Facebook Pixel Superleague: "Σφαγή" για τα τηλεοπτικά - "Χτύπάει" ομάδες του Big-4 η Cosmote TV - Στο... κόλπο και ελεύθερο κανάλι
Life
| 2021-07-08 14:37:00

"Σφαγή" για τα τηλεοπτικά - "Χτύπάει" ομάδες του Big-4 η Cosmote TV - Στο... κόλπο ελεύθερο κανάλι

"Σφαγή" για τα τηλεοπτικά - "Χτύπάει" ομάδες του Big-4 η Cosmote TV - Στο... κόλπο ελεύθερο κανάλι

Χαμός με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, πού πάει ο Ολυμπιακός; Τρομερές εξελίξεις στη Superleague τις τελευταίες ώρες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη... μάχη μεταξύ NOVA και Cosmote TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πού θα κλείσουν οι "μεγάλοι", ποιοι έχουν συμβόλαιο και οι ελπίδες της ΕΡΤ.

Στη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League1 έχει μπει για τα καλά η Cosmote TV. Η ψηφιακή πλατφόρμα δείχνει  αποφασισμένη να ρίξει δίκτυα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια ήταν μονοπώλιο της Nova, ενώ παιχνίδια έχει μεταδώσει και η ΕΡΤ.

Η Cosmote TV έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα είναι εκ των «μεγάλων». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sportdog.gr τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι όλα στον αέρα, μιας και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει για τα καλά ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην Cosmote TV και ομάδες από το BIG 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν συμβόλαιο με τη Nova, η οποία έχει τα δικαιώματα του Αρη, του Ατρόμητου και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο λόγος που τα στελέχη της Cosmote TV έχουν οδηγηθεί στη συγκεκριμένη απόφαση είναι πως όλα δείχνουν ότι θα χαθεί για το κανάλι την τριετία 2022-2025 το πρωτάθλημα της Premier League, κάτι που δημιουργεί μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ του. Ταυτόχρονα όμως αφήνει και διαθέσιμο μπάτζετ για έξτρα κινήσεις. Εξάλλου, ήδη έχει χαθεί και η Bundesliga.

Ο απώτερος στόχος τους για να θεωρηθεί επιτυχημένο το  μπάσιμο στην SL1 είναι να κλείσουν τουλάχιστον δύο ή και τρεις μεγάλες ομάδες, έχοντας εστιάσει κατά βάσει σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει σταθερά καλές σχέσεις με τη Νοva, αλλά στην ελεύθερη αγορά αυτό που μετράει είναι το χρήμα, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Από την άλλη το κανάλι της Κάντζας, έχει διαμηνύσει στην Λίγκα ότι θα διαθέσει μέχρι 40 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ελληνικών ομάδων, ενώ ην περασμένη σεζόν ξόδεψε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται στο τέλος να εμπλακεί και η ΕΡΤ, αποκτώντας τα δικαιώματα 3-4 «μικρών» ομάδων για να βγουν τα οικονομικά νούμερα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτούς "τελειώνει" ο Μαρτίνς - Άχρωμος και άγευστος ο... - Πώς γίνεται να μην έπαιξε στον Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags