Ένα διαφορετικό κέικ με βασικό υλικό τα αποξηραμένα φρούτα που έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο «Breakfast@Star». Δείτε τη συνταγή βήμα - βήμα!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά:
● 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
● 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 6 Αυγά μεσαία
● 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
● 250 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 50 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
● ½ κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
● ¼ κ.γ. Γαρίφαλο σε σκόνη
● ¼ κ.γ. Τζίντζερ σε σκόνη
● 80 γρ. Αποξηραμένες σταφίδες
● 80 γρ. Αποξηραμένα βερίκοκα
● 80 γρ. Αποξηραμένη cranberries
Εκτέλεση:
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
● Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
● Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μίξερ, ενώ ανακατεύουμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για ακόμα 2 λεπτά.
● Αλείφουμε με βούτυρο τα τοιχώματα της στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26εκ. ή 28εκ. και στρώνουμε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί.
● Μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45- 50 λεπτά.
● Αφήνουμε να κρυώσει, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη φόρμα.
● Σερβίρουμε με την άχνη ζάχαρη πασπαλισμένη από πάνω.