Αυτός ήταν Άρης από τα παλιά και οι ''κιτρινόμαυροι'' υπέταξαν τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 2-1! Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο οι σκόρερ για τους γηπεδούχους ενώ ο Μπάμπα πέτυχε τέρμα για τους ''ασπρόμαυρους'', με το Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται πλέον στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Πώς μπήκαν στο «Κλάσικο» της Θεσαλλονίκης!

Ο 'Ακης Μάντζιος διάλεξε  να κρατήσει στον πάγκο τα καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα, Φετφατζίδης και Ρόουζ. Ο Άρης άρχισε τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα, με τους Mοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Ζουλ, Νταρίντα και Τζούρασεκ, ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Πάρντο. Οι Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο ήταν στις πτέρυγες της επίθεσης, ενώ στην κορυφή μπήκε ο Μορόν.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, ξέροντας το αποτέλεσμα της Λεωφόρου, γνώριζε ότι χρειαζόταν τρίποντο ώστε να παραμείνει πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα έβαλε τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μεϊτέ - Οζντόεφ με επιθετική τριπλέτα τους Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μουργκ ενώ ο Μπράντον Τόμας ήταν το ''9άρι'' για το Δικέφαλο του Βορρά.

Ντέρμπι με τα όλα του στο πρώτο μέρος!

Το ντέρμπι ξεκίνησε όπως ακριβώς αναμενόταν: με πολλή ένταση και με πολύ σκληρές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία όσον αφορά την κατοχή της μπάλας και επέβαλε το δικό του τέμπο, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να εστιάζουν στην ασφάλεια της εστίας τους. Στο 10ο λεπτό οι ''κιτρινόμαυροι'' σε αντεπίθεση έκαναν αισθητή την παρουσία τους με προσπάθεια του Νταρίντα και κατόρθωσαν να περιορίσουν σημαντικά το Δικέφαλο. 

Στο 26ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ, το οποίο βρήκε τον Κουλιεράκη αλλά ο νεαρός στόπερ δεν έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα με τον Κουέστα να ελέγχει τη φάση. Τα λεπτά κυλούσαν, όμως αμφότεροι αλληλοεξουδετερώθηκαν και η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους ήταν μια απόπειρα του Λορέν Μορόν που ανακόπηκε από τον Κεντζιόρα. Έτσι το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.

Ο Άρης πήρε χρυσή νίκη με τον ΠΑΟΚ!

Αμφότερες οι ομάδες άρχισαν το δεύτερο μέρος χωρίς τροποποιήσεις, όμως ο Άκης Μάντζιος έδωσε μια εντολή στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας: τους είπε να πιστέψουν και θα έρθει το γκολ. Κι αυτό δεν άργησε καθόλου  με τον Σαβέριο να σεντράρει και τον Σουλεϊμάνοφ, που ήταν μέτριος για 45 λεπτά, να βρίσκει δίχτυα με σουτ. 

Στο 56΄ ο Κωνσταντέλιας πέρασε αντί του Τόμας Μουργκ, όμως ο ΠΑΟΚ έφαγε κι άλλο τέρμα. Αυτή τη φορά ο Σαβέριο άφησε το ρόλο του δημιουργού και μετατράπηκε σε εκτελεστή. Ο εξτρέμ του Άρη πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με πλασεδάρα σημείωσε το 2-0, δίνοντας γερό προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους. Στο 68' ο Λουτσέσκου ανακάτεψε ακόμη περισσότερο την τράπουλα, ''επιστρατεύοντας'' τους Σβαμπ και Σάστρε αντί των Μεϊτέ και Βιεϊρίνια αντίστοιχα.

Στο 72' ο Κωνσταντέλιας πήρε φάουλ για την ομάδα του στα όρια της μεγάλης περιοχής, όμως το σου του Οζντόεφ βρήκε στο τείχος. 2 λεπτά αργότερα ο Ντέλιας εξαπέλυσε σουτ - ''φωτοβολίδα'' όμως ο Κουέστα είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του τέρματός του. Στο 75' ήρθε το τέρμα της μείωσης του σκορ, όταν ο Μπάμπα σημάδεψε σωστά ύστερα από πάσα του Σβαμπ εντός περιοχής. Έτσι το σκορ διαμορφώθηκε σε 2-1 και το ματς πήρε... φωτιά!

Στο 78' ο Μπράμπετς έγινε επικίνδυνος, όταν πήρε την κεφαλιά από κόρνερ της ομάδας του όμως ο Κοτάρσκι δήλωσε παρών. Στο 80' ο Μορόν χτύπησε φάουλ από καλό σημείο, αλλά δεν ξεπέρασε το τείχος η προσπάθειά του. Στο 81' οι Παναγίδης και Ντουκουρέ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άκη Μάντζιο να θέλει σαν... τρελός να μη χάσει το τρίποντο.

Ο Λουτσέσκου με τη σειρά του έβαλε στο ντέρμπι τον Τζίμα. Στο 87' ο ΠΑΟΚ ήρθε αγκαλιά με το γκολ της ισοφάρισης, με τον Κωνσταντέλια να τροφοφοτεί τον Σάστρε αλλά αυτός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κουέστα! Στο 90+1' ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ευκαιρία που απλά δε χάνεται, με τον Σβαμπ να αστοχεί σε κεφαλιά - ψαράκι μπροστά ακριβώς από το τέρμα! Έτσι το ματς τελείωσε με 2-1 και τον Άρη θριαμβευτή, ενώ ο Δικέφαλος καλείται να βγάλει αντίδραση αφού έπεσε από την 1η θέση.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5' Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (82' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5' Ζαμόρα), Σαβέριο (81' Παναγίδης), Μορόν (90+5' Φεράρι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (68' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (68' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68' Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (56' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82' Τζίμας).