Μικρός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί πέναλτι.
Η αναμέτρηση διεξάγεται στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης χωρητικότητας 68.134.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ιρανός Αλιρεζά Φαχανί. Μετράει μέσο όρο 4,36 κίτρινες κάρτες ανά ματς σε διεθνές επίπεδο.
Οι δυο ομάδες βρέθηκαν και την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Αμφότερες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το Βέλγιο επικράτησε 1-0.
Δεύτερη φορά που παίζει στο μικρό τελικό το Βέλγιο. Η πρώτη ήταν το 1986 που ηττήθηκε 4-2 από τη Γαλλία.
Μόλις δυο φορές έχει χάσει το Βέλγιο υπό την καθοδήγηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ σε σύνολο 26 αγώνων.
Στα δυο πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Αγγλία σημείωσε 15 σουτ εντός εστίας (κόντρα σε Παναμά και Τυνησία), στο επόμενα τέσσερα όμως μόλις 8 σουτ των παικτών του Σάουθγκεϊτ βρήκαν στόχο.
Δεύτερη φορά συμμετέχει στο μικρό τελικό η Αγγλία. Η πρώτη το 1990 που υποτάχθηκε 2-1 από την Ιταλία.
Ο Λουκακού δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ματς, υπό τις οδηγίες του Μαρτίνεθ δεν έχει καταφέρει να μείνει «άσφαιρος» για 4 διαδοχικά παιχνίδια.
Χωρίς σουτ στο στόχο ο Χάρι Κέιν εδώ και 4 ώρες και 33 λεπτά.
Βέλγιο: Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ υποχρεώθηκε στον ημιτελικό κόντρα στους Γάλλους (1-0) να κάνει αλχημείες λόγω της απουσίας του Μενιέ, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο Ισπανός εκλέκτορας προσπάθησε να διαβάσει ορθά το ματς, αλλά οι «τρικολόρ» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, προηγήθηκαν, έκαναν σωστή διαχείριση και όποτε χρειάστηκε «έσβησαν» το ρυθμό του παιχνιδιού. Αλλαξε πρόσωπο προς το καλύτερο στο β΄ μέρος το Βέλγιο, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να βρει ανοιχτούς χώρους. Δικαιολογημένη η πικρία που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των παικτών με αρκετούς εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Μήνυμα για αντίδραση έστειλε ο Μαρτίνεθ, ώστε να κατακτήσει την τρίτη θέση το σύνολο του και τελειώσει η περιπέτεια με μια πειστική εμφάνιση. Δεν είναι διατεθειμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Επιστρέφει ο μπακ Μενιέ, θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικούν Καράσκο και Γιανουζάι.
Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Κουρτουά – Βερτόνχεν , Κομπανί, Αλντερβάιρελντ-Γιανουζάι, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μενίε- Φελαϊνί, Ε. Αζάρ – Λουκακού.
Αγγλία: Η συμμετοχή της Αγγλίας στο μικρό τελικό θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία, αλλά βάσει των προσδοκιών που γεννήθηκαν τις τελευταίες μέρες με την ενδεχόμενη συμμετοχή των «τριών λεόντων» στον τελικό επικρατεί μεγάλη κατήφεια. Ο Σάουθγκεϊτ πήγε στη Ρωσία με ένα νεανικό και φιλόδοξο σύνολο, με πλάνο, δίχως την αφέλεια του παρελθόντος και χωρίς να τεθεί ψηλά ο πήχης. Δημιουργήθηκαν όμως έτσι οι προϋποθέσεις που η ομάδα πλησίασε την πηγή. Οι παίκτες ενδεχομένως να ενθουσιάστηκαν και να παρασύρθηκαν με το «it’s coming home» που ηχούσε έντονα τις τελευταίες μέρες και από τα εγχώρια ΜΜΕ που τόσο καιρό κρατούσαν χαμηλά την μπάλα και πελάγωσαν κόντρα στην Κροατία (1-1 κ.δ., 2-1 παράταση). Ο Τρίπιερ έβαλε μπροστά την ομάδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το 5’, ο Στέρλινγκ απέδωσε κάτω του μετρίου, ο Χάρι Κέιν έπιασε χαμηλή βαθμολογία και όσο περνούσε η ώρα οι Αγγλοι μείωναν τις στροφές και οι Κροάτες ανέβαιναν πιο ψηλά, ανακτούσαν τον έλεγχο του αγώνα και έβγαζαν περισσότερη διαύγεια. Η ισοφάριση ήρθε στο 68’ με τον Πέρισιτς. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που δεν άλλαξαν και πολλά, αφού οι Κροάτες συνέχισαν να είναι πιο δυναμικοί και αποφασιστικοί. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε χάρη σε γκολ του Μάριο Μάτζουκιτς στο 109’. Σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ λόγω της κόπωσης και της απογοήτευσης υπήρχαν σκέψεις για ολικό λίφτινγκ στο αρχικό σχήμα, με το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών όμως να αλλάζει τα δεδομένα, καθώς ο Σάουθγκεϊτ δεν προσανατολίζεται να κάνει πολλές αλλαγές, υπολογίζοντας κανονικά και τον Τρίπιερ που αντιμετώπιζε κάποιες ενοχλήσεις.
Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Πίκφορντ- Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιερ- Τρίπιερ, Ντέλε Αλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Ντελφ- Στέρλινγκ, Κέιν.
Εκτίμηση: Ο τελικός της παρηγοριάς! Συνήθως είναι ένα ματς που δεν επικρατεί η σκοπιμότητα οι παίκτες είναι πιο απελευθερωμένοι και θέλουν να δώσουν μια καλή τελευταία παράσταση και να φύγουν με το κεφάλι ψηλά. Από την άλλη έχει και το χαρακτήρα αγγαρείας, αφού δεν φτάνουν στην… πηγή να πιουν νερό και τους ρίχνουν στη μάχη για άλλο ένα 90λεπτο. Η απογοήτευση είναι δεδομένη και στις δυο πλευρές, απλώς οι Αγγλοι το πήραν ακόμα πιο βαριά λόγω των προσδοκιών που γεννήθηκαν με τη συμμετοχή στα ημιτελικά και με τον τρόπο που ήρθε η ήττα από την Κροατία. Είναι φιλόδοξοι, αλλά ο Σάουθγκεϊτ έχει και κάμποσους άπειρους παίκτες στη… φαρέτρα του και αποτελεί ερώτημα πως θα διαχειριστούν το… χαστούκι. Πιο φρέσκοι, έμπειροι οι Βέλγοι, είχαν και μια μέρα παραπάνω να χωνέψουν τον αποκλεισμό. Συν τοις άλλοις υπερτερούν ποιοτικά. Το 2.34 του άσου κρίνεται fair.
17:00 Βέλγιο – Αγγλία: 1 (2.34 Stoiximan)
Πηγή: betblog.gr