Facebook Pixel Ανατριχίλα για MEGA - «Χαρακιές στην καρδιά - Συγκινητικός ANT1 - Έχασαν τα πάντα - Πείτε την αλήθεια!»
Life
| 2018-10-31 10:30:00

Ανατριχίλα για MEGA - «Χαρακιές στην καρδιά - Συγκινητικός ANT1 - Έχασαν τα πάντα - Πείτε αλήθεια»

του Γιώργου Κτενά
Ανατριχίλα για MEGA - «Χαρακιές στην καρδιά - Συγκινητικός ANT1 - Έχασαν τα πάντα - Πείτε αλήθεια»

Συγκλονιστική συνέντευξη από Δήμο Μπουλούκο. Θα σου σηκωθεί η τρίχα.

Στην πρωτοπορία του MEGA σε όσα έκανε στην ενημέρωση, τις σειρές, τα σόου αλλά και την κάλυψη των αθλητικών δραστηριοτήτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο πρώην επικεφαλής τού αθλητικού τμήματος του καναλιού, Δήμος Μπουλούκος.

Μίλησε για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους χωρίς να λάβουν ποτέ τις νόμιμες αποζημιώσεις, αλλά και για τις μεγάλες επιτυχίες του σταθμού. Την αυταπάρνηση των τελευταίων μηνών αλλά και το γεγονός ότι το μαύρο στο κανάλι είχε πέσει από τον Σεπτέμβρη του 2016 που σταμάτησαν οι live εκπομπές.

Ακόμα, σχολίασε την τοποθέτηση του ΑΝΤ1 με αφορμή το κλείσιμο του Mega, το γεγονός ότι δεν υπάρχει γυρισμός, ενώ εξέφρασε την ευχή να μην υπάρξει άλλο χτύπημα στον χώρο του Τύπου, κλείνοντας μια αναδρομή 29 ετών για το κανάλι. 

«Χαρακιές στη καρδιά και το μυαλό»

Δήμο, ποια είναι τα συναισθήματα που σου άφησε η τελευταία εξέλιξη στο Mega;

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Mega από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, για την ακρίβεια δύο μήνες πριν από την έναρξη του, όταν 20 χρονών τον Αύγουστο του 1989 πήγαινα στα γραφεία της Παιανίας κι έβγαζα το σελοφάν από τις καινούργιες καρέκλες. Όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν κάτι παραπάνω από εργασία για μένα, ήταν το σπίτι μου, οι φίλοι μου, οι συνάδελφοι μου, η ζωή μου όλη. Ακόμα και τη σύζυγο μου τη Λίνα, εκεί τη γνώρισα και οδηγηθήκαμε στα σκαλιά της εκκλησίας. Άρα η συναισθηματική φόρτιση ήταν ιδιαίτερα έντονη, ασχέτως αν ήξερα εδώ και καιρό ότι θα φτάναμε σε αυτή την ημέρα. Πώς μπορείς να διαχειριστείς τις χαρές και τις πίκρες, τις εμπειρίες και τα βιώματα, τις επιτυχίες και τα λάθη σχεδόν 29 ετών μέσα στα λίγα λεπτά που βλέπεις το μαύρο να πέφτει στην οθόνη! Τι μπορεί να πεις, να θυμηθείς, να εξιστορήσεις για μία ολόκληρη ζωή. Μόνο στενοχώρια και θλίψη, όλα χαρακιές στην καρδιά και στο μυαλό… Πάντως, θα επαναλάβω την άποψη μου ότι το "μαύρο" στο Mega ουσιαστικά έπεσε τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν σταμάτησαν οι live εκπομπές και συγκεκριμένα το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Mega χωρίς φωνή, δεν είναι MEGA…».

«Συγκινητική τοποθέτηση από τον ANT1»

Ακόμα και από μέρους του ANT1, εκ των βασικών ανταγωνιστών, υπήρξε συγκινητική τοποθέτηση. Γιατί πιστεύεις είχε τόση απήχηση στους τηλεθεατές και διατηρήθηκε στην κορυφή για τόσα χρόνια;

«Ηταν ιδιαίτερα συγκινητική η τοποθέτηση του Ant1 και το βίντεο που δημιούργησαν και θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέρφους στο σταθμό. Τουλάχιστον, μετά από τα τόσα χρήματα που χάσαμε στο Mega με αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, υπάρχει η αναγνώριση των συναδέλφων για να μας κάνει να νιώσουμε κάπως καλύτερα. Οσον αφορά στην απήχηση που είχε στον κόσμο, το Mega ξεχώρισε επειδή ήταν πρωτοπόρο σε όσα έκανε, από τις σειρές και τα σόου, μέχρι την κάλυψη των ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Και για να επικεντρωθώ στα αθλητικά, όσα παρουσιάσαμε εμείς στο Μεγάλο Κανάλι, βλέπω με χαρά να τα ακολουθούν σήμερα όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί. Το Mega καθιέρωσε την απευθείας κάλυψη όλων των αγώνων με ζωντανές συνδέσεις σε εκπομπή, το περίφημο «Λεπτός προς Λεπτό», την εκπομπή με τον αείμνηστο Φίλιππα Συρίγο για την αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ, έβαλε το Champions League στα σπίτια όλων των Ελλήνων χωρίς μάλιστα αντίτιμο, έκανε σόου την εκπομπή για την κορυφαία αυτή διοργάνωση που έβγαινε από το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών με την παρουσία κοινού, έβαλε τους δημοσιογράφους στο στούντιο να περιγράφουν ζωντανά τους αγώνες και πολλά άλλα που θα χρειαστώ πολύ χώρο για να απαριθμήσω».

«Έχασαν τα πάντα»

Γιατί έπεσε έξω το κανάλι, τι φταίει κατά τη γνώμη σου;

«Άλλο μεγάλο θέμα που δυστυχώς δεν μπορεί να αναλυθεί σε λίγες σειρές. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν έπεσε έξω, καθώς δεν γίνεται να το λέμε αυτό όταν στους λογαριασμούς του στις τράπεζες υπάρχουν δεσμευμένα περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από τα μισά του δανείου που είχε πάρει. Αν θέλετε να το κάνω πιο απλό. Η στάση των τραπεζών που ξαφνικά άρχισαν να σφίγγουν τη θηλιά χωρίς λόγο και προφανή αιτία και η άρνηση του μεγαλομετόχου να καταθέσει προσφορά για άδεια με δικαιολογίες που δεν ευσταθούσαν, έφεραν το μαύρο στο κανάλι. Κάποια στιγμή, όμως, άνθρωποι που γνωρίζουν περισσότερα από εμένα για το σταθμό, πρέπει να μιλήσουν! Το χρωστούν στους 420 εργαζόμενους που έχασαν τα πάντα».

Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση μετά από τις πρωτοβουλίες του Μαρινάκη;

«Όχι, το Mega τελείωσε. Πλέον δεν υπάρχει γυρισμός και είναι κρίμα και άδικο για ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα, τον καλύτερο τους εαυτό για να είναι ο σταθμός πρώτος και τελικά δεν πήραν ούτε τις νόμιμες αποζημιώσεις».

Ήσουν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος, πες μου κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεις και ορισμένους συνεργάτες;

«Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά θα μείνω στην αυταπάρνηση και στην προσπάθεια των τελευταίων μηνών, όπως για παράδειγμα την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το 2016, όταν παρότι ήταν απλήρωτοι έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό για την κάλυψη του κορυφαίου αυτού γεγονότος χωρίς μάλιστα πλέον να έχουμε και τεχνικά μέσα, καθώς λόγω των "παγωμένων" λογαριασμών του καναλιού είχαν εκλείψει πολλά στοιχειώδη μέσα για την ομαλή λειτουργία του σταθμού. Επίσης θέλω να θυμηθώ και τη συμμετοχή στα έκτακτα δελτία που βγάλαμε, όταν τελικά ενημερωθήκαμε ότι η ιδιοκτησία δεν θα καταθέσει αίτηση για άδεια. Συμμετείχαμε λοιπόν σε αυτά τα λίγα δελτία με αθλητικούς παρουσιαστές και φιλοξενήσαμε Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές, όπως ο Πύρρος Δήμας, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιώργος Καραγκούνης και άλλοι που ένωσαν τη φωνή τους με τις φωνές και άλλων προσωπικοτήτων, για να μην κλείσει το Mega. Nα υπενθυμίσω και τα τελευταία άτομα που ήταν στο αθλητικό τμήμα του Mega, τον Γιάννη Κουριδάκο, τη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, τον Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο, τον Αντώνη Καλκαβούρα, τον Γιάννη Θειακό, τον Πάνο Σαράτση και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, καθώς και τις δύο κοπέλες της γραμματείας, που ήταν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, την Κωνσταντίνα Βλάχου και την Ντίνα Κακολύρη».

«Πείτε επιτέλους την αλήθεια»

Πώς θέλεις να κλείσει αυτή η συνέντευξη για το Mega;

«Θα ξαναπώ αυτό που είπα και πριν: Να μιλήσει επιτέλους κάποιος για το πώς φτάσαμε ως εδώ, να ειπωθεί η αλήθεια και να επιρριφθούν οι ευθύνες. Φοβάμαι βέβαια ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ, καθώς είναι μεγάλα τα συμφέροντα και δεν μπορεί κανείς να τα βάλει σε αυτή τη χώρα με τους  ισχυρούς. Επίσης θα συνεχίσω να ζητάω την αποζημίωση των υπαλλήλων. Άνθρωποι με 15-20-25 χρόνια στο Mega, έχασαν τα πάντα και είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται. Και δεν αναφέρομαι στους μεγαλόσχημους, καθώς πίσω από την βιτρίνα, υπήρχαν δεκάδες υπάλληλοι, τεχνικοί, απλοί εργαζόμενοι με τους βασικούς μισθούς που δεν είδαν ούτε ευρώ μετά από τόσα χρόνια, παρότι οι λογαριασμοί στις τράπεζες είναι γεμάτοι! Ακόμα και το περιβόητο χιλιάρικο της Αχτσιόγλου που θα ήταν ενίσχυση για τους εργαζόμενους, αντί να δοθεί σε όλους, το πήραν μόνο 90 από τους 420, καθώς θέσπισαν όρους και προϋποθέσεις που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απίστευτη κοροϊδία ενός μέτρου που έγινε ξεκάθαρα για επικοινωνιακούς λόγους! Να κλείσω εκφράζοντας την ευχή μου, να είναι το μαύρο στο Mega, το τελευταίο χτύπημα στον Τύπο της χώρας και ειδικά στους εργαζόμενους του…».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags