01/07/13 - 00:28

Χωρίς πλαφόν οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Αποζημιώσεις, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν το πλαφόν, θα δοθούν στους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης, δήλωσε, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

Χωρίς πλαφόν οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ
30.030views 0shares

Ο Καψής κατέστησε σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα ισχύοντα από την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και τα προβλεπόμενα από το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες.

Πάντως χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη συνάντηση, που είχαν, την Παρασκευή, ο Καψής με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την μορφή του ενδιάμεσου φορέα να παραμένει η κύρια διαφωνία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πρόταση του Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη Γενική τους Συνέλευση ,αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου.

Προβλέπει επίσης τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες , καθώς και την υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους.

Ακόμη θα καταβάλλονται αποζημιώσεις, με πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και για τις οποίες το Υπ. Οικονομικών υπόσχεται -εφ όσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία-να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους,με βάση όμως το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013.

Σε ό,τι αφορά τον νέο φορέα προβλέπεται μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους.

Νέα συνάντηση αναμένεται ανάμεσα στις δύο μεριές αύριο, Δευτέρα.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ