Facebook Pixel "Ο Συρίγος έκανε την Ευρωλίγκα ...Τσάμπιονς Λιγκ"
| 2013-10-14 12:30:00

"Ο Συρίγος έκανε την Ευρωλίγκα ...Τσάμπιονς Λιγκ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο Συρίγος έκανε την Ευρωλίγκα ...Τσάμπιονς Λιγκ"

Ο Γιάννης Καραλής αποχαιρετά, μέσω του sportdog, τον μεγάλο Φίλιππα Συρίγο και εξηγεί γιατί το κενό του θα μείνει δυσαναπλήρωτο. "Ηταν πολύ μπροστά, δεν μασούσε πουθενά".

Ένας από τους σπουδαιότερους δημοσιογράφους δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Ο λόγος για τον Φίλιππα Συρίγο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο.

Μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του όμως, ήταν μάχιμος και πάντα στις επάλξεις στην τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova, όπου εργαζόταν.

Ένας από τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του στην ΕΡΤ και στο συνδρομητικό κανάλι είναι ο Γιάννης Καραλής, ο οποίος μιλώντας στον sportdog αποχαιρέτησε τον δάσκαλο Φίλιππα Συρίγο.

"Είναι μία ξεχωριστή περίπτωση για μένα ο Φίλιππας. Ήταν από τους ανθρώπους (μαζί με τον Νίκο Κατσαρό) που με υποδέχτηκαν στην ΕΡΤ και με χρησιμοποίησαν στις μεταδόσεις", δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

"Ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε τη δουλειά και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του για τα τηλεοπτικά δεδομένα της δεκαετίας του ΄80. Είχε φαντασία, τόλμη και δεν σταματούσε ποτέ μέχρι να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ήταν αποφασιστικός, μαχητής, τις επιλογές του τις υπερασπιζόταν και τις έλεγε στα ίσια. Ήταν εύκολα παρεξηγήσιμος από τους πιτσιρικάδες. Όσο ζούσες μαζί του όμως και μεγάλωνες επαγγελματικά δίπλα του, δεν μπορούσε να μη δημιουργήσεις θετική εικόνα γι΄ αυτόν".

Στη συνέχεια τόνισε: "Ο Φίλιππας δεν μασούσε πουθενά και αποκάλυπτε με το ρεπορτάζ του. Πλήρωσε ακριβά στο χώρο μας αυτή την ευθυκρισία του. Εξορίστηκε γι΄ αυτόν τον λόγο. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι “το κενό του θα μείνει δυσαναπλήρωτο”.

Ήταν μοναδική η ψυχή του και μοναδικός για το ελληνικό μπάσκετ. Έβαλε το άθλημα με σταθερή εκπομπή στα σπίτια μας. Με δική του απόφαση στην ΕΡΤ μεταδίδονταν αγώνες μπάσκετ του πρωταθλήματος. Επίσης, αναβάθμισε την Ευρωλίγκα και την έκανε σαν ...Τσάμπιονς Λιγκ! Μέσω της Nova κάθε αγωνιστική της διοργάνωσης, ήταν σαν γιορτή".

Όσον αφορά τη συνεργασία που είχαν: "Συνεργαστήκαμε πέρα από την ΕΡΤ και στη NOVA, καλύπτοντας πολλές διοργανώσεις, όπως Ευρωμπάσκετ, Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν εργαζόμενος. Παρότι ήταν καταβεβλημένος και περνούσε τον δικό του Γολγοθά, ήταν πάντα μάχιμος και στις επάλξεις. Δεν υπήρχε σκέψη να μη δουλέψει. Τηλεφωνούσε νωρίτερα από μόνος του τους αρχισυντάκτες, για να τον ενημερώσουν πότε θα βγει στον αέρα. Είχαμε φιλοξενήσει σχόλιό του στην τελευταία εκπομπή “Ώρα των πρωταθλητών” για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Και “έφυγε” από αυτόν τον διάολο...".

Στο τέλος τον αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο. "Ο Φίλιππας ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης, άνθρωπος που κράταγε τη ζωή του μακριά από τα σχόλια και τα κουτσομπολίστικα. Αυτά δεν του άρεσαν. Θα μας λείψει πολύ! Και μακάρι να βγούνε ρεπόρτερς σαν τον Συρίγο. Χρειάζονται τέτοιες φωνές!". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags