Facebook Pixel «Ο ‘δικαιωμένος’ Μπέος και οι μεγαλοκαρχαρίες»
| 2011-04-16 10:37:00

«Ο ‘δικαιωμένος’ Μπέος και οι μεγαλοκαρχαρίες»

«Ο ‘δικαιωμένος’ Μπέος και οι μεγαλοκαρχαρίες»

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως εκπρόσωπου της Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ, την ώρα που ο αθλητικός εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για απόπειρα εκβίασης στον διαιτητή Δαλούκα.

«Θα μπορούσε να ήταν φάρσα, αλλά αποτελεί απλώς τη σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα που ο αθλητικός εισαγγελέας ασκούσε δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Δαλούκα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου επελέγετο ως εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ.

Θα το πω πιο απλά για να το καταλάβουν και όσοι δεν είναι φίλαθλοι. Ο μοναδικός άνθρωπος που φέρεται ως ύποπτος παράνομης πράξης, ίσως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απολαμβάνει πλήρους εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους του, που τον διορίζουν ως εκπρόσωπο τους στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία!

Δεν κρίνω τον Αχιλλέα Μπέο, ούτε βιάζομαι να προκαταλάβω αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αλλά θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι άνθρωπος που πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να λογοδοτήσει, επιλέγεται σε μια άκρως τιμητική θέση που έχει το ίδιο αντικείμενο και στην προκειμένη περίπτωση είναι το ποδόσφαιρο. Και ο κ. Μπέος καλά κάνει και μιλάει για δικαίωση, αφού άλλοι τον διάλεξαν! Όσοι, όμως, πήραν την συγκεκριμένη απόφαση, δεν προβληματίστηκαν καθόλου για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης; Δεν ταλαντεύτηκαν ούτε μία φορά εάν ήταν σωστή η επιλογή ενός ανθρώπου που έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη; Ήταν σε άλλο τόπο τον τελευταίο μήνα που «βομβαρδιστήκαμε» από καταγγελίες, αποκαλύψεις, υποδείξεις και οτιδήποτε άλλο σχετικά με τις περιβόητες κασέτες;

Το ότι η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται, μάλλον δεν τους λέει τίποτα… Καλύτερα, εδώ που τα λέμε, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ποιος ευθύνεται για την κατάντια και την τραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευτυχώς που συμβαίνουν και περιστατικά σαν και αυτό και πετάτε κύριοι παράγοντες τις μάσκες και τα προσωπεία σας και αποκαλύπτετε στον απλό φίλαθλο, ποιοι είστε, ποιοι είναι οι στόχοι σας και τι επιδιώκετε…

Και δεν είναι μόνο οι παράγοντες των ομάδων, αλλά όλοι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που συμμετέχουν στο ίδιο εκτρωματικό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αποδείχθηκε λίγο αργότερα από την επιλογή του Μπέου, όταν η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε μετά από δύο μήνες ότι δεν μπορεί να εκδικάσει την υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη και παρέπεμψε το θέμα στη Σούπερ Λίγκα.

Έπρεπε να περάσουν 60 μέρες για να καταλάβουν ότι είναι αναρμόδιοι και να αφήσουν την υπόθεση, ασχέτως εάν από την πρώτη στιγμή η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού φώναζε για αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή η ΕΠΟ είναι αναρμόδια για το θέμα! Δύο μήνες τους πήρε για να το καταλάβουν…

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία σωτηρία για τους λίγους και υγιείς παράγοντες που… λιώνουν κάτω από το ασφυκτικό βάρος των μεγαλοκαρχαριών και, τελικά, αποχωρούν από το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους αγνούς φιλάθλους που πιστεύουν ότι τα παιχνίδια κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπάρχει καμία προοπτική για μας, όσους ασχολούμαστε και ζούμε από τον αθλητισμό, καθώς βλέπουμε την καθημερινότητα μας να γίνεται κάθε φορά και χειρότερη…».

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags