Facebook Pixel «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου…»
| 2011-04-04 19:59:00

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου…»

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου…»

Έκπληκτος με την παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος τόνισε πως οι «πράσινοι» είναι ΟΜΑΔΑ και αυτό το απέδειξαν σε όσους τους έκαναν κριτική.

Ο διεθνής γκαρτ των πράσινων έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα και υποστήριξε πως ο ΠΑΟ έφτασε στις τρεις νίκες επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης μέσω της σκληρής δουλειάς και της πολύ καλής τακτικής του τεχνικού τιμ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Για σε όλους από την Αθήνα. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Απομένουν ακόμη δύο ματς. Ξέρω ότι ξεκίνησε χωρίς κάποια εισαγωγή αλλά έτσι ακριβώς νοιώθουμε. Ο στόχος μας ήταν να πάμε στο φάιναλ φορ. Τώρα έχουμε έναν νέο στόχο. Θέλουμε τον τίτλο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολα. Ποτέ δεν είναι εύκολα.

Πήραμε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ κερδίζοντας τρεις φορές στη σειρά την Μπαρτσελόνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Σχεδόν κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να ποντάρει πάνω μας. Όλοι ήταν έτοιμοι να μας κατακρίνουν μετά την ήττα από την Λιέτουβος Ρίτσας για τη φάση των 16 το οποίο σήμαινε ότι θα αντιμετωπίζαμε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Όλοι μας ακούγαμε ότι ήταν μια χαρά που φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και ότι θα μας υποστήριζαν ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αλλά για μας δεν ήταν "ΟΚ". Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Αυτή η κριτική έφερε την ομάδα ακόμα πιο κοντά. Οι προπονητές ήταν εκεί για να μας βοηθήσουν. Είδαν και ανέλυσαν την Μπαρτσελόνα, δεν ξέρω και εγώ σε πόσα παιχνίδια, έκαναν το πλάνο, μας βοήθησαν με την τακτική και μας έδειξαν τι μπορούσαμε να κάνουμε εμείς. Τις δυνατότητες μας απέναντι τους. Έκαναν πολύ καλή δουλειά σε κάθε τομέα.

Θεωρώ ότι το πιο δύσκολο στη σειρά των αγώνων ήταν το δεύτερο μας. Ήταν πολύ σκληρό για εμάς μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι με μόλις ένα πόντο. Έπρεπε να νικήσουμε τα αισθήματα και να μπούμε και πάλι στο γήπεδο σε 48 ώρες. Και βρεθήκαμε να χάνουμε με 16 πόντους. Αυτό που κάναμε τότε εκεί ήταν κάτι το απίστευτο.

Βρήκαμε τη καρδιά να τα καταφέρουμε και να πάμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Στην έδρα μας δεν θέλαμε να αφήσουμε την ευκαιρία να φύγει από τα χέρια μας. Υπήρχε πίεση αλλά παίξαμε μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Δεν μπορούσες να δεις ούτε έναν άδειο χώρο στα σκαλιά του σταδίου. Όλοι ήθελαν να είναι εκεί για να μας βοηθήσουν. Και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν τους απογοητεύσαμε. Πήραμε δύο ακόμη νίκες, αποδεικνύοντας ότι είμαστε ακόμα μια καλή ομάδα εξολοθρεύοντας τη πρωταθλήτρια Ευρώπης και την ομάδα που ήταν η οικοδέσποινα του φάιναλ φορ.

Μην ψάχνετε για μυστικά... Η σκληρή δουλειά και το πλάνο των προπονητών μας πήγε εκεί, συν ένα ακόμη πράγμα: "Αυτή η ομάδα είναι ΟΜΑΔΑ". Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι οι "ηγέτες" αλλά ο αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν. Ξέραμε πολύ καλά ότι και οι 12 από εμάς θα έπρεπε να βοηθήσουν. Ήταν ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε αυτή τη σειρά.

Το επόμενο βήμα για εμάς είναι ο ημιτελικός με την Σιένα. Πήγαν στο φάιναλ φορ και αυτό σίγουρα δεν έγινε από ατύχημα. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις τρεις νίκες στη σειρά. Είναι μια σκληρή ομάδα, τους έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και πρόκειται να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλά έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να ετοιμαστούμε.

Μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι και έτοιμοι μέσα από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτά για την ώρα. Θα ξαναμιλήσουμε σύντομα. Μέχρι τότε να προσέχεται τους εαυτούς σας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags