Facebook Pixel «Ο Γουέμπερ μπορεί να μείνει έως το 2012!»
| 2011-02-16 16:59:00

«Ο Γουέμπερ μπορεί να μείνει έως το 2012!»

«Ο Γουέμπερ μπορεί να μείνει έως το 2012!»

Ο γενικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο Μαρκ Γουέμπερ να συνεχίσει να οδηγεί το μονοθέσιο της ομάδας και μετά το 2011 στην Formula 1.

Το συμβόλαιο του 34χρονου πιλότου, ο οποίος έχασε το 2010 τον τίτλο στους οδηγούς από τον Γερμανό «ομόσταυλό» του, Σεμπάστιαν Φέτελ, λήγει στο τέλος του έτους, ενώ θα «τρέξει» φέτος για πέμπτη διαδοχική χρονιά με την ομάδα.

«Ο Μαρκ δεν προσεγγίζει αυτή τη χρονιά σαν να είναι η τελευταία του», τόνισε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters, και συνέχισε:

«Νομίζω ότι και οι δύο συμφωνήσαμε να κρατήσουμε το συμβόλαιο σε μια ετήσια βάση σ΄ αυτό το σημείο της καριέρας του, επειδή είναι σημαντικό για μας να βλέπουμε ότι έχει την ταχύτητα, το κίνητρο, την 'πείνα' και τη δέσμευση. Όλα αυτά φαίνονται αμείωτα αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, είναι πιο έντονα από ποτέ. Επομένως, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η σεζόν και προφανώς, οδεύοντας προς το τέλος του καλοκαιριού, τότε θα αρχίσουμε να συζητήσουμε για την επόμενη σεζόν. Εάν αποδίδει στο ίδιο επίπεδο με το 2010, τότε γιατί όχι;».

Πέρυσι ο Γουέμπερ κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με απολογισμό τέσσερις νίκες. Ο Χόρνερ δήλωσε ότι ήταν δύσκολο για τον Αυστραλό να βλέπει τον Φέτελ να παίρνει τη νίκη στο Grand Prix του Αμπού Ντάμπι και να γίνεται ο νεώτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ιστορία της F1.

«Ήταν σκληρό για τον Μαρκ», παραδέχθηκε ο Βρετανός και συνέχισε: «Όμως, ο Μαρκ είναι πνευματικά ένας σκληρός αγωνιστής και νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσει αυτό εσωτερικά σαν κίνητρο για να επιστρέψει ακόμη πιο αποφασισμένος, ακόμη πιο συγκεντρωμένος και νομίζω πως έχει επιστρέψει πιο λεπτός, πιο ελαφρύς και με εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο».

Καταλήγοντας, ο Χόρνερ διέψευσε τον περυσινό ισχυρισμό του Γουέμπερ περί εύνοιας των ανθρώπων της Red Bull προς τον Φέτελ, ενώ τόνισε ότι και φέτος οι δύο οδηγοί της ομάδας θα έχουν την ίδια μεταχείριση. «Νομίζω ότι, αν δεν το πίστευε αυτό, θα σταματούσε. Είναι ένας αρκετά δυνατός χαρακτήρας, ο οποίος, εάν δεν το πίστευε αυτό, θα σταματούσε στο τέλος της χρονιάς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags