Facebook Pixel Ουκρανία: Θρήνος για τη δημοσιογραφία! Πόσοι πολεμικοί ανταποκριτές έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο;
Life
| 2022-06-01 14:24:00

Θρήνος για τη δημοσιογραφία! Πόσοι πολεμικοί ανταποκριτές έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία;

Sportdog Team
Θρήνος για τη δημοσιογραφία! Πόσοι πολεμικοί ανταποκριτές έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία;

Το ουκρανικό κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία.

32 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Το τελευταίο θύμα αυτού του αιματηρού κύκλου για τους πολεμικούς ανταποκριτές ήταν ο θάνατος Γάλλου δημοσιογράφου που σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

Συγκεκριμένα το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού που επέβαινε ο ρεπόρτερ επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας. Επρόκειτο για τον Φρεντερίκ Λεκλέρκ – Ιμόφ (Φώτο), που ταξίδευε μέσα σε αυτό. Ήταν 32 ετών και εργαζόταν για το BFMTV για έξι χρόνια. Στη νότια Ουκρανία βρέθηκε στα τέλη Μαΐου. Έκανε ρεπορτάζ από κοντά στις μάχες στη Bilozirka, τη Χερσώνα και το Mykolaïv.

Την οδύνη του για τον χαμό του Γάλλου δημοσιογράφου εξέφρασε σε έναν συγκινητικό λόγο του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών». 

Υπενθυμίζεται, ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι του ζήτησε, όπως είπε, να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι ουκρανικές αρχές να επιτρέψουν την επιστροφή της σορού του δημοσιογράφου στην οικογένειά του το συντομότερο δυνατόν. «Μου υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει» είπε η Κολονά, η οποία περιέγραψε τον θάνατο του Γάλλου ως «ένα δράμα που στην πραγματικότητα είναι έγκλημα, αφού μια αυτοκινητοπομπή απομάκρυνσης αμάχων δέχθηκε επίθεση και ένας δημοσιογράφος που έκανε τη δουλειά του σκοτώθηκε».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε από την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ήταν ο Μπρεντ Ρένοντ, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος κατά το παρελθόν εργαζόταν για τους New York Times.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags