Τη νοοτροπία νικητή που τον χαρακτηρίζει, έβγαλε στη συνέντευξη Τύπου ο Φατίχ Τερίμ και όταν ρωτήθηκε για τα πολλά προβλήματα τραυματισμών ανέφερε πως ο στόχος του είναι το πρωτάθλημα και δε θέλει δικαιολογίες!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Παίξαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, ο καιρός δεν βοληθησε, έκανε νκρύο, φύδαγε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τέλεια, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ρυθμό, κάναμε φάσεις και γκολ, δεν δώσαμε χώρους στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε και η τακτική του διαιτητή, δεν σταματούσε το παιχνίδι, βρήκαμε πιο εύκολα ρυθμό χωρίς να διακοπεί το ματς. Είναι σημαντικό για ομάδες που θέλουν να παίζουν με τη μπάλα να μην διακόπτεται το παιχνίδι.

Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και έχετε 100 δικαιολογίες, πρέπει να χειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις, να δίνουμε μάχη στο γήπεδο. Σίγουρα θα υπάρχουν δύσκολες μέρες, αλλά θα πρέπει να το χειριστούμε. Αν μπροούμε να χειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις θα έρθει και το αποτέλεσμα. Ολοι όσοι είναι στο γήπεδο πρέπει να αισθάνονται το ίδιο, σε κάποιους αγώνες θα είμαστε πίσω στο σκορ, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Με τις δικαιολογίες για τους τραυματισμούς, δεν ασχολούμαι και αν χάσουμε θα χάσουμε παίζοντας. Δεν βρίσκουμε δικαιολογίες, σήμερα μπήκε και ο Τσόκαϊ, πρέπει να είμαστε στο στόχο μας.

Είναι φυσιολογικό να έχουμε τραυματισμούς, αυτή την εβδομάδα θα ξεκουραζόμασταν, αλλά έχουμε πάλι αγώνα, οπότε ανά τρεις μέρες είναι φυσιολογικό κάποιοι παίκτες να μην αντέξουν. Ως προπονητής θα πρέπει να κάνω κάποιες επιλογές. Πρέπει να πάρω απόφαση να παίζω με τους ίδιους ή να κάνω αλλαγές. Είναι φυσιολογικό λόγω κούρασης και συνεχόμενων αγώνων να έχουμε κάποιους τραυματίες.

Θα έχουμε συνέχεια ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μένουμε πίσω σε κανένα ντέρμπι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ο Ούγκο ήρθε, ο Μπακασέτας λογικά θα έρθει αύριο. Τον γνωρίζω, μας είπε ότι είναι έτοιμος. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τον Μαξίμοβιτς, αν έχουμε συμφωνήσει, η ομάδα δεν ανακοίνωσε κάτι ακόμη. Τέλος του μήνα τελειώνουν οι μεταγραφές, συνεχίζουν να δουλέυουν για κινήσεις ο πρόεδρος με τον τεχνικό διευθυντή».