Σαν σήμερα, το… θαύμα της Εθνικής Ελλάδας στο Euro άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, αφού η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ προκρίθηκε από τους ομίλους της διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε το απόλυτο αουτσάιντερ με αντιπάλους την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία.

Έχοντας νικήσει τη διοργανώτρια Πορτογαλία (2-1) και πάρει ισοπαλία (1-1) από την Ισπανία, η Ελλάδα ήθελε να τελειώσει τη δουλειά κόντρα στη Ρωσία στις 20 Ιουνίου 2004.

Παρ’ όλο που ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, οι Ρώσοι έβαλαν δύσκολα στην Εθνική μας. Μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν γρήγορα με 2-0 χάρη στα γκολ των Κιριτσένκο (2’) και Μπουλίκιν (17’).

Η Ελλάδα αντέδρασε στο 43’ μειώνοντας σε 2-1 με τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό».

Το παιχνίδι έγινε «θρίλερ», αφού με βάση το αποτέλεσμα του έτερου αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας (1-0), η Εθνική θα έμενε εκτός στη διαφορά τερμάτων εάν δεχόταν ακόμα ένα γκολ!

Τελικά, η Γαλανόλευκη διατήρησε το σκορ ως είχε μέχρι τέλους και πήρε ιστορική πρόκριση στη διαφορά τερμάτων, καθώς ισοβάθμησε με την Ισπανία στους 4 βαθμούς, αλλά την πέταξε εκτός για ένα γκολ!