Πικρό φινάλε είχε για τον Ολυμπιακό το "θρίλερ" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι στην παράταση και θα έπρεπε να σκοράρουν για να πάρουν τη νίκη-πρόκριση. Με έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε διαλυμένος από την κόπωση και ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά έχοντας για σέντερ φορ έναν... στόπερ, οι Ερυθρόλευκοι "άφησαν" το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι, όπου τελικά το έχασαν.

Ακόμα και με απόλυτη κυριαρχία στο έξτρα ημίωρο ο Ολυμπιακός έκανε μόνο μία κλασική ευκαιρία, αυτή του Γιόβετιτς στο 99'. Και όλα αυτά ενώ έριξε στο παιχνίδι από τον πάγκο τα βαριά χαρτιά του, Ποντένσε, Γιόβετιτς και Μαρτίνς. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πόσο ανάγκη έχει η ομάδα από ποιοτική ενίσχυση και στην επίθεση, όχι μόνο στην άμυνα!

Εννοείται πως η μεταγραφή του Κάρμο συν άλλη μία προσθήκη στόπερ είναι καλοδεχούμενη, αλλά μην ξεχνάμε τη μέτρια επιθετική λειτουργία και το πρόβλημα στο γκολ. Καλός ο Ναβάρο, αλλά δεν φαίνεται να είναι επιθετικός που "γεμίζει" την αντίπαλη περιοχή, όπως ο Ελ Αραμπί που απόψε θα ήταν απαραίτητος όμως έλειπε λόγω τραυματισμού. Καλός και ο Μαρτίνς, αλλά ανέτοιμος ακόμα για να κάνει τη διαφορά. Οι Ερυθρόλευκοι δεν πήραν εγκαίρως εξτρέμ έτοιμο να μπει και να παίξει σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό και το πλήρωσαν στα ντέρμπι. Να σημειωθεί ότι παραμένουν χωρίς νίκη σε ντέρμπι φέτος!

Δεν είναι πάντως όλα "μαύρα", αφού ο Ολυμπιακός του Καρβαλιάλ φαίνεται πως κάνει σιγά σιγά βήματα προόδου. Έχει αφήσει πίσω του την απογοητευτική εικόνα του πρώτου διαστήματος επί εποχής του Πορτογάλου τεχνικού και τουλάχιστον δείχνει πιο... ομάδα όσο περνά ο καιρός. Ακόμα και όταν χάνει, "λυγίζει" δύσκολα, ενώ απέφυγε την ήττα σε δύο κολλητά ματς με τον Παναθηναϊκό. Είχε μάλιστα διαστήματα που ήταν καλύτερος τόσο από τον αποψινό του αντίπαλο όσο και από την ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον γίγαντα Πασχαλάκη, τον άνθρωπο που τους κράτησε όρθιους και λίγο έλειψε να δώσει... μόνος του μία μεγάλη πρόκριση. Λίγες μέρες μετά τα διάφορα που ειπώθηκαν σχετικά με το γιατί έμεινε στον πάγκο απέναντι στην Κηφισιά, ο διεθνής γκολκίπερ έδωσε αποστομωτική απάντηση. Σας το γράφαμε και τότε πως ο Καρβαλιάλ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Πασχαλάκη, απλώς ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Τζολάκη. Απόψε αποδείχθηκε περίτρανα.

Ένα άλλο ελληνόπουλο, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, βγάζει ψυχή και ηγετικά προσόντα. Άρεσε πάρα πολύ στον κόσμο της ομάδας η εικόνα του νεαρού μέσου να παίρνει τον λόγο στις διακοπές πριν από παράταση και πέναλτι και να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του σαν βετεράνος. Ο Αλεξανδρόπουλος είναι το μέλλον του Ολυμπιακού και πρέπει να παραμείνει στο Λιμάνι και μετά το καλοκαίρι. Πρέπει να γίνει κίνηση αγοράς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

 

ΥΓ. Ας μην... πυροβολήσουμε τον Καρβάλιο και τον Καμαρά για δύο χαμένα πέναλτι. Ο πρώτος έχει ανέβει με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο και θα είναι κρίμα να διαλυθεί η ψυχολογία. Όσο για τον δεύτερο, είναι εμφανές ότι δεν είναι ψυχολογικά καλά εξαιτίας του ντόρου που έχει γίνει με το συμβόλαιό του. Σας γράφαμε πρόσφατα πως αν το μυαλό του είναι αλλού, τότε καλύτερα να μην παραμείνει στο Λιμάνι. Από τη στιγμή που ο Καρβαλιάλ συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί και τον έβαλε σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, επωμίζεται και αυτός μερίδιο ευθύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικολακόπουλος: "Ούτε νίκη σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός - Ακατάλληλη επιλογή ο Καμαρά" (Audio)