Facebook Pixel Sportdog.gr | Θύελλα αντιδράσεων για το νέο ριάλιτι - "Ακυρώθηκαν" τα γυρίσματα - Στα... κάγκελα οι τηλεθεατές!
Life
| 2021-09-24 23:18:00

Θύελλα αντιδράσεων για το νέο ριάλιτι - "Ακυρώθηκαν" τα γυρίσματα - Στα... κάγκελα οι τηλεθεατές!

Sportdog Team
Θύελλα αντιδράσεων για το νέο ριάλιτι - "Ακυρώθηκαν" τα γυρίσματα - Στα... κάγκελα οι τηλεθεατές!

Ποια ήταν η αποστολή των παικτών και γιατί... ξεσηκώθηκε ο κόσμος. Όσα επεισόδια έχουν γυριστεί, δεν θα προβληθούν.

Ένα νέο ριάλιτι, το The Activist, ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες από αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και έμελλε να μετατραπεί σε Βατερλό πριν ακόμη βγει στον αέρα.

Στόχος του νέου ριάλιτι ήταν να συγκεντρώσει ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και άλλα πεδία, για να αναμετρηθούν ώστε να προωθήσουν τους σκοπούς τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα ονομαζόταν The Activist και θα το παρουσίαζαν οι Usher,  Priyanka Chopra Jonas and Julianne Hough.

Το concept του νέου reality

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, στο The Activist σε διάρκεια έξι εβδομάδων έξι ακτιβιστές θα συνεργάζονταν με τρεις δημόσιες προσωπικότητες για να «φέρουν σημαντική αλλαγή» σε έναν από τους τρεις «ζωτικής σημασίας παγκόσμιους σκοπούς» υγεία, εκπαίδευση και περιβάλλον.

Στη συνέχεια, οι τρεις ομάδες θα κατευθύνονταν στη Σύνοδο της G20 στη Ρώμη, για να συναντηθούν με παγκόσμιους ηγέτες με την ελπίδα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τους σκοπούς τους.

Όποιος λάμβανε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση θα κέρδιζε, φυσικά.

«Η σειρά The Activist είναι η πρώτη στο είδος της και θα εμπνεύσει πραγματικές αλλαγές» δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Χιου Έβανς, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της οργάνωσης Global Citizen, που έχει αναλάβει την παραγωγή.

«Το κοινό θα δει το πάθος και την προσήλωση των ακτιβιστών για τους σκοπούς τους, καθώς ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν επειγόντως μέτρα για την επίλυση των διασυνδεδεμένων κρίσεων που αντιμετωπίζουμε» τόνισε.

Ο Τζακ, Σάσμαν υπεύθυνος ειδικών εκπομπών στο CBS, πρόσθεσε: «Συνδυάζοντας φιλανθρωπία και ψυχαγωγία, η σειρά The Activist είναι πρωτοποριακή, κατάλληλη για να εμπνεύσει τους θεατές».

Το ριάλιτι θα ξεκινούσε να προβάλλεται στις 22 Οκτωβρίου στο CBS και Paramount+.

Όμως οι τεράστιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάγκασαν το κανάλι να αλλάξει γραμμή πλεύσης.

Οι αντιδράσεις άλλαξαν τα πλάνα του CBS

Η σειρά δέχθηκε πυρά για την αμφιλεγόμενη μορφή της καθώς και για την επιλογή των κριτών.

Έτσι το CBS αναγκάστηκε από ριάλιτι να το  κάνει… ντοκιμαντέρ με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά.

«Το Activist σχεδιάστηκε για να δείξει σε ένα ευρύ κοινό το πάθος, τις πολλές ώρες και την εφευρετικότητα που επενδύουν οι ακτιβιστές για να αλλάξουν τον κόσμο, ελπίζοντας να εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ωστόσο, έχει γίνει εμφανές ότι η μορφή της εκπομπής όπως ανακοινώθηκε αποσπά την προσοχή από το ζωτικό έργο που κάνουν αυτοί οι απίστευτοι ακτιβιστές στις κοινότητές τους καθημερινά. Η ώθηση για παγκόσμια αλλαγή δεν είναι ανταγωνισμός και απαιτεί παγκόσμια προσπάθεια» λέει τώρα το CBS σε κοινή δήλωση με τους παραγωγούς Live Nation και Global Citizen.

Το ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του CBS, θα παρουσιάσει το έργο έξι ακτιβιστών και ο καθένας θα λάβει χρηματική επιχορήγηση για την οργάνωση της επιλογής του, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Μεταξύ εκείνων που επέκριναν το ριάλιτι ήταν η Βρετανίδα πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας, Τζίνα Μάρτιν. «Γιατί να υπάρχει μια τηλεοπτική εκπομπή που μετατρέπει τον ακτιβισμό σε ανταγωνισμό, όταν όλη η ουσία του ακτιβισμού είναι η αλληλεγγύη και η κοινότητα;» έγραψε σε σχόλιό της.

Όπως γράφτηκε στην The Washington Post : «Οι διαγωνιζόμενοι δεν ανταγωνίζονται για πραγματικούς πόρους αλλά για το δικαίωμά τους να εισβάλλουν σε μια διεθνή σύσκεψη και να ταρακουνήσουν τους παγκόσμιους ηγέτες για λεφτά; Ένα σόου που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα κύμα γνήσιου κοινωνικού ακτιβισμού».

Ακόμα και το The Onion (το αντίστοιχο «Κουλούρι» στην Αμερική) εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική ενός τέτοιου ριάλιτι γράφοντας: «Θα το δω μόνο αν έχω έκπτωση από τους φόρους μου».

Πηγή: znews.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags