Facebook Pixel Ποια… είδηση «έφαγαν» στο MEGA
Life
| 2014-02-05 18:03:00

Ποια… είδηση «έφαγαν» στο MEGA

 Ποια… είδηση «έφαγαν» στο MEGA

Σοβαρό πρόβλημα όπως αποδεικνύεται αντιμετωπίζουν στο MEGA με τη «ναυαρχίδα» του ενημερωτικού τομέα τους, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen όλο και περισσότεροι τηλεθεατές φεύγουν από τη συχνότητα του σταθμού της Μεσογείων, επιλέγοντας να ενημερωθούν από τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι, ενώ τα τελευταία χρόνια το MEGA κυκλοφορούσε δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους συντάκτες που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την «Πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων», αποφάσισαν να… φάνε την «είδηση» ότι πλέον το κεντρικό δελτίο τους δεν είναι πρώτο στη μάχη της τηλεθέασης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού της Μεσογείων που μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή με παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη το μήνα Ιανουάριο βρέθηκε 4,9 μονάδες πίσω από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη. Απόδειξη μάλιστα της mega-λης πτώσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων είναι μετά τη σύγκριση με τους αντίστοιχους μέσους όρους του Ιανουαρίου 2013, όπου φαίνεται ότι ο σταθμός της Μεσογείων έχει χάσει 6,7 μονάδες από τα ποσοστά τηλεθέασής του. Αναλυτικά οι μέσοι όροι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο γενικό σύνολο τηλεθέασης τον Ιανουάριο 2014 και τον Ιανουάριο 2013, καθώς και οι διαφορές τους είναι οι εξής:



Όπως ακούγεται μάλιστα, στελέχη του ενημερωτικού τομέα στο MEGA ρίχνουν τις… ευθύνες της πτώσης στο lead in του δελτίου, επειδή δηλαδή η τούρκικη σειρά που προβάλλουν χάνει στη μάχη της τηλεθέασης από την ελληνική σειρά του ΑΝΤ1, το «Μπρούσκο». Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούσαν να… απομυθοποιήσουν τη δύναμη του lead in, υποστηρίζοντας ότι το δελτίο είναι αυτό που κερδίζει τους τηλεθεατές και όχι το τι προηγείται!

Από την άλλη όμως, αξίζει να αναφέρω ότι πτωτική πορεία στα δελτία ειδήσεων του MEGA δεν σημειώνεται μόνο τις καθημερινές, αφού και στο σύνολο της βδομάδας, δηλαδή από Δευτέρα έως και Κυριακή, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού της Μεσογείων βρίσκεται 2,6 μονάδες πίσω από τον ΑΝΤ1, καθώς σημειώνει 18,8 μέσο όρο έναντι 21,4 που σημειώνει το δελτίο του σταθμού του Αμαρουσίου. Είναι σαφές λοιπόν ότι στο MEGA αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους, ενώ είναι λογικό που στο «στρατηγείο» του ενημερωτικού τομέα τους πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το τι πρέπει να κάνουν μπας και καταφέρουν τους τηλεθεατές να συντονιστούν και πάλι στη συχνότητά τους και να μην αναγκάζονται να… τρώνε τις «ειδήσεις» για τις οποίες μέχρι πρότινος πανηγύριζαν!

Πηγή: zappit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags