Facebook Pixel Μέσι όπως Τζόρνταν ή υπερβολές;
| 2012-03-23 13:58:00

Μέσι όπως Τζόρνταν ή υπερβολές;

Μέσι όπως Τζόρνταν ή υπερβολές;

Ο Γκουαρδιόλα ξεστόμισε το "Ο Μέσι κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο όπως ο Τζόρνταν στο μπάσκετ"! Υπερβολή ή πραγματικότητα; Ιδού η απάντηση...

«Παν μέτρον άριστον», είχε φωνάξει ένα πρωινό του 6ου π.Χ. αιώνα ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δείξει με την εν γένει συμπεριφορά του πως ασπάζεται εκείνον τον Ελληνα σοφό, αλλά ακόμα και αυτός έχασε τα λογικά του συνεπαρμένος από την ποδοσφαιρική γοητεία του κατά τ' άλλα ασχημόπαπου -στο φυσιογνωμικό- πρωτοπαλίκαρου του. «Ο Μέσι κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο όπως ο Τζόρνταν κυριάρχησε στο μπάσκετ. Ακριβώς αυτή είναι η αξιολόγηση του στο άθλημα», είπε μετά την αναμέτρηση με τη Γρανάδα και τους ξέρανε όλους.

Υπερβολή! Αυτή είναι η πρώτη σκέψη όσων το άκουσαν- το διάβασαν. Ναι, άπαντες έτσι αισθάνθηκαν. Αλλά τι είναι πράγματι η υπερβολή; Σύμφωνα με τον διασημότερο Λιβανέζο φιλόσοφο Χαλίλ Γκιμπράν (1883-'91): «Υπερβολή είναι απλά μία αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της»! Ναι, αυτό συνέβη και στη περίπτωση του ανθρώπου που έχει ως στάση ζωή το να κρατάει τους τόνους χαμηλούς και που για χάρη του Αργεντινού παικταρά παραμέρισε ακόμα και την ίδια τη δική του φιλοσοφία ζωής. Εχασε τα λογικά του και είπε μία περίεργη... αλήθεια, βλέποντας όσα κάνει στο γήπεδο το παλικαράκι από το Ροζάριο.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags