Facebook Pixel Κόλαση" στον ΑΝΤ1 με το σήριαλ "Super Mammy" του Μάρκου Σεφερλή
Life
| 2022-04-08 09:20:00

"Κόλαση" στον ΑΝΤ1 με Μάρκο Σεφερλή - Άγριες φωνές στον ηθοποιό - Στον… αέρα το νέο σήριαλ!

Sportdog Team
"Κόλαση" στον ΑΝΤ1 με Μάρκο Σεφερλή - Άγριες φωνές στον ηθοποιό - Στον… αέρα το νέο σήριαλ!

Στελέχη του σταθμού είναι έξαλλοι μαζί του και ζητούν εξηγήσεις. Μάλιστα, η μπάλα θα πάρει κι άλλους για όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ…

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής (03/04) η νέα κωμική σειρά του Μάρκου Σεφερλή με τίτλο "Super Mammy", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι άκρως απογοητευτικές.

Στη σειρά, η οποία βασίζεται στο "Mrs. Brown's Boys" του BBC και θα αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια, ο Μάρκος Σεφερλής μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα με το όνομα Χαρίκλεια, υποδυόμενος την "αθάνατη" Ελληνίδα μάνα.

Το πρώτο επεισόδιο του "Super Mammy" επιβεβαίωσε το πιο δυσοίωνο σενάριο, καθώς αναπαράγονται όλα τα ομοφοβικά και σεξιστικά στερεότυπα για τα οποία μέρα - νύχτα δίνουμε αγώνες προκειμένου να εξαλειφθούν.

Οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται για άλλη μια φορά ως καρικατούρες για να "γελάσει" το κοινό, ενώ στην πραγματική ζωή πασχίζουν να κατακτήσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, οι γυναίκες αντικειμενοποιούνται και εργαλειοποιούνται, τη στιγμή που τα περιστατικά έμφυλης βίας αυξάνονται μέρα με τη μέρα, οι βιαστές και οι επιδειξίες εμφανίζονται ως άνδρες τους οποίους οι γυναίκες ποθούν, ενώ την ίδια ώρα τα κορίτσια φοβούνται να γυρίσουν μόνα τους στο σπίτι τα βράδια.

Το "χιούμορ" του Μάρκου Σεφερλή είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο, θα είχε κανείς την ελπίδα πως στην Ελλάδα του 2022, προϊόντα με "αστεία" για βιασμούς και γυναίκες που κάνουν σεξ ούσες μεθυσμένες, δεν θα είχαν θέση στην τηλεόραση, δεδομένων, μάλιστα, των αποκαλύψεων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο μέσω του κινήματος #Metoo και των δύο εν εξελίξει δικών γνωστών σκηνοθετών / ηθοποιών που κατηγορούνται για βιασμούς.

Κι όμως. Ο ΑΝΤ1 επέλεξε, όχι μόνο να το προβάλει, αλλά και να το τοποθετήσει στην prime time ζώνη του καναλιού, θεωρώντας - μάλλον - πως αυτό το είδος ξεπερασμένου, αναχρονιστικού και απαράδεκτου χιούμορ είναι κατάλληλο για γενική κατανάλωση. Το Twitter, δικαίως, εξέφρασε την οργή του για τη νέα τηλεοπτική εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή, σχολιάζοντας αρκετές σκηνές και ατάκες της σειράς, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι αναφορές για καταγγελίες στο ΕΣΡ από πολλούς χρήστες.

"Επεισόδιο" στον ΑΝΤ1 με Σεφερλή!

Οι σκηνές του Super Mammy και κάποιες ατάκες του Μάρκου Σεφερλή προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ακόμα και… εντός του σταθμού όπως διαβάσαμε στο Iciao.gr Δεν είναι λίγες οι φωνές σε βάρος του ηθοποιού και η αλήθεια είναι ότι στον ΑΝΤ1 αυτή τη στιγμή επικρατεί παγωμάρα. Τα στελέχη έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και οι φωνές ακούστηκαν σε όλο το Μαρούσι.

Φωνές κυρίως γιατί κανείς δεν έλεγξε το περιεχόμενο της σειράς προτού αυτή βγει στον αέρα. Σε πρώτη φάση αναμένεται να γίνουν συστάσεις στον Μάρκο Σεφερλή για τα κείμενά του. Αλλά πλέον όλα τα σενάρια για το μέλλον της εκπομπής είναι πλέον ανοιχτά. Ακόμα και το ακραίο να κοπεί!

Έλενα Ακρίτα για Σεφερλή: "Αστεία με βιασμούς; Αυτό είναι κακοποίηση"

Η Έλενα Ακρίτα στο Podcast της στο NEWS 24/7 μιλά για τη δικαστική της διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή, ενώ αναφέρεται και στα όρια της σάτιρας, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν το καλλιτεχνικό περιεχόμενο πληγώνει δεν λέγεται σάτιρα, αλλά κακοποίηση.

"Χαρακτήρισα Πύρρειο νίκη την πρωτόδικη απόφαση που με καταδικάζει να πληρώσω 8 χιλιάδες ευρώ, από τις 100.000 ευρώ που ζήτησε ο Μάρκος Σεφερλής. Επιδικάζονται οι 8 χιλιάδες για το κείμενο και την κριτική που άσκησα στο είδος του θεάτρου που υπηρετεί. Η απόφαση είναι πρωτόδικη, θα πάω στο εφετείο και αν χρειαστεί, θα πάω στον Άρειο Πάγο και αν χρειαστεί θα πάω και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όλο αυτό έχει να κάνει με τον αντιρατσιστικό νόμο, έχει να κάνει με τη ρητορική μίσους σε μισογύνικο, σεξιστικό και ομοφοβικό επίπεδο. Και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθώ. Και δεν θα το κάνω για εμένα, θα το κάνω για όλους μας. Μήπως μπορέσουμε να αναπνεύσουμε ελεύθερα απ' τη δυσωδία", είπε αρχικά η Έλενα Ακρίτα.

"Θα ήθελα να πω ότι η σάτιρα έχει όρια. Γιατί δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς ευπαθείς ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να τις χλευάζεις κατ' αυτόν τον τρόπο και να μένεις στο απυρόβλητο. Γιατί ένα παιδί να πρέπει να δει στο θέατρο περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους; Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια αστεία. Η σάτιρα έχει όρια όταν πληγώνει. Η σάτιρα είναι ένα σπουδαίο όπλο. Οι καιροί αλλάζουν, τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκουν χώρο να πάρουν μια μικρή "ανασούλα". Οι εποχές είναι άλλες", συνέχισε η δημοσιογράφος.

Ενώ για το δικαιολογημένα αμφιλεγόμενο "Super Mammy", που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή στον ΑΝΤ1, η Έλενα Ακρίτα τόνισε:

"Ο Σεφερλής έκανε πρεμιέρα με ένα σήριαλ, που είναι η επιτομή της κακοποίησης και με αστεία για βιασμούς. Αυτά σε μία χώρα που οι γυναίκες φοβούνται να περπατήσουν τη νύχτα και που κρατούν στο χέρι τα κλειδιά τους για να τρέξουν να ανοίξουν την πόρτα οταν κάποιος βιαστής τρέχει κατά πίσω τους. Δεν είναι έτσι κ. Σεφερλή. Αστεία με βιασμούς κ. Σεφερλή είναι κακοποίηση".

Τέλος, η δημοσιογράφος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και συγκεκριμένα στις οργανώσεις που συμπαραστάθηκαν στην ίδια στον δικαστικό της αγώνα. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώνεις οι οποίες συμπαραστάθηκαν σε μένα και στις ιδέες μου για την υπόθεση της δίκης με τον Μάρκο Σεφερλή", τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags