Facebook Pixel "Ο θηλυκός Αγκάμεζ στου Ρέντη"
Άλλα Σπορ
| 2011-04-01 08:05:00

"Ο θηλυκός Αγκάμεζ στου Ρέντη"

"Ο θηλυκός Αγκάμεζ στου Ρέντη"

O Kώστας Ασημακόπουλος γράφει για την Μαντελέιν Μοντάνο που έπιασε λιμάνι! "Κι όμως δεν είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Το είδαμε χθες το βράδυ στο κλειστό του Ρέντη...".

Αναλυτικά το άρθρο του:

Αρχικά νομίζαμε πως φταίει η κούραση... Για άλλο πήγαμε κι άλλο είδαν τα μάτια μας. «Τι κοιτάς σαν χάνος. Αυτή είναι...», μας είπε ο φροντιστής Σπύρος Μπλέτσας και βεβαιωθήκαμε πως μπροστά μας είχαμε τον «θηλυκό Αγκαμέζ»...

Η Μοντάνο συμμετείχε σε οικογενειακό φιλικό με συμπαίκτη τον... Γιάννη Νικολάκη και κάρφωνε... πάνω από το αντίπαλο μπλοκ.

Σε άλλες εποχές ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να της βγάλει και δελτίο για να αγωνιστεί καθώς η Μοντάνο είναι Ελληνίδα που αγωνίζονταν στο εξωτερικό και μπορεί να βγάλει δελτίο όποτε και όταν το θελήσει. Βέβαια, ποιος να πάρει πρωτοβουλία από τον Ολυμπιακό για να κλείσει την Μοντάνο; Εδώ δεν υπάρχει ούτε μαντίλι για να κλάψουν οι υπόλοιπες αθλήτριες, την Μοντάνο θα έπαιρναν; Ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του ένα... πυρηνικό όπλο για να τελειώσει και τους δύο τίτλους με συνοπτικές διαδικασίες αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει...

Υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι αδιαπραγμάτευτα και μερικά από αυτά είναι η ηθική κάποιων ανθρώπων. Απ΄ ότι μάθαμε όταν η Μοντάνο ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η αντίδραση της εάν μπορούσε να αγωνιστεί μόνο για δύο αγώνες φέρεται να είπε: «Η συμμετοχή μου σε αυτή τη φάση θα ήταν αλλοίωση του πρωταθλήματος. Δεν θα ήταν σωστό και δεν θα ήθελα να μου συμβεί... Στον Ολυμπιακό θα κάνω προπονήσεις για να κρατήσω την φόρμα μου και παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσω τον Γιάννη Νικολάκη αλλά και τις παλιές μου συμπαίκτριες στον Ηρακλή Ευαγγελία Χαντάβα και Ευαγγελία Κυριακίδου».

Για όσους δεν γνωρίζουν την Μοντάνο είναι Κολομβιανή, 28 ετών, θεωρείται ο «θηλυκός Αγκάμεζ» και έχει παντρευτεί τον Θεόδωρο Φιλιούδη με τον οποίο έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Από το 2009 έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Κορέας με συνολικό συμβόλαιο κοντά στο 1 εκ. Ευρώ, δηλαδή, όσα κόστιζε στον Ολυμπιακό ο Μίλκοβιτς. Έτσι για να ξέρουμε για ποια μεγέθη μιλάμε...

Αυτή, λοιπόν, την αθλήτρια που μάλιστα βρίσκεται στο πικ της καριέρας της αγνόησε επιδεικτικά η διοίκηση της ΕΟΠΕ. Η Μοντάνο για ένα και πλέον χρόνο περίμενε την ελληνική ομοσπονδία να την καλέσει για την Εθνική γυναικών αλλά ουδείς ασχολήθηκε και ουδείς ενδιαφέρθηκε. Μάλιστα έγινε και το απίστευτο. Η αθλήτρια ρώτησε εγγράφως την ΕΟΠΕ αν ενδιαφέρεται κι αν την υπολογίζει στον αγωνιστικό της σχεδιασμό και δεν πήρε ποτέ απάντηση. Σύμφωνα μάλιστα με τον σύζυγο της όταν έγινε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη αυτός νόμιζε πως η Μοντάνο ήθελε να παίξει μπιτς βόλεϊ!

Όταν, στη συνέχεια ενημερώθηκε για το θέμα είπε το κλασσικό πως πρέπει να αποφασίσει η Επιτροπή Εθνικών ομάδων, οι ομοσπονδιακοί προπονητές και το ΔΣ της ΕΟΠΕ και έριξε το θέμα στις Καλένδες. Ετσι, η Μοντάνο δηλώθηκε από την ομοσπονδία της Κολομβίας η οποία με την ευκαιρία της επιστροφής της Μοντάνο κατέστρωσε ολόκληρο πλάνο για να δελεάσει και άλλες πρωτοκλασάτες αθλήτριες και να βάλουν στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά και πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βέβαια, όλα αυτά για μας είναι πολύ.. μπανάλ και δεν έχουμε καμία σχέση, έφυγε και ο Καπράρα και ακόμα αναζητούμε προπονητή που τελικά θα είναι ένας εκ των Φλώρου, Νικολάκη.

Η περίπτωση της Μοντάνο είναι κλασική περίπτωση της φαυλότητας, του αλαλούμ και της ασχετοσύνης όσων διοικούν το κακόμοιρο ελληνικό βόλεϊ.

Και μετά από 2,5 χρόνια επέστρεψε δυναμικά και ο Μπελιγράτης. Περίμενα να ακούσω κάτι καλύτερο και κάτι πρωτοποριακό από τον πρόεδρο των προέδρων ο οποίος ακόμα και σήμερα θέλει δέκα Μαυρομάτηδες για πρωινό. Περίμενα, όμως, να πει κάτι πιο μπροστά από τα γεγονότα και κυρίως να μην εκθειάζει τον άνθρωπο που τον οδήγησε στο Βατερλό της 13ης Σεπτεμβρίου του 2008. Θανάση, τίποτα δεν κατάλαβες ακόμα; Γύρισες πάλι με το ίδιο βαρίδι και περιμένεις δικαίωση από αυτούς που σε έριξαν;

Τέλος, πάντων, ας πάμε στα αγωνιστικά γιατί όπως φαίνεται διάγουμε τις τελευταίες μέρες ευτυχίας του ελληνικού βόλεϊ, διότι εάν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος δεν ξέρω ποιος και ποιες θα μείνουν στο άθλημα. Η φυγή θα είναι ομαδική, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα, μέχρι να συνειδητοποιήσουν όλοι πως το καζάνι είναι ψηλό και τα τοιχώματα μεγάλα. Λίγοι θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το τσουνάμι και χρειάζεται δύναμη και υπομονή για να υπάρξουν αντοχές.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό σε άνδρες και γυναίκες σε διάστημα μιας εβδομάδας και βλέπω μια χαλαρότητα στα περίφημα μέτρα του Μπιτσαξή. Δεν ξέρω γιατί ο ημιτελικός του κυπέλλου και ο τελικός στην Ορεστιάδα έπρεπε να γίνουν με «ειδικά μέτρα», δηλαδή, μαθητές και αθλητές και αυτά τα ματς γίνονται με οπαδούς. Προς τι όλη η φασαρία κι όλη αυτή η υποκρισία;

Αν μάλιστα, καταφέρουν να πλασαριστούν στην 2η και 3η θέση αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση (σενάριο δύσκολο αλλά όχι και απίθανο) θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι στα ημιτελικά. Το παραπάνω Σάββατο θα έχουμε και τον... τελικό των γυναικών στο πρωτάθλημα. Τα έχουμε ξαναπεί και τα ξαναλέμε. Στους άνδρες θα μιλήσει πρώτος ο Ολυμπιακός και στις γυναίκες ο Παναθηναϊκός και οι έδρες δεν θα παίξουν ρόλο.

Πάντως και ο ΠΑΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να κάνει κάτι ξεχωριστό την εφετινή σεζόν, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα το ιδανικό για αυτόν θα ήταν να νικήσει την Κηφισιά και ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό και να βρει τους «πράσινους» με πλεονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς.

Και μέσα σε όλα η ΑΕΚ έδιωξε τον Γιώργο Σαμαρά. Δεν μπορεί να το χωνέψει ο Γιώργος. Οι παίκτριες που επέλεξε ο ίδιος να το «φάνε» από την ομάδα. Έτσι, είναι Γιώργο μου, αλλιώς θα κάθονταν στον Παναθηναϊκό, δεν θα είχαν ανάγκη να πάνε στην ΑΕΚ. Ομως κι εσύ το παρατράβηξες. Η γραπτή δήλωση που έκανες ήταν πολύ βαριά. Καταλαβαίνω πως ήθελες να τα ξεσπάσεις αλλά έπρεπε να κρατηθείς να τελειώσεις η σεζόν. Όλοι κρίνονται. Και εσύ και οι παίκτριες της ΑΕΚ και η διοίκηση. Ο κόσμος της ΑΕΚ παρακολουθεί και έχει κρίση. Μπορεί να μην έχει βολεϊκή κρίση 100% αλλά ξέρει ποιος ιδρώνει και ποιος δεν ιδρώνει.

Αφήνουμε, όμως, τα ελληνικά γήπεδα που γίνονται πλιάτσικα στα κυλικεία, στα αποδυτήρια, αποχωριζόμαστε τις παραιτήσεις, τις γκρίνιες, τις κόντρες, τις πατσαβούρες, τις ροχάλες και τα κοντάρια και κλείνουν με λίγο Μπολτζάνο. Οι περισσότερες χώρες του κόσμου είδαν τους αγώνες του φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στην ελλαδίτσα ασχολούμαστε με το «κασέτα γκέιτ».

Η αλήθεια είναι πως η Τρεντίνο είναι τόσο καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες που έχει κάνει βαρετό ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βούλγαρος Καζίνσκι και ο Κουβανός Χουαντορένα απλά απέδειξαν πως είναι οι κορυφαίοι ακραίοι στον κόσμο. Αλάνθαστοι με τέλεια υποδοχή και σερβίς ξυράφι. Το ζητούμενο για την ομάδα του Τρεντίνο είναι να διατηρήσει τις δυνάμεις της γιατί από εδώ και πέρα ο μοναδικός αντίπαλος είναι ο χρόνος και ίδιος της ο εαυτός. Η Τρεντίνο θέλει να γίνει η μοναδική ιταλική ομάδα με τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ κι όπως φαίνεται δεν θα είναι δύσκολο να τα καταφέρει.

Και για φινάλε αφήσαμε μια υπενθύμιση προς την διοίκηση του Παναθηναϊκού. Δύο πρώην προπονητές της ομάδας, ο Μάουρο Μπερούτο και ο Ρομπέρτο Σερνιότι είχαν τις τελευταίες ημέρες δύο κορυφαίες διακρίσεις καριέρας. Ο Μπερούτο ανέλαβε την Εθνική Ιταλίας και μετά το τέλος της σεζόν και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στην Ματσεράτα θα στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον του στην «σκουάντρα ατζούρα». Οσο για τον Σερνιότι για δεύτερη φορά στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Εφέτος ήταν συνεργάτης του Βούλγαρου Στόιτσκοφ στην Τρεντίνο και το 2005 πήρε την κούπα με την γαλλική Τουρ. Τι κέρδισε ο Παναθηναϊκός από το πέρασμα και τις υπηρεσίες των δύο Ιταλών;. Το τίποτα. Οπως και ο Ολυμπιακός που είχε παίκτη τον Μπερνάντι και ο Ηρακλής τον Μπολ. Ετσι, κάπου εδώ κλείνει και μια ολόκληρη εποχή. Αυτή που το βόλεϊ φεύγει και η παράνοια μένει...

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags