Στη συνέντευξη - ποταμό στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα ασχολήθηκε με αρκετά ζητήματα, όπως με τον Τάσο Μπακασέτα αλλά και με τη διαιτησία. Ένα θέμα που έπιασε ήταν αυτό της φυγής του άμεσου συνεργάτη του, Ομάρ Ζαρίφ το περασμένο καλοκαίρι.

Το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται στον Ομάρ Ζαρίφ:

«Δεν έχω κάτι να πω σε σχέση κάποιας κριτικής. Αλλα δεν μου αρέσει να μιλάνε σαν να με ξέρουν κάποιοι πολύ καλά. Γι’ αυτό επέλεξα πέρυσι να ανοίξουμε τις προπονήσεις για να γνωριστούμε. Περίμενα την πρώτη εβδομάδα που δεν θα έχουμε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, για να είστε εδώ και να μιλήσουμε. Είμαι ένας άνθρωπος συναισθηματικός. Ποιος δεν είναι συναισθηματικός; Ό,τι κάνω το κάνω με πάθος, αγάπη, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Προφανώς όταν βλέπω κάτι που με ενοχλεί θα το πω. Έχουν επαναληφθεί πολλά πράγματα…

Για παράδειγμα έχετε γράψει για τον Ομάρ Ζαρίφ. Τι σκέφτεστε ότι έκανε ο Ομάρ; Γιατί αυτό είναι σαν μία βόμβα που υπάρχει και μετά με κοιτάτε και μπορείτε να σκέφτεστε πόσο στεναχωρημένος θα είμαι. Να ξέρετε: Οσο δεν κερδίζω είμαι στεναχωρημένος. Τη μέρα που θα μου κάνει το ίδιο αν πάρει μία ισοπαλία, τότε δεν θα μου αξίζει να είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Όταν χάνω πραγματικά εκνευρίζομαι! Δηλητηριάζομαι εσωτερικά, όταν χάνω. Οπότε δεν μπορώ να βάλω στο πρόσωπό μου μία έκφραση που δεν μου ταιριάζει. Θα δείχνω πάντα πως είμαι. Μπορεί να αρέσει, μπορεί και όχι. Το έχω πει σε όλους από την πρώτη ημέρα που ήρθα. Και στους παίκτες: Έχω πάντα ένα πρόσωπο. Ποτέ δύο. Όταν έχουμε κερδίσει είμαι χαρούμενος. Ζω απ’ αυτό.

Είμαι από τα 15 μου στο ποδόσφαιρο. Πάντα κυνηγάω τη νίκη. Μ’ αρέσει να κερδίζω, να είμαι ανταγωνιστικός και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλω, φαίνεται στη φάτσα μου. Αλλα δεν είναι κακό αυτό. Τώρα, για παράδειγμα, αυτό που μπορεί να με ενοχλεί, θέλω να σας ρωτήσω τι πιστεύεται τι λειτουργία έχει κάθε μέλος του σταφ στην ομάδα. Εχω ένα σταφ. Αυτό που κάνουμε είναι να αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε αυτό. Πάρα πολύ χρόνο. Οποτε με ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να ενοχλήσει το σταφ μου, γιατί εδώ, αυτός που παίρνει πάντα την απόφαση είμαι εγώ. Ο Αλμέιδα φέρνει τους δικούς του. Εγώ είμαι πιστός στους δικούς μου. Σε όποιο κλαμπ πάω λέω ότι εγώ είμαι… επτά. Αν δεν έρθουν οι δικοί μου εγώ δεν μπορώ να έρθω. Προφανώς και με βοηθάνε, αλλά δεν με αλλάζουνε. Εμείς κάνουμε τις προπονήσεις, τα βίντεο, βάζουμε τις ταινίες, κουνάμε τα τέρματα. Δεν βάζουμε άλλους. Το κάνουμε εμείς. Το ίδιο έκανε και ο Ομάρ».