Facebook Pixel Στέφανος Χίος: Απόφαση "καταπέλτης" για Χίο λόγω Μητσοτάκη, Παπαδάκη, Λιάγκα, Σκορδά και Τράγκα - Τι απάντησε!
Life
| 2022-05-28 13:03:00

Απόφαση "καταπέλτης" για Χίο λόγω Μητσοτάκη, Παπαδάκη, Λιάγκα, Σκορδά και Τράγκα - Τι απάντησε!

Sportdog Team
Απόφαση "καταπέλτης" για Χίο λόγω Μητσοτάκη, Παπαδάκη, Λιάγκα, Σκορδά και Τράγκα - Τι απάντησε!

Ο γνωστός δημοσιογράφος τιμωρήθηκε με ένα τεράστιο χρηματικό πρόστιμο! Τι είπε στην εκπομπή και ποια η απάντησή του.
 

Βαρύ πρόστιμο καλείται να πληρώσει στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο η Μακελειό Ε.Π.Ε., συμφερόντων του Στέφανου Χίου. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η εταιρεία τιμωρήθηκε με ποινή 200 χιλιάδων ευρώ για 5 παραβάσεις, που αφορούν μια από τις διαδικτυακές εκπομπές του εκδότη και διαφημιστικό σποτ της εφημερίδας Μακελειό.
Πρόκειται για 5 πρόστιμα ύψους 40 χιλιάδων ευρώ για:

  •  «προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 
  • «αναίτια και απρόκλητη προσβολή αναφερόμενων προσώπων»,
  •  «προβολή μειωτικών χαρακτηρισμών κατά πληθυσμιακών ομάδων στη βάση του γενετήσιου προσανατολισμού των μελών τους»,
  •  «μετάδοση οπτικοακουστικής εμπορικής ανακοίνωσης με περιεχόμενο που συνιστά ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος» και 
  • «μετάδοση οπτικοακουστικής εμπορικής ανακοίνωσης με περιεχόμενο που συνιστά αναίτια και απρόκλητη προσβολή αναφερόμενων προσώπων».

Οι ποινές αφορούν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι μια διαδικτυακή εκπομπή του Στέφανου Χίου, που χρονολογείται από τις 24 Ιανουαρίου 2022, στην οποία ο παρουσιαστής-εκδότης καταφέρεται με χυδαίες εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης, παρουσιαστών του ΑΝΤ1 όπως ο Γιώργος Παπαδάκης, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, του διευθυντή του ΣΚΑΪ 100.3 Βασίλη Χιώτη, ενός από τους γιους του Γιώργου Τράγκα, τον Φρέντυ Τράγκα, ιερέων, της ΕΣΗΕΑ κ.ά. Και η δεύτερη είναι διαφημιστικό σποτ του Μακελειού του Σαββατοκύριακου, στο οποίο κατηγορεί ιερείς για παιδεραστία, ανάμεσα σε αυτούς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο.

Στην υπεράσπισή της η Μακελειό Ε.Π.Ε. δήλωσε στο ΕΣΡ, μεταξύ άλλων, ότι η επίμαχη διαδικτυακή εκπομπή έχει... σατιρικό χαρακτήρα και πως σε αυτήν «επιτρέπεται η χρήση καυστικού και υβριστικού λόγου κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα», ενώ για το σποτ ότι «προβλήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για την ύπαρξη καταγγελιών κατά υψηλόβαθμων ιερωμένων και ότι σε κάθε περίπτωση η προβολή του θέματος έγινε χωρίς να υιοθετείται το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών».

Η εταιρεία, πάντως, κλήθηκε ξανά σε ακρόαση από το ΕΣΡ, για την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ελέγχεται για παρόμοιες παραβάσεις με τις προαναφερθείσες. Συγκεκριμένα, «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος», «προσβολή προσώπων» και «δυσμενή διάκριση στη βάση γενετήσιου προσανατολισμού», για διαφημιστικά σποτ του Μακελειού που αφορούν φύλλα των 30/04-01/05/2022, 17/05/2022 και 18/05/2022.

- από το e-tetradio

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags