Facebook Pixel «Θα πάμε για την κούπα στην Βαρκελώνη!»
Μπάσκετ
| 2011-04-02 10:48:00

«Θα πάμε για την κούπα στην Βαρκελώνη!»

«Θα πάμε για την κούπα στην Βαρκελώνη!»

Μπατίστ και Καλάθης ονειρεύονται να σηκώσουν στην Βαρκελώνη το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού και υπόσχονται ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τα καταφέρουν.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσαν οι δύο παίκτες στην εφημερίδα «Πράσινη»:

Για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας:

Μ.Μ.: «Θα πάμε να κερδίσουμε την κούπα στην Βαρκελώνη. Ήταν μια δύσκολη σειρά με την Μπαρτσελόνα αλλά τους αποκλείσαμε και τώρα ο στόχος είναι να πάρουμε την Ευρωλίγκα.

Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και περάσαμε, είμαστε χαρούμενοι που αποδείξαμε πως ο περισσότερος κόσμος είχε λάθος έχοντας μας χαμένους αλλά έχουμε μια ακόμα αποστολή να ολοκληρώσουμε στο Final-4 .

Έχουμε ένα μήνα να προετοιμαστούμε για την Σιένα και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε βίντεο. Θα πρέπει να βρούμε και πάλι κίνητρο, να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε το ίδιο καλοί όσο με την «Μπάρτσα».

Ν.Κ.: «Όντως αυτή η σειρά αγώνων ήταν πολύ δύσκολη. Πετύχαμε ένα στόχο να είμαστε στο Final-4 αλλά θέλουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο που είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι όλο».

Για το κίνητρο που υπάρχει:

Μ.Μ.: «Θα προσπαθήσουμε να ράψουμε ένα ακόμα αστέρι και να γίνει ακόμα καλύτερη η φανέλα μας. Όταν ήρθα είχε τρία και τα κάναμε πέντε. Είναι εμπειρία ζωής να είσαι σε αυτή την κατάσταση. Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε στο FINAL-4 αλλά και να το κερδίσουμε. Το 2005 παίξαμε με την Μακάμπι αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι που απλά ήμασταν εκεί.

Τότε είχα πει ότι αν ξαναβρεθώ θα θέλω να το κερδίσω για να είμαι ευτυχισμένος. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Αυτό τους είπα στα αποδυτήρια. Είναι σαν καινούργια ζωή. Θέλω να το ξανανιώσω και θα ετοιμαστούμε για την ευκαιρία αυτή. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα είναι έτοιμοι.

Έχουμε την Σιένα που είναι δύσκολη ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι και όχι σειρά. Στην σειρά και να τα θαλασσώσεις μπορείς να το διορθώσεις. Αλλά στο FINAL-4 είναι δυο παιχνίδια. Ή είσαι έτοιμος ή όχι. Θέλω να είμαι στον τελικό και να παίξω για το τρόπαιο όχι για την τρίτη θέση».

Σχετικά με τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

Μ.Μ.: «Είναι όμορφο συναίσθημα που τους έχουμε πάντα μαζί μας είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Όταν έχεις τέτοια υποστήριξη πρέπει να έρχεσαι στο γήπεδο και να δίνεις ότι καλύτερο έχεις. Είχαμε απίστευτη στήριξη από τους οπαδούς και ειδικά με αυτό που έγινε στα τελευταία δυο παιχνίδια δεν μπορείς να μην δώσεις το 100%.

Η εμπειρία των δυο αγώνων ήταν κάτι που δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω. Έχω παίξει μπάσκετ πολλά χρόνια και σε πολλά γήπεδα, έχω δει πολλούς φιλάθλους αλλά πραγματικά σας μιλάω αυτό που έγινε με την Μπαρτσελόνα δεν μπορώ απλά να το πιστέψω!

Δεν το έχω ξαναζήσει. Θέλω να τους πως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί κανείς δεν ξέρει που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε μετά απ’ αυτά τα δυο παιχνίδια χωρίς αυτούς. Τους αξίζουν πολλά».

Ν.Κ.: «Συμφωνώ με τον Μάικ. Η υποστήριξη τους ήταν απίστευτη. Ήταν η πιο τρελή και όμορφη ατμόσφαιρα που έχω ζήσει από τότε που ήρθα εδώ. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε όλοι τους είναι εδώ για να μας ανεβάζουν ψυχολογικά. Είναι φανταστικό να παίζεις μπροστά τους και να φωνάζουν για σένα. Απίστευτο απλά».

Για το αν θα έβλεπαν ένα παιχνίδι από τη θύρα των φανατικών:

Μ.Μ.: «Για να πω την αλήθεια, δεν το έχω σκεφτεί. Εννοώ ότι το καλύτερο για μένα είναι να παίζω εδώ στο παρκέ, που είναι η θέση μου. Ακόμα και όταν τελειώσει η καριέρα μου όμως αν μπορούσα να επιλέξω θα ήταν να κάθομαι στις πολυθρόνες για να είμαι κοντά στην δράση. Πάντως δεν ξέρω κάποια στιγμή θα έρθω να δω ένα παιχνίδι γιατί νομίζω ότι θα είναι ωραίο, τρελό ίσως! Προς το παρόν όμως ανήκω ανάμεσα σε αυτές τις τέσσερις γραμμές».

Ν.Κ.: «Όντως αυτή τη στιγμή και εγώ θέλω να είμαι στο παρκέ. Ποτέ δεν ξέρεις όμως. Σε 20-25 χρόνια ίσως θα έρθω με τον Μάικ σε ένα παιχνίδι και να είμαι στις κερκίδες με το πλήθος. Να τρελαινόμαστε και εμείς (γέλια και από τους δυο). Απλά όπως είπε και ο Μάικ τώρα είμαστε παίκτες και θέλουμε να παίζουμε».

Αναφορικά με το αν θα θέλανε να πούνε κάτι στον κόσμο:

Μ.Μ: «Να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν και να είναι κοντά μας. Είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν. Τους ευχαριστώ που μας ενέπνευσαν και μας έδωσαν μεγάλο κίνητρο και γιατί δύσκολα θα κερδίζαμε την Μπαρτσελόνα χωρίς αυτούς. Θέλω μόνο να πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και για την ακρίβεια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ και θα τα πούμε στην Βαρκελώνη».

Ν.Κ.: «Μας δίνουν πολύ ενέργεια και δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς αυτούς. Να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν έτσι και θα σας δούμε στην Βαρκελώνη».

Σχετικά με την έκφραση «For my pride» που είχε χρησιμοποιήσει ο Μάικ Μπατίστ πριν τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα:

Μ.Μ.: «Φυσικά και είναι. Πάντα είναι για την τιμή σου όταν παίζεις ένα αγώνα. Δεν θες να χάσεις. Ειδικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα που μας αμφισβήτησαν τόσο πολύ. Μπορεί όμως να τα δώσεις όλα και να χάσεις αλλά ξέρεις ότι έπαιξες με την καρδιά σου. Όταν μάθαμε ότι θα παίξουμε την Μπαρτσελόνα ειλικρινά στα αποδυτήρια κανείς μα κανείς δεν ένιωσε φόβο.

Γνωρίζαμε απλά ότι έπρεπε να συγκεντρωθούμε και να προπονηθούμε σκληρά. Μας είχαν αμφισβητήσει τόσο πολύ και έλεγαν ότι δεν μπορούμε να παίξουμε εναντίον τους, έπειτα όμως από το πρώτο παιχνίδι που χάσαμε για ένα πόντο ήμασταν ακόμα πιο σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Ειλικρινά το κλειδί ήταν ότι χάσαμε το παιχνίδι διότι την επόμενη μέρα είδαμε το βίντεο, το μελετήσαμε και πήγαμε στο δεύτερο και κερδίσαμε.

Στην Αθήνα έχοντας το πλεονέκτημα γνωρίζαμε πως θα πρέπει να κάνουμε όλα όσα είχαμε πει και ακόμα καλύτερα. Έτσι τελειώσαμε την δουλειά όπως έπρεπε και είμαστε στο FINAL-4. Κάναμε φοβερή δουλειά, όμως ξαναλέω ότι δεν έχουμε φτάσει στο τέρμα του δρόμου».

Για το αν αυτά τα παιχνίδια αποτελούν τη μεγάλη αλλαγή για τον Νικ Καλάθη στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό:

Ν.Κ.: «Ο κόουτς μου έδωσε όντως μια φοβερή ευκαιρία. Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω το Μήτσο το Ντρου και τους άλλους και να παίζω άμυνα. Εγώ απλά προσπάθησα να κάνω καλά την δουλειά μου ειδικά στην άμυνα πάνω στον Ναβάρο. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ, το έκαναν πιο εύκολο για μένα. Όταν έχεις δίπλα σου παίκτες όπως ο Μάικ, ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και ο Ντρου τα πράγματα απλουστεύονται γιατί ξέρουν τι χρειάζεται για περάσεις στο επόμενο επίπεδο. Προσπάθησα να αρπάξω την ευκαιρία».

Σχετικά με το αν πιστεύει ο Μπατίστ ότι το έκτο λάβαρο θα πρέπει να έχει αυτόν επάνω:

Μ.Μ.: «(Γελάει) Δεν ξέρω. Αν συμβεί θα είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δεν το έχω σαν επιθυμία αλλά θα χαρώ ιδιαίτερα. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρώτα πρέπει να το κερδίσουμε. Μετά θα έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε μ’ αυτά τα πράγματα. Ο πρώτος μου στόχος είναι οι δυο νίκες μέχρι το τέλος και να σηκώσω ένα ακόμα Κύπελλο. Αυτά προς το παρόν και μετά βλέπουμε».

Αναφορικά με την ενέργεια που βγάζει μέσα στο παρκέ:

Μ.Μ.: «Οι περισσότεροι μας ξέγραψαν, μίλησαν άσχημα για την ομάδα, μπορεί να μην είμαστε η ίδια ομάδα με τα τελευταία δυο χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήμασταν τελειωμένοι όπως νόμιζαν. Δεν είχαμε μπει στα κρίσιμα και ήδη έγραφαν άσχημα. Νομίζω πως τώρα ήταν η τέλεια στιγμή για να συμπεράνουν όλοι τι ομάδα είμαστε.

Όταν πέσαμε στην Μπαρτσελόνα ήταν η ευκαιρία να βελτιωθούμε και να παλέψουμε. Όταν παίζεις κόντρα σε παίκτες όπως ο Ναβάρο, ο Ρούμπιο, ο Λόρμπεκ και όλους τους υπόλοιπους πάντα προσπαθείς στο 100%. Τελικά κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και είμαστε στο FINAL-4. Πρέπει τώρα να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να πάμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Αναφορικά με το πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Μ.Μ.: «Ο κόουτς μας είπε ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως η Μπαρτσελόνα είναι μια ανίκητη ομάδα. Όπως όλες οι ομάδες έτσι και αυτή έχει αδυναμίες. Μας έδειξαν πως να της επιτεθούμε, πως να σκοράρουμε και πως να παίξουμε αμυντικά. Όταν τα είδαμε όλα αυτά σε βίντεο αντιληφθήκαμε τι γίνεται. Πριν τους αγώνες στην Βαρκελώνη είχαμε κάποιες προπονήσεις και κάναμε αυτή την άμυνα «box and one» για τον Ναβάρο.

Εγώ δεν είχα αμφιβολίες αλλά δεν ήξερα πως ακριβώς θα λειτουργήσει μέσα στο παιχνίδι γιατί ο Ομπράντοβιτς δεν χρησιμοποιεί συχνά άμυνα ζώνης. Θέλει πιο πολύ την πίεση και το «man to man». Στα οκτώ χρόνια που είμαι εδώ ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Όμως το πλάνο πέτυχε από το πρώτο παιχνίδι αφού ο Νικ έκανε πολύ καλή δουλειά στον Ναβάρο.

Κάθε μέρα προσπαθούσαμε να βελτιωθούμε και να παίξουμε αυτή την ζώνη τέλεια. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Αυτός ο τύπος (δείχνει τον Καλάθη) και η ζώνη. Ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης έβλεπαν συνέχεια βίντεο και μας έδειχναν νέα πράγματα. Παράλληλα η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να δοκιμάσει νέα συστήματα για την ζώνη μας και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Σε κάθε παιχνίδι τα πάντα άλλαζαν και πρέπει να είσαι έτοιμος για την μάχη. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και γι’ αυτό είμαστε νικητές τώρα».

Ν.Κ.: «Ήμουν ενθουσιασμένος. Είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Νομίζω ότι ήταν σπουδαία ευκαιρία για μένα. Στην άμυνα δεν ήμουν μόνο εγώ αλλά και οι άλλοι που έπαιξαν φοβερά και έκανα σπουδαία δουλειά και αυτό ενόχλησε πολύ τον Ναβάρο. Νομίζω ότι σε κάθε παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι στην ζώνη και τελικά πετύχαμε».

Σχετικά με τη σχέση των δύο παικτών:

Ν.Κ.: «Είναι σαν μεγάλος αδελφός για μένα. Με πήρε υπό την προστασία του από την πρώτη στιγμή. Ενδιαφέρθηκε πολύ για μένα. Όταν είχα δύσκολες στιγμές ήρθε και μου μίλησε. Τέτοιες στιγμές κάνουν την ομάδα και τους παίκτες καλύτερους. Έχει κερδίσει τα πάντα. Είναι ένας νικητής που δεν τα παρατάει και που έχει ατελείωτη ενέργεια. Επίσης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό».

Για το πόσο ακόμα θα συνεχίσει ο Μπατίστ στον Παναθηναϊκό:

Μ.Μ.: «Δεν ξέρω. Πρέπει να ακούσω και το κορμί μου. Κάθε χρόνο μεγαλώνω. Είμαι 33 ετών και έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Δεν είμαι σαν τον μικρό εδώ που πέφτει κάτω και σηκώνεται σαν να μην έγινε τίποτα. Τώρα πέφτω και θέλω μερικές μέρες για να συνέλθω. Είναι δύσκολο να φύγω από το μπάσκετ που αγάπησα από πέντε χρονών. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει στα 40. Νομίζω ότι σιγά σιγά πλησιάζει η ώρα να σταματήσω. Αλλά όσο παίζω θα δίνω το 150%».

Ν.Κ.: «Δέκα χρόνια ακόμα»!

Για το αν είναι ευλογία για κάποιον παίκτη να παίζει στον Παναθηναϊκό:

Μ.Μ.: «Για όποιον παίκτη και να έρθει να παίξει εδώ είναι τιμή. Πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να παίξεις εδώ. Τίποτα δεν χαρίζεται. Πρέπει να κάνεις το καλύτερο γιατί αυτό ζητάνε οι προπονητές και όπως αυτοί γίνονται καλύτεροι κάθε μέρα έτσι πρέπει να γίνεσαι και εσύ. Αποτελεί ευλογία να είσαι σε αυτό τον ιστορικό σύλλογο. Πρέπει να μάχεσαι σκληρά για να είσαι πρωταθλητής. Αυτή την ευκαιρία έχουμε στην Βαρκελώνη και είναι κάτι που θα θυμόμαστε πάντα αλλά και θα μας θυμούνται για πάντα!».

Ν.Κ.: «Σίγουρα. Παίζω στο υψηλότερο επίπεδο, παίζω με αυτούς τους παίκτες και έχω τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Θα ήθελα να είμαι για πολλά χρόνια μέλος αυτής της ομάδας. Είμαστε μια οικογένεια και είμαστε όλοι πολύ κοντά. Προσέχουμε ο ένας τον άλλον και είναι σημαντικό αυτό».

Για το τι θα λέει στο μέλλον ο Μπατίστ για τον Παναθηναϊκό:

Μ.Μ.: «Για πολλούς είναι η ζωή τους. Για μένα είναι μια ιστορία, μια παράδοση. Είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Όταν τους λέω για όλα όσα είναι ο Παναθηναϊκός δεν καταλαβαίνουν. Όταν όμως έρχονται και ζουν αυτό που ζω τότε ενθουσιάζονται και καταλαβαίνουν τι είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η ιστορία που θα λέω στο γιό μου, στα ανίψια μου στα εγγόνια μου!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags