Facebook Pixel Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η μητέρα της παραπλάνησης
| 2012-04-12 00:05:00

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η μητέρα της παραπλάνησης

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η μητέρα της παραπλάνησης

Κατά το 19ο αιώνα η προλεταριοποίηση των λαϊκών στρωμάτων έστειλε το λαό στα εργοστάσια. Το παιχνίδι στα χωράφια έπαψε να είναι το μοντέλο μιας αστικοποιημένης πια κοινωνίας. Γράφει ο Παναγιώτης Αλιατάς.

Η ζωή απέκτησε πλέον άλλο «σχήμα». Από την άπλα και τον ανοιχτό ορίζοντα που ένωνε τη μία κοινότητα με την άλλη, ο κόσμος της βιομηχανικής επανάστασης άλλαξε, έγινε περίκλειστος, μπήκε σε όρια, υπάκουσε σε νόμους. Τα όρια ήταν οι τέσσερις τοίχοι του εργοστασίου και νόμος το κέρδος του εργοδότη. Ούτε το θήραμα του αρχέγονου κυνηγιού ούτε ο κυνηγός μπορούσαν πια να βγουν και να συνεχίσουν το παιχνίδι έξω από τα όρια εντός των οποίων εξελισσόταν η ζωή τους. Έξω από τους νόμους που θεσμοθετούσε η εξουσία. Έξω από το όριο υπάρχει πια μόνο το άουτ. Οι γραμμές του γηπέδου ήταν πλέον αναπόφευκτες… όπως και οι γραμμές της δικαιοσύνης.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο σε μια κοινωνία που λειτουργεί υπό το καθεστώς οικονομικής χούντας: «έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη». Όταν είσαι οπαδός της ΑΕΚ και υιοθετείς την σιγουριά που διοχέτευαν τα παπαγαλάκια της ΠΑΕ ΑΕΚ, σχετικά με την υπόθεση Ψωμιάδη και την σίγουρη (όπως μας έλεγε ο εκλεκτός συνεργάτης του Ντέμη Νικολαΐδη και δικηγόρος της υπόθεσης, Χάρης Οικονομόπουλος), εισροή ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις ορισμένα πράγματα σχετικά με τις αντιστάσεις σου και τις «ασπίδες» σου απέναντι στο σύστημα που εκμεταλλεύεται την ΑΕΚ και θέλει να την μετατρέψει σε μια βιώσιμη εταιρεία, ακόμα κι αν χρειαστεί για να γίνει αυτό να έχουμε ένα αγωνιστικό ρόστερ που θα μας κάνει το βίο, αβίωτο.


Όταν είσαι οπαδός της ΑΕΚ που ζεις σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε όλοι μας και όχι σε έναν άλλο κόσμο δικό σου, όταν έχεις δει τις Ελληνικές αρχές να συλλαμβάνουν δυο φορές τον Ψωμιάδη και να τον αφήνουν ελεύθερο, όταν ένας φωτογράφος στην Αθήνα κινδυνεύει να μείνει ανάπηρος για όλη του τη ζωή, επειδή δέχτηκε επίθεση από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής την ώρα που έκανε την δουλειά του, όταν αυτό το κράτος των μεγάλων αφεντικών αναζητά εγκληματίες σε κάτι πιτσιρικάδες με μηχανάκια που εγκλωβίζει στα «μπλόκα» που στήνουν οι σουπερ «ράμπο» της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν ένα 18χρονο παιδί χαροπαλεύει στην Κρήτη και κάμποσοι άλλοι που μετράνε ακόμα τα σημάδια από την ευγενική χορηγία των ΜΑΤ στο κορμί τους περιμένουν το αποτέλεσμα των ΕΔΕ… όταν, όταν, όταν… κι εσύ αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ είσαι σίγουρος ότι στην Δίκη Ψωμιάδη θα αποδοθεί δικαιοσύνη, τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι κάποια ψήγματα αφέλειας και αυταπάτης τα έχεις φυλαγμένα βαθιά μέσα στο τούνελ της συνείδησης σου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags