Υπάρχουν αμφιβολίες στο CAF για την αληθινή ταυτότητα και ηλικία του Γκουελόρ Κάνγκα, διεθνούς ποδοσφαιριστή με το Κονγκό και αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα.

Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί 64 φορές με την Γκαμπόν, να αποδείξει την ηλικία του πριν ξεκινήσει το Κύπελλο Αφρικής. Ο Κάνγκα αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα από το 2020 είναι επίσημα 33 ετών .

Η εφημερίδα «Record» δημοσιεύει ότι το CAF του ζήτησε να διευκρινίσει πώς, σύμφωνα με τα έγγραφα που χειρίζονται, ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε... τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του!

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατήγγειλε ότι ο Γκουελό Κάνγκα θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο Κιακού- Κιακού Κιάνγκα. Τα έγγραφα που παρουσίασε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκαμπόν, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου του, διασφαλίζουν ότι ο μέσος γεννήθηκε στο Ογέμ (Γκαμπόν) την 1η Σεπτεμβρίου 1990.

Η Ομοσπονδία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατήγγειλε το 2021 ότι ο Γκουελόρ Κάνγκα είναι ο Κιακού-Κιακού Κιάνγκα, ένας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1985 στην Κινσάσα του Κονγκό.

Η έρευνα σχετικά με αυτήν την καταγγελία αποκάλυψε ότι η μητέρα του Γκουελόρ είχε πεθάνει στις αρχές του 1986, περίπου τέσσερις χρόνια μετά την υποτιθέμενη γέννηση του!