Facebook Pixel ''Βάλτε να ...πάνε''!
| 2012-02-06 21:26:00

''Βάλτε να ...πάνε''!

''Βάλτε να ...πάνε''!

Ο Ντέμης Νικολαΐδης προτείνει να βάλουν οι μέτοχοι 4 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ και δεσμεύεται να φέρει αυτός άλλα 3 εκ. ευρώ για να βγει η χρονιά.

Καλύτερα νέα για το αύριο της ΑΕΚ ανακοίνωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης τη Δευτέρα, όπως είχε διαρρεύσει μέσω του “κιτρινόμαυρου” ρεπορτάζ! Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου αποκάλυψε την πρόταση του για καταβολή άμεσα 4 εκατ. ευρώ από τους μετόχους, την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου προς τη Morgan Stanley, ενώ ίδιος φέρεται να βάζει άλλα 3 εκατ. ώστε η ΑΕΚ να μην έχει κανένα πρόβλημα μέχρι τον Ιούνιο και να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της.

Mε αυτά τα δεδομένα δίνεται άμεση λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ένωσης, η οποία εξασφαλίζει την επιβίωσή της μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα ο Ντέμης Νικολαΐδης απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν ως κακοδιαχειριστή, με στοιχεία τα οποία ενοχοποιούν τις χρήσεις από το 2008 και μετά, δηλαδή τον καιρό που στην ΑΕΚ έκαναν κουμάντο ο Νίκος Θανόπουλος αρχικά και μετά Σταύρος Αδαμίδης.

«Στους μετόχους είπα πως πρέπει να βάλουν τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ και επιπλέον να φύγει το δάνειο στη Morgan Stanley. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν άτομα που θα δανείσουν άλλα 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΚ, σχετικές λεπτομέρειες γνωρίζει ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος. Το 1 εκατ. ευρώ από αυτά τα χρήματα θα δοθεί με εγγύηση τα χρήματα του Ψωμιάδη σε συγκεκριμένο άνθρωπο που έχει δεχτεί να συνεισφέρει και να αποπληρωθεί όταν πάρουμε τα λεφτά του Ψωμιάδα και τα άλλα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει τώρα κάποιος άλλος ως ταμειακή διευκόλυνση και θα τα πάρει αργότερα από μελλοντικά έσοδα της ΑΕΚ (είτε από εμπορικά έσοδα είτε από τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν). Αν έρθουν τα 4 εκατ. ευρώ από μετόχους, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν έπειτα και τα 3 εκατ. ευρώ όπως σας προανέφεραν και με τον τρόπο που σας εξήγησα. Τα άτομα αυτά δεν θέλουν να εμπλακούν με την ΑΕΚ. Μόνο ταμειακή διευκόλυνση θέλουν να κάνουν»..

Το ζήτημα που απασχολεί βέβαια πλέον όλους από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση του Νικολαΐδη προς τους υπόλοιπους μετόχους στις συναντήσεις για τις οποίες ενημερωθήκατε αποκλειστικά και άμεσα από το gazzetta.gr είναι ποια απάντηση έδωσαν οι μέτοχοι. Αυτή αναμένεται όπως μας εξήγησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ:
«Δεν καταλήξαμε κάπου. Αυτό συζητάνε και θα αποφασίσουν. Πρέπει να υπάρχουν αυτά τα 7 εκατ. ευρώ ώστε η ΑΕΚ να είναι βιώσιμη μέχρι τον Ιούνιο και να μη χαθεί η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής»!
Ολες αυτές τις ημέρες, όπως γράφαμε συνεχώς στο gazzetta.gr, ορκωτός λογιστής έκανε φύλλο και φτερό τα πάντα ώστε να ενημερωθούν οι μέτοχοι για τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2004 κι έπειτα. Σεζόν προς σεζόν! Οπως αποκαλύπτει ο Νικολαΐδης τώρα, τα στοιχεία αυτά (για τα οποία είναι απολύτως ενημερωμένοι οι μέτοχοι) δείχνουν ότι ήταν άτοπο και άστοχο να χαρακτηρίζουν την περίοδο της προεδρίας του ως κακοδιαχείριση (κάτι που θα αποδειχθεί και μέσω των οικονομικών δεδομένων που θα σας παρουσιάσουμε σε λίγη ώρα με όλες τις λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ και πολλά ερωτήματα στην ανάγνωσή τους για τις χρήσεις από τους Θανόπουλο και Αδαμίδη).

«Δεν θα μπω εγώ στη διαδικασία να πω ποιοι θα πληρώσουν. Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής. Ας τα βρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Δεν θέλω να πω ονόματα. Οσοι έτρεχαν την ομάδα από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι μέτοχοι. Μακάρι να είχα λεφτά να βάλω και θα έβαζα, παρότι όπως προκύπτει από τα νούμερα, δεν χρωστάω! Ας δούνε ποιοι χρωστάνε. Από τη στιγμή που υπάρχει καλό κλίμα και καλή διάθεση από μεριάς τους, αυτό πρέπει να γίνει. Εχω κάνει τιτς προτάσεις μου στους μετόχους από το περασμένο Σάββατο και είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Για τους μετόχους, δεν θέλω να μπω σε νούμερα και να τους πω εγώ τι πρέπει να κάνουν. Δεν κάνω τίποτα πίσω από την πλάτη τους. Τους είπα ότι τη Δευτέρα θα βγω να μιλήσω. Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους».

«Συμφωνήσαμε για εξόφληση της Morgan Stanley»
Ενα από τα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ -και για το οποίο γίνονται συνεχώς αναλύσεις επί αναλύσεων- είναι η εξόφληση του ομολογειακού δανείου της Morgan Stanley για το οποίο φαίνεται (όπως γράφαμε συνέχεια σχετικά) ότι υπάρχει εύκολη λύση... Οπως τόνισε ο Νικολαΐδης, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ του gazzetta.gr, συμφώνησε με τους υπόλοιπους μετόχους να μπουν λεφτά για να εξοφληθεί το δάνειο και ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα για να μην έχει πρόβλημα η ΑΕΚ με την UEFA σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση.
«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπουν λεφτά και να εξοφληθεί επιπλέον και το δάνειο από την Morgan Stanley. Απλώς δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για να μη χάσουμε την Ευρώπη».

«Δεν έφυγα και τους άφησα μόνους τους»!

Πολλή συζήτηση έχει γίνει εδώ και 3,5 χρόνια για την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη από την προεδρία της ΑΕΚ. Μια αποχώρηση που γνωστοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2008 και οριστικοποιήθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο Ντέμης έφυγε και άφησε την... καυτή πατάτα στους μετόχους αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε τώρα πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, ώστε να μην υπάρχουν... παρεξηγήσεις από καλοθελητές.

«Δεν έφυγα και τους άφησα μόνους τους. Δεν μπορώ να το ακούω αυτό. Θεωρούσαν ότι ήμουν σπάταλος. Αλλωστε γι' αυτό είχε μπει ήδη ο Θανόπουλος έξι μήνες πριν. Υπήρχαν και τα πλέι οφ που μου χρέωσαν. Χάλασαν οι σχέσεις μας και ήθελαν κάποιον άλλον που να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Αυτή ήταν η άποψή τους. Δεν θέλω, όμως, να κάνω κριτική. Δεν βγήκα να μιλήσω 3,5 χρόνια για να μη δημιουργήσω επιπλέον θέμα στην ομάδα. Ισως να έρεπε να φύγω από τον Ιούνιο του 2008 και να ήταν όλα πάρα πολύ καλύτερα για μένα. Δεν μπορούσα να το κάνω όμως και να αφήσω το θέμα του Παπασταθόπουλου. (σ.σ.: Γίνονταν συζητήσεις για την πώλησή του ενώ υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιο ότι θα έμενε ελεύθερος αν έφευγε από πρόεδρος ο Νικολαΐδης και έτσι η ΑΕΚ δεν θα κέρδιζε ούτε ένα ευρώ!!!). Όταν έφυγα, είπαν ότι εμείς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την ομάδα. Οπως κατάλαβα αργότερα, θα το έκαναν περισσότερο χωρίς εμένα. Αποκλείεται να έμενα μετά τα πέντε χρόνια, όμως. Δεν θα έβγαζε πουθενά. Θέλω να επικεντρωθώ στο τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το θέμα είναι πως θα σωθεί η ομάδα.».

«Η ΑΕΚ ήθελε και θέλει κόσμο στο γήπεδο»!
Οταν ο Ντέμης είχε γνωστοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία της ΑΕΚ, είχε τονίσει ότι φεύγει επειδή απέτυχε το όραμα του για 30.000 διαρκείας (η ΑΕΚ είχε φτάσει ως τις 25.000) και σταθερά δυναμική παρουσία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Τώρα, 3,5 χρόνια μετά, ο Νικολαΐδης επιμένει σε αυτό και επαναλαμβάνει -ζητώντας έτσι να το κατανοήσει ο κόσμος και να το κάνει πράξη- πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ (σε όλους τους τομείς) να πηγαίνει μαζικά ο κόσμος της στο γήπεδο!

«Εβλεπα ότι οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να βάζουν συνέχεια λεφτά με ευχαρίστηση, προσωπικά έχασα τις αυξήσεις Μ.Κ. καθώς δεν μπορούσα να ακολουθήσω οικονομικά και γι' αυτό έλεγα ότι η ΑΕΚ χρειάζεται 30.000 διαρκείας. Δεν το πέτυχα αυτό που ήθελα. Την προηγούμενη είχαμε 25.000 γιατί πήραμε τον Ριβάλντο. Δεν είναι έτσι. Η ομάδα δεν είναι του κάθε ιδιοκτήτη που περνάει. Είναι όλοι περαστικοί. Η ομάδα είναι του κόσμου. Μόνο ο φίλαθλος μπορείς να κάτσει τόσα χρόνια και να στηρίζει. Και μετά το παιδί του. Τα εισιτήρια κάθε χρόνο έπεφταν. Και δύναμή σου είναι ο ενεργός κόσμος, όχι μόνο τα διαρκείας. Εχεις άλλη δύναμη στο γήπεδο με πολύ κόσμο. Δεν θα σε πειράξουν. Αν υπήρχαν πανό στο γήπεδο κατά Ψωμιάδη δεν θα ήταν έτσι. Δεν θα έμενα εγώ με έναν ''τρελό'' δικηγόρο να τρέχουμε επτά χρόνια τώρα. Αλλά φυσικά και με πείραξαν οι αποδοκιμασίες στον Μαϊστόροβιτς».

«Θεμέλιο και διοίκηση με Μανωλά, Μπάγεβιτς, Μαύρο, Οικονομόπουλο»
Αυτό που ζητάει από τον κόσμο της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι να δει ζεστά το Θεμέλιο 21 και να βοηθήσει όπως μπορεί ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος πιστεύει πως πρέπει -συμβολικά και όχι μόνο- στο Θεμέλιο και στη διοίκηση να βρίσκονται προσωπικότητες της ΑΕΚ όπως οι Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Μανωλάς και Ντούσα Μπάγεβιτς, όπως και ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος που τρέχει επί χρόνια το θέμα του Μάκη Ψωμιάδη και το έχει φέρει σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο για την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

«Αν το Θεμέλιο δεν ενισχυθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ ή δεν βρεθεί επενδυτής, πάλι η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα μετά τον Ιούνιο. Η ΑΕΚ πρέπει να ισχυροποιήσει θεμέλιο και τη διοίκησή της. Συμβολικά και όχι μόνο, πρέπει σε Θεμέλιο και διοίκηση να υπάρχει Μανωλάς, Μπάγεβιτς, Μαύρος και Οικονομόπουλος γι' αυτό που ανέλαβε με τον Ψωμιάδη. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει σημαία τα χρήματα που κλάπηκαν από την ΑΕΚ. Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα με τα παραπάνω άτομα. Τη γνώμη μου λέω.
Θα πρέπει να φύγουν οι μετοχές από τους μετόχους. Να απορροφηθούν από το Θεμέλιο που να πάρει και τις μετοχές των Supporters. Και ο κόσμος να τις παίρνει από το Θεμέλιο με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Νομίζω ότι συμφωνούν οι μέτοχοι. Αυτές τις ενδείξεις έχω. Πρέπει το Θεμέλιο να μαζέψει ικανά λεφτά να συντηρήσουν την ΑΕΚ. Πρέπει όμως πρώτα ο κόσμος να δει ότι πληρώνουν οι μέτοχοι και με αυτόν τον τρόπο ίσως συμμετάσχει μετά κι αυτός μέσα από το Θεμέλιο.».

«Χρειάζονται σύμβολα και τεχνοκράτες»
Ο Νικολαΐδης ρωτήθηκε για τη νέα διοίκηση της ΑΕΚ με πρόεδρο τον Ανδρέα Δημητρέλο και είπε την άποψη του, που είναι η ακόλουθη.
«Εμένα με ενδιαφέρει ποια θα είναι η διοίκηση που θα διαχειριστεί. Δεν έχω κάτι απέναντι στον κ. Δημητρέλο. Χρειάζεται μια διοίκηση προσωπικοτήτων. Χρειάζονται άνθρωποι σύμβολα, αλλά και τεχνοκράτες, δίπλα στον κ. Δημητρέλο, για να δουν πως θα διαχειριστούν τα χρήματα».

«Καμία περίπτωση να είμαι ξανά στη διοίκηση»
Κι επειδή τις τελευταίες μέρες υπήρξαν σενάρια για επαναδραστηριοποίηση του Ντέμη με θέση στη διοίκηση της ΠΑΕ, ο ίδιος φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Στην ερώτηση, λοιπόν, αν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ξανά διοικητικά με την ΑΕΚ, απάντησε ξερά.

«Όχι, καμία»!

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags