραρ, στην έξοδο κορυφαίο όνομα!