01/03/11 - 16:10

"Εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον εισαγγελέα!"

Ο Μαρινάκης, ως πρόεδρος της Λίγκας, εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να το συζητήσει με τις άλλες ΠΑΕ, και τα βάζει με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την έφεση.

"Εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον εισαγγελέα!"
24.877views 0shares

Προφανώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλησε ως επίσημος Ολυμπιακός να πάρει θέση για την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην ποινή της μίας αγωνιστικής για το Καραϊσκάκη κι αποφάσισε να το κάνει μέσω Σούπερ Λίγκας!

Η διοργανώτρια αρχή με πρωτοβουλία του προέδρου της, κ. Μαρινάκη, όπως ενημέρωσε, άλλωστε, το γραφείο Τύπου της Λίγκας, και χωρίς να το συζητήσει με τις άλλες ΠΑΕ (ως Λίγκα «ενωμένη», που είπε πρόσφατα ο κ. Μαρινάκης μετά το Δ.Σ.), εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της (-του) για την έφεση του εισαγγελέα.

Μάλιστα, μέσω της ανακοίνωσης αυτής γίνονται υποδείξεις-παρατηρήσεις στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει παραβιάσει τους δικονομικούς κανονισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. άσκησε έφεση κατά της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, που επέβαλε ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 23ης Αγωνιστικής.

Η έκπληξη οφείλεται στην δικονομική πρωτοτυπία όπου πρώτα ασκείται η έφεση και μετά ζητείται από το αρμόδιο όργανο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Η αιτιολογία που επικαλείται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για την άσκηση της έφεσης μνημονεύει, ουσιαστικά, δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η Super League και ο τρόπος λειτουργίας της έχουν δεχθεί ποικίλες επιθέσεις και σχόλια, υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες τυχόν δυσλειτουργίες υπάρχουν, δεν νομιμοποιούν οιονδήποτε στο να παραβιάζει τους πλέον απλούς και ξεκάθαρους δικονομικούς κανονισμούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καθώς και το σκεπτικό της απόφασης, και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του οκταήμερο για την άσκηση της έφεσης, χρόνος που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση όλων των στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;"

Τα έχει πάρει ο Μαρινάκης με τον εισαγγελέα!