12/03/11 - 10:37

«Ισπανία και πάλι Ισπανία… »

Το φωνάζει ο Χιμένεθ, αλλά ποιος τον ακούει! Σε ομάδα της πατρίδας του θέλει να συνεχίσει την καριέρα του ο τεχνικός της ΑΕΚ, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του, αν και θεωρεί πολύτιμη την εμπειρία στην Ελλάδα.

«Ισπανία και πάλι Ισπανία… »
29.713views 0shares


Ο 47χρονος προπονητής τόνισε στο «cincodias» ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο ομάδες που θα τερμάτιζαν πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, αν αγωνιζόντουσαν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ενώ για την ΑΕΚ σημείωσε ότι έχει ένα ενδιαφέρον πλάνο σε μακροπρόθεσμη βάση. Πιάσ’ το αυγό, δηλαδή…

Σε σύγκριση με το ισπανικό πρωτάθλημα, σε ποιο επίπεδο είναι το ελληνικό;

Είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, διαφορετικό. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν πολύ μεγαλύτερο μέρος μπάτζετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εάν έπαιζαν στην Ισπανία θα τερμάτιζαν πάνω από την μέση. Το παιχνίδι έχει γενικά χαμηλότερη ποιότητα αλλά όλοι εδώ ζουν με ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο.

Πως αποφάσισες αναλάβεις την ΑΕΚ;

Υπήρχαν κάποιες ελκυστικές προσφορές από την Ισπανία. Η ΑΕΚ που είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, ήρθε και παρόλο που υποφέρει απο οικονομικά προβλήματα, έχει ένα ενδιαφέρον έργο σε μακροπρόθεσμη βάση. Δεδομένο ότι δεν είχα πρόταση στα χέρια μου αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ που θα ήταν μια εμπειρία.

Για τα έργα αυτά χρειάζεται όμως μια μακροπρόθεσμη δέσμευση ...

Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι ενθουσιασμένος να το τηρήσω… Μετά θα δούμε. Στόχος μου είναι να τελειώσει αυτή η χρονιά και στη συνέχεια να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και στο έργο των Ακαδημιών.

Θα ήθελες να συνεχίσεις να δουλεύεις στο εξωτερικό ή να επιστρέψεις στην Ισπανία;

Δίχως καμία αμφιβολία θα προτιμούσα να επιστρέψω στην Ισπανία. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εδώ περνάω μια μεγάλη εμπειρία καθώς χρειάζεται να προσαρμοστώ σε άλλους τρόπους, άλλη κουλτούρα και είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την καριέρα μου.