Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένας χρόνος από την τραγωδία της Σαπεκοένσε...
| 2017-11-28 11:44:00

Ένας χρόνος από την τραγωδία της Σαπεκοένσε...

Sportdog Team
Ένας χρόνος από την τραγωδία της Σαπεκοένσε...

Το τραγικό δυστύχημα και ο αφανισμός μιας ομάδας...

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η Σαπεκοένσε καταστράφηκε στην συντριβή του αεροπλάνου, που μετέφερε την ομάδα στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana.

Εβδομήντα ένα από τα 77 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο έχασαν τη ζωή τους και η μικρή ομάδα από τη Νότια Βραζιλία αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν.

Η βραζιλιάνικη ομάδα ταξίδευε προς την Κολομβία για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana. Ηταν η σημαντικότερη στιγμή για τον σύλλογο που διεκδικούσε για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν διεθνή τίτλο. Ομως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την «Σάπε».

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Μεντεγίν, ο πιλότος της πτήσης της LaMia υπ' αριθμον 2933, Μιγκέλ Κιρόγα, διαπιστώνει ότι λόγω κακού υπολογισμού του τα καύσιμα δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Το αίτημά του για αναγκαστική προσγείωση δεν εισακούεται άμεσα, το αεροπλάνο συντρίβεται και το νήμα της ζωής κόβεται άδοξα για 71 από τους 77 επιβαίνοντες.

Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε και ο προπονητής της, Κάιο Τζούνιορ, είναι ανάμεσα στα θύματα. Τρεις παίκτες επέζησαν, ο αριστερός μπακ Άλαν Ρουσέλ, ο δεύτερος τερματοφύλακας Τζάκσον Φόλμαν του οποίου ένα πόδι ακρωτηριάστηκε, ο κεντρικός αμυντικός Νέτο. Από τα συντρίμμια του αεροσκάφους βγήκε ζωντανός και ο τερματοφύλακας Ντανίλο, που όμως υπέκυψε στα τραυματά του στο νοσοκομείο.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητά από την CONMEBOL να δοθεί το τρόπαιο του Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε, κάτι που γίνεται δεκτό από την ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags