Η Σέρβα θεραπεύτρια Μαριάνα Κοβάσεβιτς, λοιπόν, κάπου κάνει λάθος και γι’ αυτό δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο Ριέρα, δηλαδή, έχει συνεχόμενους τραυματισμούς και δεν του έκαναν τίποτα οι συγκεκριμένες πατέντες. Τζούφιες βγήκαν οι επαλείψεις στα μπούτια του με τον πλακούντα.
Ξέρετε γιατί; Διότι ο πλακούντας του αλόγου δεν έχει τόσα ευεργετικά αποτελέσματα, όσα ο πλακούντας γαϊδούρας! Αυτός είναι ο τούρμπο πλακούντας! Πριν βιαστείτε να γελάσετε και να θεωρήσετε ότι κάνουμε μια από τις γνωστές μας πλάκες, να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ρωτήσει επιστήμονες από χθες και μιλάμε απολύτως σοβαρά και τεκμηριωμένα, όπως θα διαπιστώσετε.
Κατ’ αρχήν, το γάλα γαϊδούρας είναι το πιο πλούσιο σε βιταμίνες απ’ όλα τα άλλα γάλατα. Και γι’ αυτό το γαϊδουρινό τυρί κοστίζει 1.000 ευρώ το κιλό! Όσο περίπου ένα κιλό χρυσάφι, κυριολεκτικά. Πριν μας περάσετε για τρελούς, διαβάστε απόσπασμα από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 11 Μαρτίου 2010:
«Το γάλα του γαϊδάρου περιέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών, βιταμινών και άλλων συστατικών που ωφελούν την υγεία μας και το δέρμα. Ερευνες έχουν δείξει ότι είναι καλύτερο ποιοτικά από το αγελαδινό και το πλησιέστερο στο μητρικό γάλα. Την τελευταία δεκαετία δημιουργήθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία) εκτροφές όνων όπου το παραγόμενο γάλα χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή καλλυντικών αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση. Στο Βέλγιο, η μονάδα του Ολιβιέ Ντενίς, στο Chateau des Mottes, διαθέτει το γάλα με λιανική τιμή που ξεπερνά τα 100 ευρώ το λίτρο. Στο Πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρμέσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας, ο Σλόμπονταν Σίμπιτς παράγει γάλα, από το οποίο φτιάχνονται διάφορα προϊόντα, όπως σαπούνι, κρέμες προσώπου, αφρόλουτρα, διάφορα άλλα καλλυντικά, αλλά και λικέρ. Ξέρετε πόσο πωλείται το τυρί, κατόπιν παραγγελίας; 1.000 ευρώ ανά κιλό, ναι, καλά διαβάσατε. Βέβαια χρειάζονται 25 λίτρα γάλα γαϊδάρας».
Όπως θα δείτε στο σχετικό πινακάκι που παραθέτουμε το γαϊδουρινό γάλα βοηθάει και στην διαδικασία της επούλωσης! Η Σέρβα Κοβάσεβιτς αυτό δεν ισχυρίζεται ότι κάνει; Ότι χρησιμοποιεί τα συστατικά του πλακούντα αλόγου για πιο γρήγορη επούλωση των τραυματισμών στους μύες.
Ο πλακούντας και ο μηχανισμός παραγωγή γάλακτος στην εγκυμονούσα (γαϊδάρα ή αλόγα) είναι αλληλένδετος. Διαβάστε σχετικό επιστημονικό κείμενο: «Το γεγονός ότι το στήθος στην εγκυμοσύνη δεν παράγει ακόμα γάλα, εξηγείται με την επίδραση των ορμονών του πλακούντα (οιστρογόνα και προγεστερόνη), που αναστέλλουν την παραγωγή του γάλακτος. Μετά τον τοκετό και μόλις δημιουργηθεί ο πλακούντας, το στήθος είναι σε θέση να παράγει γάλα και αυτό ήδη από την 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!».
Αν, λοιπόν, το γαϊδουρινό γάλα θεωρείται το πιο θρεπτικό απ’ όλα και γι’ αυτό είναι το πιο ακριβό, τότε το ίδιο, αναλογικά, συμβαίνει και με τον πλακούντα. Φανταστείτε, δηλαδή, τι ευεργετικά αποτελέσματα θα έχει στους μυϊκούς τραυματισμούς, σύμφωνα με την μέθοδο της ανορθόδοξης θεραπείας της Κοβάσεβιτς. Η οποία μάλλον έχει επιλέξει λάθος τετράποδο. Μπορεί η πελατεία της να περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως ο Μπεναγιούν ή ο Λάμπαρντ και ο Φαν Πέρσι, αλλά πού να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές από τέτοια επιστημονικά θέματα;
Το παρεξηγημένο γαϊδουράκι, λοιπόν, έχει τον τούρμπο πλακούντα, όπως αναφέραμε και στην αρχή. Και ο Ριέρα, όπως και οι άλλοι ποδοσφαιριστές, ίσως πρέπει να απευθυνθούν στον επίσης Σέρβο Σλόμπονταν Σίμπιτς, που έχει την φάρμα με τα γαϊδούρια, κι όχι στην Κοβάσεβιτς από το Βελιγράδι με το θεραπευτήριο για πλακούντες αλόγων. Δεν κάνει αυτός ο πλακούντας. Ο Ριέρα για να τρέξει ξανά σαν άλογο χρειάζεται πλακούντα γαϊδάρας!