Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο πανηγύριζε την πέμπτη της μεγάλη κούπα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, καθώς είχε νικήσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με 4-0 την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ.

Οι «ροσονέρι» με τους Τασότι, Μπόμπαν, Αλμπερτίνι, Ντεσαγί και Σαβίσεβιτς στο ρόστερ τους, εμφανίστηκαν ανώτεροι από την Μπάρτσα του Γιόχαν Κρόιφ, με τους Μπεγκιριστάιν, Ρομάριο και Στόιτσκοφ στην επιθετική τριπλέτα, τον Γκουαρδιόλα στα χαφ και τον Κούμαν στο κέντρο της άμυνας.

Παρά τους παικταράδες που πάτησαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, ο τελικός δεν είχε σασπένς, καθώς ουσιαστικά είχε κριθεί από τις αρχές του δευτέρου μέρους όταν ο Σαβίσεβιτς στο 47’ θα έγραφε το 3-0!

Νωρίτερα είχε αναλάβει δράση ο Μασάρο, ο οποίος με δύο προσωπικά του γκολ στο 22' και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, είχε βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει η Μίλαν στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από τέσσερα χρόνια, ενώ το τελικό 4-0 έγραψε ο Ντεσαγί στο 58'!

Η ταυτοτητα του τελικού:

Λίβερπουλ - Μίλαν 4-0 "Ολυμπιακό Στάδιο", Αθήνα (18/05/1994)

Γκολ: 22', 45+2' Μασάρο, 47' Σαβίτσεβιτς, 58' Ντεσαγί

Μίλαν (Καπέλο): Ρόσι, Τασότι, Γκάλι, Μαλντίνι (83' Νάβα), Πανούτσι, Μπόμπαν, Αλμπερτίνι, Ντεσαγί, Ντοναντόνι, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο

Μπαρτσελόνα (Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Κούμαν, Ναδάλ, Σέρχι, Γκουαρδιόλα, Χοσέ Μαρία Μπακέρο, Αμόρ, Στόιτσκοφ, Μπεγκιριστάιν, Ρομάριο

Διαιτητής: Ρομπ Χάρις (Αγγλία)

Θεατές: 70.000