Το "αιώνιο" ντέρμπι πρωταθλήματος στο "Καραϊσκάκης" της σεζόν 2009-10 είχε... ονοματεπώνυμο κι αυτό ήταν "Κώστας Μήτρογλου". Ο νεαρός τότε επιθετικός του Ολυμπιακού έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς με δύο δικά του, πανέμορφα γκολ, έκρινε την αναμέτρηση. Μέχρι το 45' οι "πράσινοι" φαίνονταν πιο φρέσκοι και δραστήριοι στον αγωνιστικό χώρο, άλλωστε είχαν δύο πολύ καλά σουτ με τους Σαλπιγγίδη και Βύντρα σε αυτό το διάστημα.

Το κόλπο γκρόσο όμως το έκανε ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους αφού οι Μέλμπεργκ (σε πρώτη φάση) και Ντουντού (σε δεύτερη) εξέθεσαν την αντίπαλη άμυνα και έδωσαν την ευκαιρία στον Μήτρογλου να γράψει το 1-0 από κοντά. Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, με γκολ του Ολυμπιακό. Όταν ο Μήτρογλου σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο για το 2-0 στο 55', οι "ερυθρόλευκοι" αισθάνθηκαν πλέον πολύ πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και απέκτησαν την πολυτέλεια να μεταφέρουν ολοκληρωτικά το άγχος στον αντίπαλο.

Βέβαια τα... ευτράπελα παρασκήνια δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από ένα «ντέρμπι αιωνίων», με τον Τζόρβα να δεινοπαθεί καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δίνοντας στον 4ο διαιτητή έναν σουγιά που ρίφθηκε προς το μέρος του, ενώ κατήγγειλε και επίθεση με αεροβόλα από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, δείχνοντας και τα σχετικά πειστήρια.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Θέλουμε να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να πάει κόντρα σ' αυτήν την ομάδα. Μου έριχναν με αεροβόλο στα πλευρά, έχω μελανιές στην πλάτη, ενώ έδειξα και στο διαιτητή τη μελανιά που έχω στο χέρι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (28' Α. Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (63' Ντομί), Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο (69' Πάντος), Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (63' Νίνης), Γκάμπριελ (55' Λέτο), Σαλπιγγίδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ